The Beast is complete

Greit, greit, nå har vel kanskje sykkelen vært konkurranseklar siden NM i Duatlon forrige mnd, men det er først nå jeg har fått tatt noen greie bilder som yter sykkelens brutale utseende rettferdighet. Det er en rå sykkel, med en ekstremt stiv ramme, dype aerodynamiske hjul og et utall antall innstillingsmuligheter som gjør at du kan få den perfekte sittestillingen. Nevnte jeg at Unaas hjulene er kanskje de hjulene i verden som tar seg best ut på en Argon 18? Selv om motoren ikke er sterk nok til at jeg vinner konkurranser på tid så kjemper jeg hardt for å vinne stilkonkurranse 🙂

Utstyrsspesifikasjon:

 • Ramme: Argon 18 E-118
 • Gaffel: Argon 18 E-118s integrerte gaffel
 • Styret: AHB7500
 • Hjulsett: Unaas SS-80 med den brede og aerodynamiske «Firecrest»-profilen
 • Dekk: Veloflex Extreme
 • Girgruppe: Komplett Sram Red uten om krank og de innebygde bremsene
 • Krank: Sram Quarq (av typen med wattmåling)
 • Sete: Prologo TTR
 • Drikkeflaske: Torhans 20 (ikke avbildet)

I aksjon så ser det slik ut. Er det rart jeg smiler med en slik sykkel? 😉 Foto: Dag Oliver

En stor takk til Espen og Emil Unaas i Unaas Cycling for å ha levert en fantastisk sykkel med påfølgende god service og bikefitting 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

13 kommentarer til “The Beast is complete

 1. Hei
  Veldig fin blogg du har. Har begynte å lese den jevnlig. Stå på og lykke til med målet ditt 🙂

  Jeg lurer på en ting: har du noen tips på hvordan man bør rengjøre en racer? Hva pleier du å gjøre? Takker for all hjelp 🙂

  1. Hei Jonas.

   Når det gjelder sykkelrengjøring så er det ikke noe jeg er så utrolig nøye med, men siden sykkelens oppbevaringsplass er fint plassert i stua så er jeg nødt til å holde den rimelig fri for skitt/smuss, alltid. Primært er det å spyle sykkelen med vann og vaske over den med varmt vann med zalo (eller en annen mild avfetting). Det pleier å ordne det meste av overflatesmussen. Der det trengs kraftigere lut er på kjede og øvrige drivverk. Det spyles grunding før jeg påfører Rock n Roll Gold Lube (http://www.rocklube.com/gold.htm) for så å tørke det av igjen. Da pleier kjedet å være rimelig ren og olje opp og rammen/hjulsett/sete rent og pent. Hele prosessen tar ikke mer en 10-20 min og noe jeg gjør etter hver gang jeg har syklet i regnvær.

   Oljeflekker sitter gjerne bedre og det trengs kanskje et kraftigere avvettingsstoff.

   For meg er det ikke så viktig at sykkelen er 100 % strøken hele tiden (primært så skal den sykles på!), men litt enkelt rengjøring jevnt bidrar til sykkelen holder seg i bedre teknisk tilstand og at vedlikeholdskostnadene reduseres 🙂

 2. rå sykkel ja, selv om jeg ikke har peiling på sykkel så ser tilogmed jeg det 😉
  angående rengjøring så er jeg så heldig og ha en avtale som sier at mannen min her i huset skal rengjøre sykkelen, noe han tar på stort alvor så ved hver 2.-3.gang sykkelen har vært ute så demonterer han kassetten og krank og mere til for å gå over skitt og fukt.
  og jeg tror jo at dess billigere sykkel jo flinkere må man være med vedlikehold hehe og jeg har en rimelig fuji racer 🙂 🙂

  1. Selv om både Jenny og jeg er veldig tilhengere av likestilling og har en nærmest kjønnsnøytral oppgavefordeling hjemme, så er det akkurat det sammme her i huset. Jennys perlehvite sykkel forplikter på rengjøringsfronten, og at det er litt smuss på hennes sykkel plager meg mye tidligere enn det plager hun så rengjøringen er det jeg som fikser.

   Når det gjelder vedlikehold så tror jeg ikke at rimligere sykler krever mer vedlikehold, men at det motsatt ofte er tilfelle. Dyre girgrupper som Dura Ace, Red osv har lettete slitedeler som gir lavere totaltvekt, men også lavere slitestyrke. Hørte f.eks. at et kjede av toppgruppen Shimano XTR (terrengsykkel) hadde en fjerdedel av holdbarheten til XT som er girgruppen under.

 3. Hei igjen og tusen takk for raskt og grundig svar. Jeg er helt enig, sykkelen er først og fremst til å sykles på 🙂 Jeg har akkurat kjøpt meg en Trek Madone 3.1 som pendlersykkel. Gleder meg hver dag til selve reisen til jobb 😉 Merker at den blir fort skitten etter regnvær. Jeg var ikke så opptatt av rengjøring når det gjaldt terrengsykkelen min, men raceren fortjener å være relativt ren synes jeg ;-))).

 4. Hvordan endrer disse felgene kjøreferdighetene i forhold til andre «vanlige» felger med eiker? Jeg regner med at de er mer aerodynamiske, men er det andre fordeler/ulemper ved disse? Takker igjen for svar. 😉

  1. hehe, nå er vel det meste en smaksak, men jeg er hvertfall svært fornøyd med utseende, selv om modellen under E-116/E-112 nok er penere med sine hvite farger. Barskhetssfaktoren derimot er på topp 🙂 Ellers kan jeg si at den er veldig kjekk å sykle på 😀

 5. Kanskje du burde olje kjedet og ikke kjeden? Høres grisete ut either way… Topp sykkel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s