Oppsummering av treningen uke 10 – 2013. Første uke med Dave Scott

Uke 10 – 2013 Totalt 15 t og 15 min trening

Da var et nytt kapittel i «Allans Triatlonverden» startet. Min ukjente, rimelige men velfungerende trener er byttet ut men verdens mest kjente triatlontrener, og frem mot Norseman skal jeg bli trent av Dave  Scott, aka The Man.  Når jeg traff han i Oslo så nevnte jeg at min tidligere trener etter min mening, la for få økter på programmet. Uten å ha sett på mitt treningsprogram så sa Dave at jeg ikke skulle være for opptatt av timeantallet, men etter å ha fått det nye treningsprogrammet fra Dave så viste deg seg at han var enig med meg i at timeantallet var lavt. Normalt har jeg knappe 10 timer trening på planen i en jobbuke, mens nå fikk jeg 20 timer, som utgjør nesten 3 timer dagelig(!). Med 12,5 timer arbeidstid hver dag så er det ikke enkelt å presse inn 3 timer trening hver eneste dag, så akkurat den ambisjonen tror jeg må justeres ned. Spesielt siden jeg har 2 x 2 timer overtid ifm møter i snitt hver uke. Likevel så er det fjernet over enhver tvil at det blir et fullstendig annerledes treningsregime enn det jeg har hatt tidligere. Det er mye mer trening og det er mye hardere trening, spesielt med de lange intervallene på og under terskel. Noen av treningsøktene ser faktisk så harde ut at jeg er ikke sikker på om jeg klarer å fullføre de på gjennomsnittswatten som er satt i målsetning. Hva med en 5 timers sykkeltur med 6 x 25 min intervaller 10 – 30 watt under terskel? Det er min søndagstur! Dessuten blir det mange flere økter i alle disipliner. 6 løpeøkter, 5 sykkeløkter, 4 svømmeøkter og 3 styrkeøkter hver uke. Jeg ser to mulige utfall av det nye treningsprogrammet, enten så dør jeg eller så blir jeg utrolig god! Vi får håpe på det siste 😉

Når det gjelder sist uke så var jeg fornøyd med treningen selv om den ble litt halvveis pga de nye treningsplanene ble startet på torsdagen. 15 trening er solid når jeg er på jobb og jeg måtte flere dager tyne fritiden min maksimalt for å følge timeplanen. I stedet for å spise middag etter jobb så spiste jeg en skål med havregryn og en banan 2 timer før jeg var ferdig på jobb, og på den måten kunne gå direkte opp i trimrommet etter jobb med nok energi til en hard økt. Jeg brukte også 6 av ukens 7 siste lunsjpauser til enten StretchCordz trening eller styrketrening. Foam rolling og utstrekking har jeg gjort i rolige perioder på jobb. Jeg går nattskift nå og hadde et bra søvnmønster første uken, men slet litt mer noen dager nå på siste uken. Jeg var derfor spent på hvordan det skulle gå med offshore-versjonen av søndagsøkten som var 2,5 t med 3 x 25 min med variablet gir under terskel og 6 x 45 sek overterskel. Jeg har aldri syklet så harde langturer på rulla før, men det gikk overraskende greit selv om jeg var 60 min rett under terskel men nesten ingen pauser i mellom. Flott økt! På styrkeprogrammet var flere kjente øvelser som blant annet eksentrisk tåhev. Jeg ble nok litt for ivrig på tåheven for det endte med veldig stive leggmuskler, som selv etter iherdig selvmassasje ikke ble myke nok til en halvlang løpetur. Derfor fikk jeg en liten strekkskade i venstre legg så all løping er innstilt et par dager for at leggen skal bli 100 % igjen. Ingen krise, men det er viktig å stoppe det tidlig.

Dave Scott og Allan Hovda: Foto: Dag Oliver

Dave Scott og meg fra hans tur til Oslo. Jeg smilte da, men gjør jeg det så mye nå? 😉 Foto: Dag Oliver

Mandag: 30 min økt med SC.

Tirsdag: 1 t og 10 min økt på rulla med variabel giring i sone 2 lav. 1 t løping m 5 x 4 min rett under terskel med 45 sek pause i mellom. 45 min styrketrening

Onsdag: 1 t og 10 min økt på rulla med 5 x 6 min rett under terskel. Variabel giring. I tillegg var det 6 x 1 min over terskel. 30 min økt med SC.

Torsdag: 1 t og 10 min intervall-løping i motbakke og flatt.1 t og 10 min styrketrening

Fredag: 2 t sykling i lav sone 2 med 230 watt og 139 BPM i snitt. 50 min rolig løping på 4:30 min/km fart. 40 min økt med SC.

Lørdag: 75 min løping i sone 2 med 2 x (1,5 km i 13,5 km/t + 1,5 km i 15,5 km/t + 1,5 km i 17,5 km/t). 1,5 % stigning.

