Ned fra pidestallen

Etter Ironman New York så har jeg vært rimelig høyt oppe. Jeg presterte bra og jeg klarte målet med å kvalifisere meg til IM Hawaii. Helt siden 9. August 2009, dagen etter Norseman, har jeg hatt en drøm om å delta på Hawaii,  VM i langdistansetriatlon. Det var der alt startet, triatlonens opprinnelse. Om knappe to mnd skal jeg selv være med, etter å ha vært med på fire kvalifiseringskonkurranser de siste årene. Nå som målet er nådd kan jeg senke skuldrene, slappe av og gi meg et klapp på ryggen for god innsats. Eller??

Det var mange sterke norske prestasjoner i helgens IM Kalmar, veldig sterke. Det ble tre kvalifikasjoner til Hawaii (Rune S, Renè G og Arne O S) og Rune Skinnerlien kom inn på 08:52, som er en av de sterkeste norske tidene noen gang, og tre minutter bedre enn min tid i København i fjor.

Jeg merket at det irriterte meg. Irriterte meg skikkelig. Ikke det at andre nordmenn også gjorde det bra (og enda bedre enn meg), fordi jeg syntes det er utrolig moro at norsk triatlon både i bredden og toppen stadig går mot nye høyder. Det som irriterer meg er at det gikk en fantastisk konkurranse under raske forhold som ”alle” var med på, mens jeg satt på sidelinjen og så på. Litt samme følelse som årets Norseman. IM Kalmar fikk meg ned fra min høye pidestall og tilbake til en sulten tilværelse. Tilbake til fokus og målrettethet.

I motsetning til Admiral Nelson på Trafalger Square så må jeg ned fra pidestallen.

 2. oktober drar jeg til Kona, Hawaii. Jeg drar ditt for å gi Øystein Grande, Bjørn Skollerud, Rune Skinnerlien, Renè Gjøg og Arne Olav Sunde en hard kamp om tittelen som raskeste nordmann. Jeg drar ditt for å ta den norske rekorden på 9:29. Som Chris Maccormack i sin Hawaiidebut i 2002 (endte med å bryte), skal nok jeg og mitt ungdommelige hovmod også få smake lavaslettenes ubarmhjertige vrede. Noen stor pokerspiller har jeg aldri vært, men 13. Oktober går jeg All inn, så vil tiden vise om det ender med gledestårer eller kun tårer. Vi sees på Hawaii 🙂

 

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

11 kommentarer til “Ned fra pidestallen

 1. Haha…..kjenner igjen følelsen. Ble irritert selv når jeg så på Kalmar. Får ikke gjort noe mer med det i år, bortsett fra å prøve knekke svensker i Tjörn. Men planer legges for et skikkelig rekordforsøk i min 20. Ironman som 40 åring;-)

  Håper å se deg på streken i Kalmar 2013 også;-) !!

  1. Som du sier, lite å få gjort med det. PB på Kalmar høres ikke feil ut det! Det får du helt sikker til.

   Jeg har ikke skåret ut 2013 sesongen min enda, men tror faktisk det blir Norseman som blir sesongen store hovedmål, så da ryker nok Kalmar.

 2. Jeg gleder meg sånn til å følge deg (og de flotte Oslofjordingene som også kvalifiserte seg!) på Hawaii! Vurderte nesten å dra ned for å se det live, det må man jo gjøre en gang i livet!
  13. oktober blir jo som julaften og bursdag på en gang! Jeg rekker vel å ønske deg lykke til før du reiser.

  1. Ja, etter Kalmar så fikk dere flere å følge 🙂 Jepp, dere bør absolutt dra ned for å se det live en gang. Nå har jeg ikke bestemt meg helt enda, men prøver meg nok på ny kvalifisering til Hawaii i IM Wales 2013 (kvalifisering for Hawaii 2014). Da er det mye bedre tid til å planlegge og i tillegg så er det lettere å finne hotell i selve Kona.

 3. Ambisjonen min er å være første nordmann ut av vannet (Bjørn er sterk og det kan nok bli vanskelig). Derfra blir det nok å «la seg skli bakover». Men jeg er motivert for å gjøre en jobb for å være best mulig forberedt. Men norsk rekord er jeg nok langt unna. Fordelen er jo at dere som har norsk rekord i blikket må ta noen sjangser og da kan bli stygt. Da kan jeg komme rolig bakfra…

  1. Svømmingen blir nok hard for min del, så da får dere et solid forsprang. Det er klart at Hawaii med temperaturen og fuktigheten gir ekstra stor risiko for å gå på en smell ved sykling/løping over evne tidlig i løpet.

  1. Arne Olav: gratulerer med Hawaiislot. Jeg unner deg virkelig den turen, og er helt enig i «nyte»-strategien.
   Allan: Mye mulig IM Wales 2013 blir mitt tri-comeback. Må bare operere en ankel først, med en forventet lang opptrening. Men tror det skal kunne rekkes. IM Wales virker som en grei konkurranse når det gjelder påmelding, logistikk etc. Så får det heller være at løypa kanskje ikke er 100% riktig for min egen del.

   Lykke til med treninga frem mot Hawaii alle som skal dit.

  2. hehe. Det er viktig å nyte også! Jeg vurderte det samme, men tror ikke at det går. Med en gang jeg får startnr på brystet (eventuelt rundt livet) så er det bare full gass som gjelder. Om det er Bogstad tri eller Hawaii er helt irreleveant. Sees der borte 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s