Oppsummering av treningen uke 50

Uke 50 – Totalt 8 t trening totalt

Uke 50 ble faktisk en ganske ok uke treningsmessig med tanke på at jeg har vært på jobb hele uken. Foruten en liten forskyving så ble treningsplanen fullført etter planen og med en god følelse, overskudd og kontroll 🙂 I tillegg til min planlagte treningplan fikk jeg også begynte det som jeg håper blir et permanent opplegg, nemlig en skikkelig økt med stretch cords minimum annenhver dag. Da håper jeg å holde på mesteparten av svømmestyrken jeg normalt vil miste av å ikke være i bassenget på over 14 dager. Nå er det bare 3 dager til jeg ska dra hjem og det er selvsagt turens store høydepunkt.

Sykkelrullefasilitetene på Statfjord A

Her ser du rullefasilitetene mine på Statfjord A. 2. stk Cannondale Caad 8 monter på hver sin Tacx Fortius. Jeg må si at min erfaring med Taxc Fortius er svært dårlig. Software-messig har det fungert så utrolig dårlig at det nesten ikke går ann å tro at Tacx er en av verdens største produsenter av sykkelrulle. Nå strever jeg med å oppgradere til TTS 4.0 og håper det gjør alt så mye bedre.

Mandag: 1 t løp. 35 min i IM maratonfart dvs 14 km/t. Resten oppvarming, løpedrills og nedjogging.

Tirsdag: Pga overtid ble tirsdagsøkten flyttet til onsdagen. 20 min med stretch cords fikk jeg tatt i pausen da 🙂

Onsdag: Rulleøkt, men strukturen 18, 13 og 7 min der intensiteten gikk fra høy sone 2 på første 18 min til lav sone 4 de siste 7 min. Oppvarming og nedkjøring som vanlig. Tirsdagens planlagte 45 min rolig løping ble utført rett etterpå.

Torsdag: 1 time sykling i sone 1 – 2. 20 min med stretch cords

Fredag: Treningsfri 🙂

Lørdag: 2 t og 30 min rullesykling. 2 x 20 min i høy sone 2. Resten i rolig sone 1 – 2. 20 min med stretch cords.

Søndag: 40 min løping. Oppvarming og drillsøvelser før det ble 20 x (20 sek på og 40 av) i 19 km/t.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 50

 1. Hei

  Se der ja. Selv med overtid så greier du å legge inn en 20min økt. Det er ikke dårlig. Som du sikkert forstår så skal jeg begynne å trene mere skadeforebyggende fremover. Hvilke øvelser pleier du å ta på en 20min stretch-cord etappe?

  1. Jepp, 20 min får jeg akkurat klemt inn i lunsjpausen 😀 Jeg tar bare rene armtak med mine stretch-cords (altså bare catch og pull-fasen, ikke recovery). Nå for tiden er det 1,5 min på og 1 min av x 8. Teknikken må holdes korrekt hele tiden så ingen dropp av albue tolereres. Har du Stretch-cords?

   1. Akkurat kjøpt meg ett par cords for å trene indre muskulatur på skulder blant annet. Har lyst til å bli bedre med stretch-cords trening. Ser at det er meget nyttig, selv om det føles nesten unyttig når man holder på 🙂

    Teknikken må være på plass. Helt enig 🙂

   2. Jeg har tro på det jeg. Perfekt for å øver styrke og høy albue! Jeg har lest boken til Sheila Taormina og selv som svømmer på olympisk nivå så brukte hun stretch cords i mellom for å øke styrken i arm/skuldre.

 2. Hei,

  Veldig inspirerende å lese bloggen din! Jeg er ofte innom og «stjeler» noen økter av deg;) Hvilke drilløvelser kjører du på løpingen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s