Getting the job done – Ironman Wales

I morgen kl 07:00 er det klart for start på Ironman Wales, på Tenbys North Beach. Mitt mål er ene og alene å kvalifisere meg til Hawaii 2014, og om jeg får det til så er konkurransen en suksess og om det ikke går så blir det en fiasko, uavhengig over hvor god innsatsen var eller hvor godt/dårlig jeg selv syntes det gikk. Det handler rett å slett om å ”getting the job done”.

Å kvalifisere meg til Hawaii betyr at jeg må komme på 3 eller 4. plass i min klasse og normalt burde dette gå greit. I teorien så er jeg verdens 12. beste ikke-profesjonelle 25 – 29-åring siden jeg kom på 12. plass i min klasse på Hawaii i fjor med 15 minutter opp til vinneren av klassen. Likevel så ser jeg at kvalifiseringstidene har vært sterke her relativt sett til vinneren, og jeg derfor ikke kan gjøre store feil før jeg faller igjennom. Det blir definitivt ingen ”walk-in-the-park”, men jeg går for klasseseier og jeg går for å bli beste nordmann. Det er flere sterke nordmenn med, og den sterkeste er Henrik Oftedal som stiller i PRO-klassen. Han er storfavoritt av oss norske, og jeg tror selv han kommer til å gjøre det veldig godt, men jeg kommer ikke til å gi meg før jeg krysser målstreken.

Formen er for øvrig god, og selv om jeg ikke har noen solide treningsuker bak meg så er overskuddet større enn det har vært på lenge og jeg har større tiltro til formen enn samtlige av konkurransene mine tidligere i år. Eneste bekymringspunktet mitt er at potensielt lave temperaturen. Vanntemperaturen er god, men i dag tidlige var det rimelig kaldt når jeg hadde en rolig sykkeltur før innsjekk og det er meldt 13 grader på morgen med stigning opp mot 15 grader på ettermiddagen. I følge yr.no et er muligheter for små mengder regn, men delvis overskyet og sol. Jeg har tidligere sagt at jeg tåler dårlig vær bedre enn mine konkurrenter, men det gjelder ikke i Storbritannia, for britene har århundre lange tradisjoner med å kle på seg altfor lite og tåler tilsynelatende kulde på nivå med eskimoer. Jeg husker fra tiden vi bodde i Southampton at når det var 3 grader i luften og jeg syklet med full vinterbekledning så syklet fortsatt postbudet med shorts (!). Å fryse er jeg ikke spesielt ivrig på så det blir nok ekstra bekledning for syklingen.

Løpet kan følges på Ironman Live ved å trykke på denne linken. Følge meg også på Twitter og se om det kommer noen oppdateringer underveis 🙂

Nevnte jeg forresten at Tenby er en utrolig spesiell, vakker og sjarmerende liten by? Sjekk ut bildene under. Stedet er så flott at det fortjener en ”reiserapport” i tillegg til en race report.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_8750 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_8795

IMG_8916 IMG_8918 OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_8862 IMG_8883 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_8930 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_8944

IMG_8992

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

11 kommentarer til “Getting the job done – Ironman Wales

 1. Gratulerer med kjempe bra gjennomføring.

  Et spørsmål: jeg har kjøpt meg temposykkel og hadde første turen på den i dag. Som forventet så merket jeg det godt i armene og mellom skuldrene.
  Har du noen gode tips på tilvenning av denne type sittestilling? Øvelser etc

  1. Hei Stian,

   Sittestillingen er veldig avgjørende for hvor mye press du legger på armpadsene og setet, for vekten din må fordeles på de to stedene. Mest sannsynlig så er det mer trening i aeroposisjon som gjelder så prøv å sykle flere ganger og se om det blir bedre. Det er ikke uvanlig at den nye sittestillingen krever tilvenning. Hvis du har bilde av sittestilligen i profil så kan jeg eventuelt se om det et er noen opplagte ting som gir slitne armer.

   Jeg har ingen spesielle øvelser for å tilpasse sittestilligen min foruten om å sykle mye i den, men det er mulig fleksibiliteten må økes, men det er umulig for meg å si noe om uten å ha sett deg sykle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s