En lørdagskveld på Statfjord A

Nå er det nok en del av mine blogglesere som har vært på en oljeplattform, men de fleste har nok ikke det. Lørdagskveld er ukas høydepunkt for mange. Da er det god mat og god dessert, og gjerne bingo/quiz på kvelden. Nå er jeg ikke gammel nok for å være med på bingo enda (føler meg hvertfall ikke det!) men quiz er moro.

Indre filet av svin og akkar er standarden på lørdager, og det er minst 10 forskjellige desserter, for ikke å snakke om store mengder twist 🙂 Dessuten er det trivelig å være sosial med arbeidskollegaer uten å bare tenke jobb. Mine normale lørdager på oljeplattformen står i kontrast til mine kollegaers. Mens de går å spiser god mat i syvtiden, så har jeg allerede spist to skåler havregryn to timer før og sitter på rulla kl. 19:00. Der sitter jeg mutters alene og tråkker i typisk 3 timer før jeg tar en kjapp dusj, en ny skål havregryn og går å legger meg. Jeg trener 6 ganger i uken og har minimum to møter etter jobb per to ukers arbeidsperiode, og som regel blir det enda mer. Jeg har ingen treningsdager å miste, og selv om jeg gjerne skulle hatt fri på lørdagen, så må rulla prioriteres. Det høres kanskje trist ut (og ofte syntes jeg at det er synd at jeg ikke kan bli med på å se en film, quiz osv), men det er nok nødvendig for å prestere på høyt nivå. Derfor er det ekstra moro for meg når jeg har sesongpause og endelig kunne bli med på søndagens quiz 😀

Kantinen eller messen som det heter til sjøs 🙂

Det er som regel bra utvalg på lørdager

Øl har vi selvsagt også, og den er selvsagt alkoholfri.

Plattformen «min» Statfjord A kom i produksjon 24. november 1979 (quizspørsmål) så det er ikke akkurat nytt og fresht, men til gjengjeld gir det gammeldagse maritime preget en veldig hjemmekoslig og personlig stemning. Vi har dessuten Wifi i fellesarealene så noen oppgraderinger har vi gjort siden 70-tallet.

Mine quizkunnskaper er rimelig dårlige (jeg har for sære interesser som sjelden er tema i quiz ;)), så for å kunne hevde meg er jeg helt avhengig av å velge et godt lag. Lasse, Kristina og Eva leverte og vi fikk i utgangspunktet like mange poeng som vinnerlaget, men måtte gi tapt i tilleggsomgangen der emnet var afrikanske hovedsteder. 

Premiene for 2.plass var det ingenting å si på. Shotteglass fra Grand Cru var jo midt i blinken for meg 😉

Av og til er været slikt, men det medfører sjeldenhetene. Foto: Fred Arne Nenningsland

Det er dette er standarden. 6 grader og stiv kuling.

På lørdager er det mye god mat og hyggelig å finne på, men jeg velger som regel rulla. 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

10 kommentarer til “En lørdagskveld på Statfjord A

 1. Bra å se at dere har invistert i en tacx rulle! Er dere fornøyd med den? Skulle ønske flere rigger hadde det. For min del reiser jeg en del på flytere og der er det slitne spinningsykler som gjelder og da faller treningsgleden litt og det blir ikke de lange øktene man ønsker.

  1. Jada, vi har en plattformsjef som er sykkelinteressert, så jeg har fått relativt frie tøyler til å gjøre hva jeg vil. Det er utrolig stor forskjell på å ha skikkelig utstyr sammenlignet med slitne spinningsykler. Spesielt dyrt er det heller ikke.

   Når det er sagt så er jeg ikke spesielt fornøyd med Tacx Fortius (som vi har). Softwaremessig er det elendig og har gitt meg mange timer med hodebry. Da ville jeg heller valgt noe annet, kanskje computrainer eller Tacx Bushido.

   Dessuten syntes jeg at en TV er viktig når du skal kjøre de lange øktene. På intervallene er det tilstrekkelig med et bra musikkanlegg 🙂

   1. Når jeg googler tacx fortius så er det tydligvis en del problemer med den. Takk for tips på de andre rullene. Hadde ikke hørt om computrainer før. Den virker mer solid. Man sliter den ikke ut på 10 år sies det..

   2. Jeg har ikke prøvd computrainer, men jeg har bare hørt positivt om den (foruten om prisen selvsagt). Dessuten kom det en nyhet på Interbike i år, Wahoo Kickr. (http://www.wahoofitness.com/KICKRPowerTrainer/?returnFull=1). Det virker veldig lovende og skal ha en mer realistisk kjørefølelse pga bevegeligheten, og skal være helt stillegående. Den er også kompatibel med f.eks. Iphone slik at du ikke trenger noen computer.

    Du nevnte forresten om jeg kunne anbefale noen våtdraktforhandlere i stavanger/haugesundsområdet. I dag fikk jeg vite at Bike Brothers skal ta inn Orca drakter så du kan stikke innom de og høre (de har vel butikker både i Stavanger og Haugesund). Selv har jeg aldri prøvd draktene, men det skal være bra greier.

