Resultat av dopingprøve

I årets Norseman var det et uventet men hyggelig besøk til de ti første fullførerne. Antidoping Norge var på plass og ønsket å utføre en dopingprøve. Jeg ble meget positivt overrasket (for jeg har aldri sett snurten av dopingkontrollører på noen av Ironmanstevnene jeg har vært på). Naturlig nok så var jeg ganske dehydrert så jeg var ikke like positiv etter å ha ventet i to timer og drukket 2 liter vann, mens mitt support crew var gått til middagsbuffeten, men det måtte til.

Hele prosessen var mer omfattende enn jeg trodde, selv om det bare ble tatt en urinprøve. Vi måtte tisse i en flaske, mens en kontrollør kikket på (som kan gi prestasjonsangst), og selv helle dette over i en A- og B-prøveflaske. Vi valgte selv et tilfeldig sett med A- og B-prøveflasker som vi selv sjekket at var forseglet og så rene ut. Vi forseglet også flaskene selv slik at ingen har mulighet for å tilføre noe i etterkant.

Det skulle ta 3-4 uker før svaret kom, men det kunne ta noe lengre tid. Jeg fikk svar rett før jeg skulle dra til IM Wales, og selv om jeg aldri har vært borti noen lugubre kosttilskudd eller medikamenter så var jeg likevel spent på svaret. Foruten om sportsernæringsproduktene jeg bruker fra Enervit så tar jeg ikke et eneste kosttilskudd, medikanmeter eller tilsvarende. Jeg tar heller ingen smertestillende under konkurranser, eller uten konkurranser for den saks skyld. Derfor burde alt være normalt med mine prøver, noe de også viste seg å være.

Dopingprøve Norseman - TriallanHvilke stoffer de testet for ved jeg ikke, men svaret ble «No prohibited substance(s) on test menu detectet».

Jeg misliker sterkt all form for juksing og ser på doping som den verste formen for juksing. Derfor er jeg veldig glad å se dopingkontrollører i triatlon og i konkurranser du normalt ikke forventer å se de. Det er viktig å vise at doping også er forbudt for mosjonister og supermosjonister, og ikke bare eliteutøvere. Det har garantert vært mye snusk i prestisjekonkurranser som f.eks. Birken på mosjonistnivå og det må forebygges. Ref artikkelen på NRK.no: EPO-Smugler lei av å bli frakjørt

Antidoping får tommelen opp fra meg og jeg håper de stiller opp på flere triatlonkonkurranser fremover, og også tar tilfeldige prøver av mosjonister 🙂

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Resultat av dopingprøve

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s