Oppsummering av treningen uke 3 – 2013

Uke 3 – 2013 Totalt 7 t og 15 min trening

Forrige uke var en veldig spesiell uke med både store oppturer og nedturer. Treningen gikk etter forholdene veldig bra, og den ekstra innsatsen vi la ned i fiksing av leiligheten kastet av seg i form av en salgspris på langt over både takst og forventing. Likevel så er det vanskelig å være glad, for som Statoil-ansatt så har vi hatt den mørkeste uken noensinne. Det har tatt mye fokus og mange tanker har gått til hendelsen, men det er ikke godt materiale i en treningsblogg.

Når det gjelder treningen så gikk det som nevnt ganske bra med tanke på at det var jobbing hele uken. Det ble to dager treningsfri pga kurs i Stavanger og siste finish på leiligheten, før jeg på onsdag dro offshore. Der fikk jeg kjørt flere gode og harde økter der jeg følte at kroppen begynte å komme seg etter sesongpausen. Spesielt den 3 t lange sykkelturen (med 15 min løping etterpå) og 5 x 2 min løping med 20 km/t var høydepunktene. Jeg er spent på om jeg får opp løpsfarten på de kortere distansene i år 🙂 Så om ikke timeantallet er det høyeste eller at det har vært utført så mange økter er mindre viktig. Om jeg får inn 2-3 skikkelig gode økter på en uke så kan resultatet blir ganske bra 🙂

Det er sjelden jeg ser på TV i tre timer sammenhengende, men når jeg først sitter på rulla så har jeg god tid. Jeg fikk derfor sett nesten hele intervjuet med Lance Armstrong og det var litt tamt, men helt ok interessant. Vi har forresten fått en oppgradering av sykkelrommet og den 20″ TV-en ble byttet ut med en 42″. Når du sitter 60 cm i fra TV-en så ble det akkurat stort nok 😛

Til og med slutten på en delfinale i MGP fikk jeg med meg. Vinnersangen var etter min mening skikkelig ukul  (jeg ble faktisk flau av å se på), så da var det godt at Datarock leverte 🙂

Det er en en stk. deilig trendbildet av lørdagens rulle. Etter oppvarmingen var watten og kadensen helt jevn fra start til slutt. Snittwatten endte på 205 watt og jeg hadde god kontroll hele veien. 

Kokkene hadde laget en dessert bestående av sjokolade, marsipan og nøtter. Perfekt belønning etter økten 🙂

Mot normalt så har været den siste uken vært superflott! Selv om jeg sitter i en «bonkers» uten vinduer hele dagen så er det en god følelse at det begynner å bli lysere tider 😀 Våren er på vei!

Mandag: Heldagskurs i Stavanger og treningsfri

Tirsdag: Kurs i Stavanger + siste fiksing på leiligheten før salg førte til en ny dag med treningsfri.

Onsdag: Utreisedag på jobb, men jeg klarte likevel å få inn en vond økt på rulla. 5 x 5 min med maks innsats. 5 min pause mellom hvert drag. Jeg siktet på 350 watt per 5 min og det gikk greit de første tre dragene, men falt nok til rundt 330 watt i snitt de siste to. Det er ikke så lett å prestere maksimalt etter å ha stått opp kl. 5, flydd til Bergen, så videre til plattformen for så å jobbe i 8 timer før treningen.

Torsdag: 1 t og 35 min motbakkeløping i sone 2. 12 km/t og 5 % stining.

Fredag: I utgangspunktet treningfri dag men jeg tillot meg en 20 min økt med stretch cords likevel.

Lørdag: 3 t sykling i sone 1/2 etterfulgt av 15 min jogging i IM-konkurransefart.

Søndag: Løpsintervall med 5 x 2 min i 3 km fart med 2 min pause i mellom. Farten var 20 km/t med 1 % stigning som alltid når jeg løper flatt på mølle, og det er jeg rimelig fornøyd med.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 3 – 2013

 1. Heisann, lurer på en ting her. Har lest artikler med deg hvor du sier at du trener 520 timer i året. Såvidt jeg kan se trener du de siste månedene mellom 6-8 timer i månedene. Har du da planlagt store blokker med trening senere i året og i så tilfelle hvordan legger du disse opp? Fasinerende at du får så solide resultater med så beskjeden mengde i baseperioden. Her kan det læres.

  1. Hei. At jeg trent 520 i året stemte for 2011. I 2012 konkurrerte jeg mye mer (3 fulldistanser og 2 halvdistanser i 2012 mot 1 full og en halv i 2011) og derfor hadde flere uker med mindre trening (uken før konkurranser) og treningsfrie uker (ukene etter konkurransene). I fjor trente jeg «bare» 450 t.

   Nå er jeg inne i sluttfasen av tilvenningsfasen, der jeg øker belastningen gradvis for at kroppen skal tilpasse seg. Snart kommer jeg til å gå opp til 8 – 12 timer per uke. De mer solide treningsukene der jeg ligger på 15 + timer kommmer sjelden før 6 uker før konkurranse. Nå har jeg en trener som legger opp treningsøktene for meg, så hvorfor jeg ikke trener mer enn jeg gjør er nok han best til å svare på. Han har stor tro på kvalitet fremfor kvantitet, og jeg legger derfor mye energi i å gjøre øktene så presist og bra så mulig fremovor å «samle» på treningstimer. På samme måte som jeg går i bassenget for med en målsetning fremfor å «dunke» meter. I tillegg er selvsagt kosthold og restitusjon vesentlig sammen med treningen.

   En baseperiode med mye rolig langturer har jeg aldri hatt. Nå for tiden kjører jeg harde VO2-maks økter. Jeg kan dessverre ikke gi en god forklaring på hvorfor, men så lenge det gir resultater så kan jeg ikke klage 🙂

 2. Hvem er treneren din? Han må jeg lese meg opp på. Første gang jeg har hørt om en som forholdsvis så ung som deg som baserer fremgang på å redusere den totale mengden. Du trener jo like mye som vi mosjonister:-)

  1. Trener min heter Steve Haywood og du kan treffe han på http://www.tricoach.co.uk. Nå var det nok ikke det å redusere treningsmengden som gjorde at jeg ble bedre. Det var heller en økte konkurreringen som gjorde at treningsmengden måtte reduseres for å holde totalbelastningen på et overkommelig nivå. Det er vanskelig å si om jeg hadde vært i bedre form nå, om jeg hadde kuttet konkurransene for å kunne trene mer. Nå er det ikke spesielt relevant heller for jeg elsker å konkurrere og trener primært for å gjøre det bedre i konkurranser 🙂

   Men generelt så er Steve Haywood veldig stor tilhenger av kvalitet fremfor kvantitet, så hvis du er presset på tid så er han absolutt en fabelaktig trener 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s