Offentliggjøring av blodverdier

Etter de siste ukenes fokus på blodverdier og om vår skihelter på 90-tallet hadde for høye blodverdier eller ikke, ble jeg nysgjerrig på hva mine egne blodverdier er. Jeg har sikkert testet blodverdiene i forbindelse med generelle helsesjekker, men kan ikke huske å ha hørt eller sett noen tall. Min fremgang de siste årene har vært stor så det er nok mange som mistenker at det skyldes doping 😉 Jeg har derfor tatt turen innom helsekontoret på jobb og spurt sykepleieren om han kunne teste mine blodverdier. Resultatene velger jeg å offentliggjøre, forøvrig det samme syntes jeg Norges Skiforbund burde gjøre for sine utøvere.

Ett lite stikk i fingeren er alt som skal til.

Så har du verdiene et par minutter etterpå. Ble det fantastisk høyt?? Nei, 15,2 g/dl er helt normalt og mens jeg egentlig hadde håpet på at jeg var naturlig begavet med skyhøye blodverdier så stemte altså ikke det. Da får jeg heller stikke å trene.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

5 kommentarer til “Offentliggjøring av blodverdier

  1. Husk at måling med stikk i fingeren kan gi svært varierende resultat. Stikk innom Blodbanken, donér en halvliter blod, så måler de HB mer nøyaktig. Jeg ligger mellom 14-15. Godeste Kristian er visst en superatlet med sine 16,5-16,8. Og han professoren som sier at han aldri har sett resultater over 16. Lissom!

    1. hehe. Det er nok ikke blodverdien som er avgjørende for kondisjonen, men det er vel hensiktsmessig å økt blodverdiene med tanke på prestasjon for ellers så hadde vel ikke noen idrettsutøvere bloddopet seg? Doping er ingen lettvint løsning (slik det har blitt fremstilt) men kan gi den siste marginen til å dra ifra de konkurrentene som konkurrerer rent. Treningen må fortsatt gjøres uansett, men med å se på prestasjonene i sykkelverdenen på slutten av 1990-tallet og til midten av 2000-tallet så er det ikke tvil om at dopingen utgjorde stor forskjell, spesielt med tanke på å prestere på topp i 3 uker. De er i mye større grad av dårlige prestasjoner inn i mellom etappene på f.eks. Tour De France nå enn før.

  2. Mest interessant er ikke origo, men utviklingen; forskjellen mellom offseason og sesong. Derfor, vi forventer, nei, folket KREVER ny test dagen før IM Haugesund. Sees på STV!

    1. Det blir selvsagt retesting før IM Haugesund. Men da bil jeg si med en gang at jeg kommer rett fra 2 uker i de Sveitsiske alpene (Swissman) så det gir kanskje en høydetreningseffekt??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s