   3. Bikebrothers ja. de er jo bare ett steinkast unna, Men jeg tror jeg tar sjansen på en blueseventy sprint handlet på nettet. Ikke var den så dyr heller så hvis svømmingen skulle bli helt fiasko så er det ikke krise. Har ikke begynt å svømme ennå ser du, men har ingen planer om å bli best så det går nok bra:).. Det har gått i sykling og løp.. Jeg ligger å lurer på Hove triathlon.

   4. Blueseventy er veldig bra så det er ingenting å være bekymret for. Bare vær helt sikker på at den passer deg bra.

    Du har en god innstilling til svømmingen. Du er hvertfall positivt innstilt til at det skal gå bra, og det kommer det helt sikkert til å gjøre. Å bli god til å svømme krever MYE jobbing, men å bli grei til å svømme krever noe jobbing, spesielt i begynnelsen. Uoverkommerlig er det absolutt ikke, selv ikke om du «kun» trener svømming en gang i uken fra mai til september.

 2. Vil først og fremst gratulere deg med et fantastisk løp på Hawaii!!! Jeg skjønner så godt hva du mener når det gjelder utnytting av treningstid og at en må ofte tid med andre. Selv om jeg ikke ligger på et høyt nivå innenfor tri så må jeg også legge opp til treninger en lørdagskveld istedenfor å sitte dypt ned i vingglass nr 2. Jeg blir sett rart på og folk tror jeg er gal. Heldigvis skjønner de i trimiljøet hva jeg mener og hvorfor det er «nødvendig». Stå på Allan!! Gleder meg til Nxtri 2013 og følge med på hvordan pallplasseringen blir. Jeg er helt sikker på at du vil sparke godt fra deg. Hilsen ivrig triallan-bloggleser. Nina:)

  1. Hei Nina og takk for en hyggelig kommentar.

   For personer som aldri trener og alltid bruker fredag, lørdag og halve søndagen på å se på TV mens de ligger på sofaen og spiser snop, chips, øl osv, syntes selvsagt at vi er en sinnsyk gjeng som vil utsette oss for slik «mishandling» i prima kose-seg-tid. Jeg vil snu det på hodet og si at det er deres livsstil som er ekstrem. Vi mennesker er tross alt laget for å løpe langt og lenge (ref. https://triallan.com/2012/04/20/fodt-til-a-lope-av-christopher-mcduagall-bokanmeldelse/) og tåler i utgangspunktet veldig høy belastning. En stillesittende livsstil kombinert er vi derimot ikke «designet» for, og tåler rett og slett ikke. Da blir vi overvektig, får hjerteproblemer, haugevis av skader som til slutt resulterer i en begredelig pensjonstilværesle og tidlig død.

   Angående Norseman så har jeg en vei å gå for å klare en pallplassering. Norseman favoriserer sterke syklister i større grad enn flate løyper i tillegg til å i noen grad nøyralisere de som har en sterk avslutning på løpingen (siden den ofte blir rask gange etter 25 km). Dessuten løper jeg saktere oppover enn flatt og nedover sammenlignet med andre løpere. Jeg må rett og slett bli en sterkere syklist og bedre til å løpe oppover. Heldigvis har jeg over 9 mnd på å få det til 🙂

   Hvilke konkurranser skal du være med på i år da Nina??

   1. Takk for svar! Jeg kunne ikke vært mer enig;) neste år blir Haugesund 1 ste hovedmål, men Hove som oppkjøring. Skal også kjøre Trollveggen tri, samt en del sykkelritt og løp. Høsten er fortsatt usikker, men muligens Køln IM. Planen er hvertfall en full distanse på høsten som da blir min første:) startet målrettet i januar 2012 mot Nxtri 2014 så får jeg se hva 2013 gir meg mot målet:)

   2. Det var en veldig flott konkurranseplan du hadde! Husk restitusjonen og hold deg skadefri så kommer du til å være i kanonform i slutten av august 😀

    Det er veldig bra at du har et langtidsmål i tillegg. Da er motivasjonen til en bærekraftig treningsplan større. Ta mulige skadesymptomer på alvor med en gang de kommer og juster treningen deretter. Jeg skrev også et innlegg om skadefri prograsjon for en stund siden. https://triallan.com/2012/01/22/skadefri-progresjon/

    Nå vet jeg ikke hvor alvorlig du tar triatlon, men jeg vil også hatt fokus på at det skal være morsomt. Jeg har bare vært med i triatlon siden 2009 men har allerede sett flere som har blitt hekta på triatlon fordi det er så moro, for så å vri det om til å være et veldig ambisiøst prosjekt der selvfølelsen står og faller på resultatene. Det er stor risiko for at fallhøyden er stor. Jeg må selv minne meg ofte på at jeg egentlig kun gjør det for moro skyld.

    Lykke til med treningene og konkurransene fremover. Jeg skal følge med 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s