Preview av Ironman New York

I morgen så drar Team Hovda Triatlon, bestående av sportsdirektør og PR ansvarlig Jenny Hovda og utøver Allan Hovda, til New York for å være med på IM NY som går av stabelen på førstkommende lørdag. Hva kan vi vente oss der?

Som jeg var innpå i forrige innlegg så kan vi forvente oss en betydelig høyere temperatur enn i Norge og gårsdagens værvarsel varsler 29 grader og sol mens dagens værvarsel sier 24 grader og regn. Svært skiftende prognoser med andre ord. Vi kan også forvente oss logistikkmessige utfordringer større enn vanlig, siden konkurransen arrangeres i en så stor by.

Svømmingen. I likehet med Norseman må vi ta ferje til svømmestarten som går 7:00. Ferja stopper 3,8 km nord for Ross Dock som er både skiftesone 1 og 2 (T1 & T2) og ligger på Jersey-siden av Hudson river. Der svømmer vi nedover, men dessverre for oss som ikke har svømming som vår sterkeste side så gjør tidevannet til at vi ikke har medstrøm før etter ca. 45 min. Da har jeg forhåpentlig ikke så langt igjen og vil derfor ikke få stor fordel av det. Selv om vanntemperaturen er forventet til å være helt på grensen til makstemperatur for våtdrakt (24,5 grader) så er det bestemt at det uansett blir svømming med våtdrakt pga logestikkutfordringer. Jeg er ikke lei meg for det 🙂

Syklingen går først et lite stykke sørover mot George Washington Bridge før vi snur og sykler nordover langs Hudson river før vi snur og sykler tilbake igjen. Rett før vi kommer til Ross Dock igjen så må vi snu og begynner på vår andre runde. Løypen er ikke kuppert, men med nesten 1200 høydemeter så er den langt ifra helt flat. Faktisk så er det bare enten svak motbakke eller svak medbakke og ingen flate strekninger. Syklingen foregår naturlig nok på Jersey siden (er nok ikke så lett å stenge av Manhattan i de 9 timene vi har til rådighet til å fullføre de 180 km på) og det blir nok ikke den største naturopplevelsen. Med en drikkestasjon på hver 15-20 km så bør det være greit å få nok væske og næring.

George Washington Bridge

Løpingen foregår hovedsakelig langs Jersey siden av Hudson river før vi etter ca. 26 km løper over George Washington Brigde og avslutter i River kommer i mål i Riverside Park. Drikkestasjon er ca. hver mile (1,6 km) så det bør absolutt holde. Noe som kom som en overraskelse på meg er høydeprofilen på løpingen. Det er 464 høydemeter totalt, og selv om det ikke er på Norseman-nivå (1800 høydemeter på løpingen??) så er det faktisk ganske mye, og det kommer til å koste. Koste både tid og krefter.

I forkant så har jeg skrevet at tidsmålet mitt i NY var 9 timer. Det var fra da jeg trodde at både sykkelløypa og løpeløype var paddeflatt (sjekket selvsagt ikke det før jeg meldte meg på!) og glemte ut at det kan bli veldig varmt, fuktig og vindstille. Jeg må nok trekke meg på det og heve tidsgrensen litt. Om forholdene er gode med forholdsvis lite vind og grei temperatur så satser jeg på følgende tider:

  • Svøm: 1 t
  • Sykkel: 4 t og 45 min
  • Løp: 3 t og 15 min
  • T1 & T2: 5 min til sammen.

Totalt blir dette 9 t og 5 min, men det er mulig at sykkeltidene er litt optimistiske så alt under 9 t og 10 min er jeg fornøyd med. Nå kommer det selvsagt faktorer som vind og temperatur inn i bildet og det kan fort bidra negativt tidsmessig. Det blir uansett likt for alle så det bør ikke ha så stor innvirkning på plasseringen, for det er det som egentlig betyr noe. Det viktigste er selvsagt at jeg kommer topp 3 i min klasse og henter Hawaiiplassen 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Preview av Ironman New York

  1. På plass i New York…var vel ca 27 grader, vindstille og høy luftfuktighet i ettermiddag……blir moro dette – lykke til!
    Åge Saxlund

  2. Lykke til! Jeg var der for en uke siden. Kan ikke forstå at det er så mye høyder, ser flatt ut så langt øyet rekker fra manhattan vest, men det er gjerne slakt opp eller ned hele veien som du skriver..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s