Oppsummering av treningen uke 13 – 2013

Uke 13 – 2013 Totalt 23 t 30 min trening

Nå er vi vel egentlig i uke 15 så jeg er litt bakpå med oppdatering av treningene. For de som er bekymret for at jeg har brutt sammen og sluttet å trene så er det bare til å slappe helt av. Treningen har gått bra i det siste, men det har vært så travelt at oppdateringen av treningen måtte nedprioriteres, helt til nå. I oppsummeringen av uke 12 så kunne jeg fortelle at jeg trente 25 t per uke og var helt knust. I uke 13 fikk jeg en positiv formstigning og overskuddet tilbake selv med 23,5 t trening. Kommunikasjonen med Dave Scott ble bedre og jeg fikk nedjustert wattmålene ganske kraftig på de to øktene jeg slet med. Rulleøkten med 75 min med vekselsvis 280 og 300 watt ble nedjustert til 270/290 watt (nå enda mer ned), men i uke 12 kom jeg til 50 min og måtte gi meg pga jeg ikke klarte mer, mens med kun 10 watt mindre i snitt så hadde jeg over 15 pulsslag mindre per min og følte meg mye sterkere når jeg hadde syklet samme lengde. Det var jo morsomt med en positiv treningsøkt også. Jeg føler meg også veldig sterk på torsdagsrulleøkten og ligger litt i overkant av wattmålene uten å gå over intensitetsmålet.

Det ble litt mye løping (og for lite foam rolling) så jeg ble litt anspent i hoftepartiet og fikk en tidvis lett stikkende smerte i hoften igjen. Jeg følte jeg hadde det under kontroll og valgte å gjennomføre løpetreningen som planlagt, men bare at jeg utførte den må mølle i stedet. Da kan jeg bare stoppe hvis smertene skulle komme. Om jeg løper økten ute så må jeg nødvendigvis hjem uansett og det kan gi unødig irritasjon av en potensiel skade.

Svømmingen har det også gått så, som så med fordi Tøyenbadet var stengt i påsken. Det var også grunnen til at det «bare» ble 23,5 t trening mot de planlagte 27 timene. Jeg har fortsatt en vei å gå med tanke på struktur i hverdagene for å kunne utføre treningsprogrammet som planlagt. Det er faktisk vanskelig å få trent 4-5 t fordelt på 4 økter hvis jeg skal være ferdig til Jenny kommer hjem fra jobb, og det er ikke fordi hun kommer så tidlig hjem for å si det sånn. Det er faktisk krevende å bli ferdig trent til kl. 18:00, så strukturen må bedres litt for å få det til å gå uten at det tar over hele livet.

Fortsatt kaldt, men mye fint vær likevel. Må snart begynne å bruke solkrem 🙂

Fish Taco - Allan Hovda

Et av mine nyttårsforsetter var å spise sunnere, bedre og mer variert, men det har vært for lite tid til eksprimentering. Fish taco fikk vi derimot laget, og det var stor suksess allerede første gang. Tacolefse med ris, kidneybønner i chilisaus, torsk pannert i tacokrydder var både godt, lettving, billig og supersunt. Kan det bli bedre??

Mandag: 1 t og 15 min svømming, 1 t og 30 min rolig sykling og 40 min rolig løping på 4:30 min/km-fart.

Tirsdag: 2 t  rullesykling med oppvarming, 45 min steady @ 230 watt for så planlagt 75 min med 15 min @ 270 watt og 10 @ 290 watt to ganger sammenhengende. I motsetning til uken før da jeg måtte kaste inn håndkle (med 10 watt høyere belastning riktignok) med 181 i puls så hadde jeg denne gangen bare 164 i puls og følte meg sterk og fin når jeg avsluttet. Og hadde det ikke vært for knapp tid så kunne jeg kjørt den tre ganger som planlagt.

1 t og 5 min løping med 1 x 12 km der 3 km @ 4:05 min/km, 4 km @ 3:55 min/km og 5 km @ 3:50 min/km.

