Seier og ny pers på Bogstad tri :)

I går var jeg med på min første triatlon siden IM Hawaii i oktober i fjor. Det er faktisk 8 måneder siden og egentlig et alt for langt opphold. Derfor var det godt å komme i gang og behovet for å konkurrer i triatlon igjen var definitivt tilstede. Svømmingen var litt rusten, og skiftingene likeså. Jeg har heller ikke skiftet fra svøm til sykkel eller sykkel til løp siden oktober og der tulla jeg en del. Min HUUB Archimedes 3:5 er en av de våtdraktene som er raskest å ta av med såkalt break-away zipper, som gjøre at du kan åpne glidlåsen i øvre posisjon og ved dra den hardt opp mot venstre. Problemet var bare at jeg ikke husket om jeg skulle dra høyre eller venstre og ble i tvil om jeg hadde løst ut glidlåsen eller ikke.

Triallan - Specialized Shiv

Som alltid etter en konkurranse er jeg fin på håret og storfornøyd 😉 Det var godt å komme i gang igjen og min Specialized Shiv var fantastisk flott å sykle på!

Det er også første gang jeg har svømt utendørs siden oktober og første gang jeg har svømte utenendørs i våtdrakt siden august i fjor, så selv om jeg holdt følge med Øystein Askjem halvveis så måtte jeg gi slipp på han etter noen feilnavigeringer, og det er ikke godt nok. Jeg kom opp av vannet på 10:45 som nr. 2 ca. 30 sek etter Øystein.

Skiftingen ble som sagt klønete men ute på sykkelen gikk det bedre. Øystein var ute av synet når jeg begynte på sykkelen, men jeg tok sagte men sikkert innpå og når jeg ankom T2 hadde jeg hentet inn kanskje 40 sek og var bare 10-15 sek bak. 23:45 ble tiden (Startet rett etter jeg hoppet på sykkelen og stoppet rett før nedbremsingen) med 313 watt i snitt. Med treningshjul og vanlig landeveishjelm er jeg veldig fornøyd med å klare 40 km/t i snitt i den semikupperte løypa.

Med selvtilliten på topp så var jeg tidlig sikker på at jeg kom til å vinne (når jeg snudde ved enden på svømmingen og jeg så at jeg var nr. 2), men løpebeina var kanskje ikke helt som jeg ønsket. Det skyldes gjerne hard sykling, men løsnet greit etter en km. Etter det var det bare å cruise inn til tiden 54:42 og ny pers med 20 sek. Jeg var litt skuffet over tiden fordi jeg syntes å huske at jeg hadde vært under 54 min tidligere, men var ikke riktig. Med våte forhold og elendig skifting, treningshjul/hjelm er jeg derfor storfornøyd med tiden. Neste gang skal jeg under 54 min!

Even Even "Isklar" Chiodera og Øystein "Zoot" Askjem

Even «Isklar» Chiodera og Øystein «Zoot» Askjem to hhv. 3 og 2. plass og gav meg kamp om seieren 🙂 Even har muligheter til revansje både under IM Haugesund 70.3 og Norseman i år :

Det var overraskende mange triatleter som stilte til start når været var såpass lite innbydende så det var utrolig moro! Veldig gøy å se at så mange hiver seg med! Tusen takk til tidtakeren som hadde kontroll på tiden når jeg selv fikk tekniske problemer med min Garmin 910XT (hadde med ein feil klarte å fjerne haken for inkludert skifting i mulitsport-modus).

Bpgstad tri

Alltid topp stemning på Bogstad tri 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Seier og ny pers på Bogstad tri :)

    1. Hei Malene. Bogstad treningstri tror jeg er 730 meter svømming, 16 km småkuppert sykling og 4,7 km kuppert løping. En veldig flott treningstriatlon!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s