Søndag: 2,5 t sykling med 2 x 25 min rett under terskel og 6 x 45 sekunder over terskel. 40 min økt med SC.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 10 – 2013. Første uke med Dave Scott

 1. Å så spennande å høyre korleis Dave Scott har lagt opp treninga for deg, du er jo på eit ganske mykje høgare nivå enn det eg driv med.
  Heile 20t trening i veka, det er ikkje lite det, men det greier du nok etterkvart nå du først har kome inn i rutinene. Eg ha fått 9t45 pr veke (det er «intermediate»), og for meg er det jo meir enn nok.
  Eg har tidlegare følgt Joe Friel mykje i treningsplanen min, og Dave Scott legg nok programmet ganske annleis. Men det passar meg bra eigentleg.
  Varierande giring har eg hatt ei økt på også, og når eg virkeleg går inn for det systematisk, så kjenner eg effekten altså, det er utruleg nyttig, trur eg.

  Vær forsiktig med styrkeøvingane da, må ikkje skade deg!

  1. 20 t i uken i en jobbperiode er hvertfall solid. Jeg fikk mail av han i stad og han var enig at 14 t per uke var nok mer riktig i arbeidsperiodene. Jeg må jo tenke på restitusjon (spesielt søvn) også.

   Det er viktig å ikke bli helt oppslukt i antall timer fordi det er raskt å miste perspektiver. 10 t trening per uke er jo veldig mye egentlig når 40 % av befolkningen ikke en gang får sine 30 minutter dagelig aktivitet (gåing inkludert!).

   Du kommer nok helt sikker til å få stor fremgang Imke! Det er jeg veldig spent på 🙂

   Må unngå skade ja. Leggen er på bedringens vei så det kan nok bli en liten løpetur i morgen 😀

 2. Hei, flott blogg!
  Det virker som du har både talent, ambisjoner og en flink trener på plass. Du jobber nok også godt over gjenomsnittet mht timeantall. Jeg har selv syklet (mye turritt) de siste årene, og det tar mye tid hvis man stadig vil bli bedre. Jeg jobber også ganske mange og lange dager som sykehuslege, og med kone og et par barn på toppen av det hele kan det bli riktig så utfordrende. Da jeg forsøkte å presse inn over 15-20 timer trening i uka i en lengre periode mistet jeg overskudd og etterhvert forsvant også noe av gleden ved treninga, ettersom jeg hele tiden følte meg på etterskudd. Trening sent på kvelden og tidlig morgen gikk ut over mengden søvn som jeg allerede hadde redusert. Resultatmessig ble det ingen suksess. Har etterhvert funnet flyten på ca 10 timer i uka.

  Det jeg prøver å si er at den totale treningsbelastning (mengde og intensitet) bør ses i sammenheng med forutsetningene man har for å skaffe seg restitusjon. Håper du finner balansen 🙂

  Så til slutt et lite spørsmål (hvis du gidder), jeg fikk plass på Norseman og lurer fælt på om jeg skal satse på 180 km på temposykkelen eller om jeg skal velge landeveissykkel? har jo kjørt endel temporitt men aldri over 50 km og aldri i ei løype med over 2000 høydemeter

  Hilsen Kjetil

  1. Hei Kjetil.

   Beklager for sent svar. Det har gått litt i hundre her i det siste og jeg fikk ikke helt med meg kommentaren.

   Du har helt rett med at det er viktig å prioritere restitusjon, ofte foran trening. Overskuddet må være til stede, for som du sier så går et høyt antall treningstimer kombinert med mye jobbing, familie etc ut over restitusjonen (primært søvn) som igjen fører til redusert glede og motivasjon med treningen. Jeg er faktisk veldig obs på det og ser at Dave Scott har lagt for mye og for hard trening på programmet, men jeg tenkte at det måtte prøves først før jeg gav tilbakemelding om at det ikke går. Jeg hadde en treningsøkt i går som jeg ikke klarte å gjennomføre (45 min steady på rulla etterfulgt av 3 x (280 watt i 15 min + 300 watt i 10 min) sammenhengende. Jeg klarte «bare» 50 min på det kjøret og da var jeg ferdig.

   Uansett så sier jeg takk for tipset. Jeg er har gått på en «overtrent» smell før (som i realiteten er underrestituert) ved mye og hard trening på nattskift så det må jeg unngå. Balansen skal jeg finne 🙂

   Når det gjelder TT eller Racer på Norseman så er det «Det store spørsmålet». Det er pluss og minus med begge deler, men jeg tror TT-sykkel er best om du klarer å finne en sittestilling som er komfortabel nok til at du overlever 180 km. Jeg sykler kun med TT-sykkel (utenom nå på vinteren da det er CX utendørs) og syntes det er veldig komfortabelt. Bakkene gjør at du får sittet oppreist og avlastet nakken litt også. Så hvis du allerede har en TT-sykkel så ville jeg bare jobbet med å få sittestillingen mer komfortabel og «triatlon-aktig» som betyr setet lengre frem (og litt høyere) og litt høyere i fronten. Så ville jeg sykler på den sykkelen så mye som mulig 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s