Oppsummering av treningen uke 18 – 2013

Uke 18 – 2013 Totalt 25 t trening

Treningsoppsummeringen har ligget litt med brukket rygg i det siste, og det skyldes rett og slett at jeg ikke har tatt med tid til å sitte ned og loggføre treningen. Nå har jeg i midlertidig fått samlet alle datene, loggene og lagt de inn i TrainingPeaks. De siste 3 ukers treningene har vært veldig gode! Det har vært solide treningsperioder der jeg har fått kjørt både mye mengde, intensitet og kvalitet. I uken 17 ble det drøye 25 t trening og det bare inkludert 2 dager treningsleir (reiste ned på lørdag) så jeg har klart å holde trøkket selv når jeg ikke har vært på leir.

Tirsdagssykling med blant annet Henrik Oftedal, Kristian Østlie, Morten Hornnes.

Triallan - Specialized Shiv - TriNordic - Operaen

Det var ikke så varmt før jeg dro til Mallorca, men tidvis fint vær likevel 🙂Triallan - Specialized Shiv - TriNordic - Operaen

Supersykkel!

Mandag: 1 t og 30 min styrketrening. 1 t svømming.

Tirsdag: 4 t og 40 min sykling i sone 1 med lengre perioder i høy sone 2. Målet var 4 x 35 min med rundt 250 – 270 watt. Etterpå var det 1 x 12 km løping med 1 x 2 km @ 4:00 min/k, 1 x 4 km @ 3:55 min/k, 1 x 4 km @ 3:39 min/k, 1 x 2 km @ 4:00 min/k.

Onsdag: 1 t og 15 min styrketrening. 50 min rolig løping.

Torsdag: Motbakkeløping + flatt på mølle. 2 x 3 min, 2,5 x 2 og 1 x 2 min med 17,5 km/t med 5 % stigning m 2 min pause + 1,2 km, 0,6 km, 1,0 km, 0,5 km, 0,8 km og 0,4 km på 3:40/km-fart med hhv. 20 sek og 4 min pause i mellom. Etterpå var det 6 km i 4:15 min/k. En hard økt! 2 t intervall på rulla med 6 x 2 min på 340 watt i motbakke (et par bøker under forhjulet) og 6 x 2 min på 340 watt flatt etterfult av 1 t sykling på 230 watt. Etter det var det 50 min svømming som ble noe ampurtert pga krampe i legg og lår etter noen harde meter.

Fredag: 1 t rolig svømming, og 1 t rolig sykling.

Lørdag: Reisedag til Mallorca. 2 t og 50 min rolig sykling og 1 t rolig løping.

Søndag: 5 t sykling med relativt lav intensitet generelt men med lengre perioden i over racepace (270 – 280 watt).

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Oppsummering av treningen uke 18 – 2013

 1. Hei Allan!

  Først og fremst – veldig kul blogg!

  Det interessant å se hvor mye og hvordan du trener. Du er ikke tilfeldigvis på Endomondo, slik at en nysgjerrigper kunne fulgt enda bedre med? =)

  En ting jeg er litt nysgjerrig på er hvor mye av treningen din som ligger i de forskjellige treningssonene. Styrke er forsåvidt ikke så veldig interessant, jeg tenker primært på syklingen- og på løpingen din.

  Kirsten «Maraton» Melvik er kjent for å i all hovedsak trene i sone 1 (60-72% av mhr) Hvordan vil tiden du trener fordele seg på de forskjellige sonene?

  Positiv hilsen fra Christopher

  1. Hei Christopher og takk for hyggelig kommentar.

   Dessverre så er jeg ikke på Endomondo, men bør kanskje bli det?

   Det er ikke så lett å forklare hvor mye tid jeg bruker i de forskjellige sonene, men generelt så trener jeg med mye intensitet, og ikke etter den norske modellen med 80-90 % i sone 1. Nå er jeg på jobb og gårsdagens «lange» sykkeltur på 2,5 t var utført i delt intensitet. 70 først min i sone 1, 50 min i sone 3 og 6 x 45 sek i sone 4. Så slik som Dave Scott legger opp programmet for meg nå så er ikke de lange turene spesielt lange (opp til 4-5 t), men store deler av turene er i konkurransefart (høy sone 2/lave sone 3). Intervalløktene er derimot lang med f.eks. 45 min intervaller i sone 3 (inkludert pausene) etterfulgt av 1 t i sone 2, men kortere drag i sone 4 på slutten før nedkjøring. På løping er det nå også en del på samme måte med veldig variert intensitet, men hovedvekten i sone 2-3.

   Spesielt nå som det nærmer seg sesong så er det viktig å få opp intensiteten, også på de lange turene. Det tror hvertfall jeg, men det er veldig mange forskjellige meninger om det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s