Oppsummering av treningen uke 5 – 2013

Uke 5 – 2013 Totalt 7 t og 30 min trening

Treningsmessig var forrige uke helt ok minus. Jeg merket at jobbstresset går fysisk ut over kroppen og dermed ut over treningen. På Hawaii klarte jeg å påføre meg en akutt skade i  den venstre hofta, og jeg har kjent noe til den av og til i etterkant. Jeg har vært hos min manualterapeut Joakim Særheim og han fant noen småting som kunne bidra til en irritasjon i hofta. For å motvirke dette tar jeg et par spesifikke øvelser for å styrke noen små muskler i lysken. I tillegg skal jeg bruke foamroller mye for å holde musklaturen myk. Når jeg stresser på jobben så blir kroppen anspent i tillegg til at jeg har glemt helt ut øvelsene mine og foamrollingen. Når du i tillegg skal løpe «all out» intervaller så er det i grun dømt til å gå galt. Det gjorde det i grunn også og på den siste intervallen av mine 5 x 3 min på 3 kilometer-fart, så kom smertene hardt og brutalt. Noen dager etter det så skulle jeg etter planen ha en 3 kilomter test, og var veldig usikker på om den kunne gjennomføres. Å løpe på bane er ekstra belastende for hoftene med sine monotone svinger, så det var i utgangspunktet ingen veldig god idé m tanke på hofta. Jeg bestemte meg uansett for å gi et forsøk og finne ut tilstanden til hofta. Det gikk bedre enn jeg fryktet den kunne gjøre, men hofta er ikke 100 % og jeg innstiller all løping på bane inntil videre, og skal være veldig obs på hoftesmerter ved løping. Jeg skal også være ekstra flink til å bruke foamroller og gjennomføre øvelsene for å bedre hofta. Tiden min på 3000 m ble forresten 9:42. Fornøyd med det med tanke på at jeg var litt passiv i forhold til hofta, så 9:30 er definitivt innen rekkevidde.

Hoftesmerter

Det er litt vanskelig å si akkurat hvor det gjør vondt, og hva som gjør at smertene kommer. Jeg klarer ikke å fremprovosere smerten ved å trykke på hofta, og merker ingenting til det når jeg sykler/svømmer. Jeg kan til og med løpe med det fullstendig uten smerter, men så plutselig kommer det.

Mandag: 20 min svømmespesifikk styrke med StretchCordz.

Tirsdag: Intervalløkt på rulla med fokus på god teknikk og riktig kadens. Foruten om opp og nedkjøring så skulle samme gir skulle benyttes hele økta. 3 x (3 min m 90 RPM, 2 min m 100 RPM, 1 min med 110 RPM, 2 min med 100 RPM og 3 min m 90 RPM). Jeg begynte på ca. 200 watt på 90 RPM og var nærmere 300 watt på 100 RPM og 400 watt på 110 RPM.

Onsdag: I utgangspunktet skulle jeg dratt hjem den dagen og det var derfor planlagt en svømmeøkt. Det ble ingen hjemreise så da tok jeg en 30 min svømmespesifikk styrke med SC.

Torsdag: Intervalløkten fra helveten 😛 5 x 3 min på 3 km-fart m 3 min pause i mellom. Jeg satt mølla på 20 km/t og 1 % stigning. Det var utrolig hardt og midveis i 4 drag så sa magen stopp og i siste drag så sa hofta definitivt stopp. Neste gang begynner jeg på 19 km/t og heller øker hvis jeg føler at jeg det er mulig.

Fredag: Hjemreisedag 🙂 Det ble en svømmeøkt og e halvrolig halvlang sykkeltur i sola 😀

Lørdag: 1 t svømmeøkt. Hovedøkta var 2 x (400/300/200/100 m på CSS-fart med 20 sek pause i mellom).

Søndag: 3000 meter løpstest på Bislett Indoor med tiden 9:42.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

7 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 5 – 2013

 1. Au, er det noe jeg har blitt ekspert på det siste året er det hoftesmerte!! Det tok et år før noen fant ut av at det faktisk var en betennelse i hofteleddet! Jeg anbefaler deg apexklinikken i Oslo, de tar ultralyd og setter kortison hvis det er betennelse! Vanlig mr finner ikke bestemmelsen, da må du ta mr artrografi!! Ikke sikkert det et det samme som meg! Men kortison ble redningen min!

  1. Jeg husker at du har slitt mye med det. Er du helt kvitt problemet? Takk for tipsene. Jeg skal sjekke det ut asap. I utgangspunktet så ønsker jeg å unngå bruk av kortison, men ser at det er kanskje det som må til. Jeg fikk det i oktober og ble ikke kvitt problemet (som jeg aldri har hatt før) etter 6 uker treningsfri. Hadde håpet at jeg skulle klare å forebygge det, men det ser litt vanskelig ut akkurat nå.

 2. Hvor går du å svømmer? Fint om du kan si noe om pris/åpningstider osv! Skal til Oslo skjønner du på fredag,og bli der i 5-6 dager.

  1. Jeg svømmer på Tøyenbadet. Jeg er medlem av Actic så jeg betaler ingenting, men tror enkeltbillett koster rundt 75 kr. Åpningstidene finner du her: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/idrett_og_fritid/svommehaller_og_bad/apningstider/#apningstider_toyenbadet. Billettsalget er på hverdager åpent til 19:00 som betyr at de «jager» deg ut av bassenget 19:30 for å ha deg ute av anlegget til 20:00.

   Alternative svømmehaller er Domus Athletica, men det tror jeg koster en del mer. Typisk 120 kr per gang.

 3. 3k spesifikke løpsøktene dine: hva er treneren din sin grunn (eller din), eller hovedhensikten, med løps intervaller dine på 20km/t når din 3k fart er omkring 19? Da tenker jeg spesielt på den siste økta med drag på opptil 1000m.
  – 3000m test, eller din maks prestasjon på løp i ca. 10min ligger svært nær 100% av din Vo2maks, kanskje 103%. Ved å løpe i 3.00 fart trener du langt over din Vo2maks. Poenget: Er dette poenget? I såfall hva? Jeg vil bare få frem litt gode konstruktive syn på denne delen av løpetrening:)
  – jeg tipper du kunne fått kanskje bedre fremgang på eks 3000m (og opp til maraton…) med intensitet (les fart) omkring 95% til 100% av Vo2maks, eller 5k-3k current fart…
  – Så ditt forslag til alternativ start på ca. 3.10 er nok lurt på tusinger 😉
  – bra løpestart hvertfall hittil!

  1. Treneren min skrive 3k fart, men det er jeg som velger å sette mølla på 20 km/t. 19 km/t hadde nok vært bedre men jeg hadde et håp om å kunne klare 20 km/t. Jeg har også en drøm om å løpe 3 k på under 9 min, men det blir nok ikke helt enda. Du har helt rett med at 18 – 19 km/t hadde vært det riktige, men av en eller annen grunn så liker jeg å presse litt ekstra.

   Takk for du gir meg beskjed når jeg ikke trener som jeg burde 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s