Onsdag: 1 t og 10 min svømming, 75 min halvrolig løping @ 4:20 min/km og 1 t styrke

Torsdag: 2 t og 25 min intervall på rulla. 4 x 6 min på rett under terskel med 1 min pause i mellom. 50 min i aeroposisjon @ 240 watt. 12 x 30 sek på 400 watt + med 90 sek pause i mellom. 1 t og 10 min løping i motbakke + flatt. 45 min rolig svømming.

Fredag: 1 t og 45 min styrketrening og 2 t steady sykling.

Lørdag: 2 t løping i sone 2 med 4 x (1,5 km i 13,5 km/t + 1,5 km i 15,5 km/t + 1,5 km i 17,5 km/t).

Søndag: 3 t  og 50 min sykling i sone 2. 105 km og 1545 høydemeter.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 13 – 2013

 1. Hei! Ser at du kjører både svømme, sykkel og løpeøkt på mandag. Gjennomfører du det som en sammenhengende økt, eller er det oppdelt som tre økter med hviletid mellom hver økt?

  1. Hei Arild. Mandag er en veldig hektisk dag (selv når jeg ikke er på jobb) for da er det både svøm, sykkel, løp og en styrkeøkt på samme dag (rakk ikke styrkeøkten den uken riktignok). Det blir for 5 t trening fordelt på 4 økter. Det tar jeg helst spredt, men det blir gjerne to økter sammenhengende for å få det til å gå opp. Det er relativt rolige økter så det er ikke såååå viktig at kostholdet i forkant og etterkant er perfekt (med tanke på karbo i forkant og karbo/protein i etterkant) fordi jeg ikke er i nærheten av å tømme glykogenlagrene i kroppen, men mat og hvile mellom øktene er alltid ønskelig.

 2. Hvordan er jobbsituasjonen din nå? Og hvordan klarer du å kombinere all denne treningen med jobb og annet? Sliter med å få nok tid til å trene mer enn 12 timer i uken pga studie, jobb og sosialt..Og da med tanke på å ha overskudd i tillegg..

  1. Hei Bjørn.

   Jeg jobber på en oljeplattform med rotasjon 2 uker på jobb og 4 uker av. Derfor har jeg i utganspunktet ingen arbeidsoppgaver i friperiodene og har alle muligheter til å få trent mye. Nå er det en del arbeid med bloggen, TriNordic og annet triatlonrealetert styr i tillegg til at det ofte er kurs og annen overtid i forbindelse med jobben. I den siste tiden har kjøp/salg/flytting/oppussing av leilighet også tatt MYE tid. Så om jobben min virker veldig gunstig med tanke på arbeidstid (og det er den også) så kan jeg opplyse om at at jeg jobber mer en et årsverk i løpet av året, og faktisk ikke mindre enn personer med en ordinær 8-4 jobb. Det er bare at jeg jobber mer konsentrert.

   Nå er det ikke lett å trene 25 timer i uken, nesten uansett hvor få forpliktelser du har, men med studier, jobb etc så er det nesten umulig, spesielt hvis det ikke skal gå ut over søvn/restitusjon (som selvsagt ikke er ønskelig).

   12 timer er bra det, og tilstrekkelig for å komme til et rimelig høyt nivå, hvis kvaliteten er god. Jeg trente ikke mer enn 10 timer i uken i snitt i 2011 og ikke mer enn 9 timer/uke i snitt i 2012.

   For å få trent bra i en hektisk hverdag så er planlegging alpha omega i tillegg til at du må nok inngå noen kompromisser. Det går rett og slett ikke å bruke mye tid på både jobb, studier, venner og trening. Selv prøver jeg å redusere overtidsjobbingen til et minimum. I tillegg så må jeg titt og ofte ofre tid med Jenny og si nei til diverse sosiale begivenheter. Det er topp om du kan slå sammen trening og tid med venner/kjæreste, men det går ikke å både feste til langt på natt og ha en kvalitetsøkt dagen etterpå. Det er heller ikke meningen å få trent så mye som mulig, så ha fokus på kvalitet og ikke kvanitet og planlegg godt. Kari Lingsom er dronningen av trening i tidsklemma og du kan ta en titt på hva hun mener om det her: http://fullfartlingsom.wordpress.com/2013/01/23/trening-i-tidsklemma/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s