Osprey Escapist 25 – Langtidstest av sykkelryggsekk

Osprey er blant mine sponsore og i fjor fikk jeg tre nesten like store sekker for testing. Ultralette Hornet 24, allrounderen Talon 22 og sykkelspesialisten Escapist 25 som skal sees grundigere på i dette innlegget.

Triallan + osprey packsFra venstre har vi en Escapist 25, Talon 22, Raptor 10 og Hornet 25. Bakerst er trillekofferten Sojurn 80.

I Norge er de aller fleste småsekker fra Osprey av typen Talon. Talon 11 er Birkensekk nr. 1 (og sekken jeg brukte på Norseman og Swissman). Talon 22 er utvilsomt Talon 11 sin storebror og likhetene er mange. Foruten om størrelsen så er de mer eller mindre identiske med samme enkel design og utforming uten unødvendig ekstrautstyr. Det gjør sekkene ut utmerkede allround-sekker som kan brukes til det aller meste. Escapist 25 skiller seg der fra den enklere Talon 22 og har flere syklist-vennlige finesser. Utstyr/egenskaper som begge sekkene har:

 • Lommer på hver side av beltet for for oppbevaring av mobil (god plass til Iphone), lommebok, kompaktkamera, energibarer etc.
 • Utvendig lomme på hver side for oppbevaring av f.eks. drikkeflaske
 • Lid-lock, festemekanismen for hjelm
 • Plass til 2/3 liter drikkeblære mellom ryggstøtten og hovedrommet.
 • Liten lomme på toppen av sekken til mobil, lommebok etc. Merk at på Escapist er denne lommen vanntett.
 • Egnet festested bak på sekken for rød sykkellykt.
 • Fleksibel åpen lomme bak på sekken for f.eks. å legge i våt tøy etter en treningsøkt.
 • Lomme fremme på stroppen til f.eks. energibar, gel eller nøkkel. Talon 22 har to åpne lommer, mens Escapist har en lukkbar.

Det som Escapist 25 har som ikke Talon 22 har er:

 • Mulighet for å dele hovedoppbevaringsrommet slik at du får et lite oppbevaringsrom nederst med egen glidlås for åpning lukking.
 • Eget regntrekk (medfølger) i en liten lomme i bunn av sekken.
 • Oppbevaringsrom på utsiden av hovedrommet med inndeling til forkjellig utstyr som sykkelslanger, diverse verktøy, kamera, lommebok etc.

Escapist 25 er en mer kompleks sekk med flere muligheter spesielt tilpasset syklister. Dette gjør at vekten blir 130 g høyere (940 g mot 810 g i str. M/L), men i praksis blir vektforskjellen ubetydelig. Spørsmålet er da om du har behov for flere lommer, mulighet for romdeling og integrert løsning for rengtrekk. For meg var svaret før som regel nei og jeg valgte kun Talon 22 og Hornet 24 (som har de samme løsningene som Talon 22 bare laget med lettere materialer som gir en latterlig lav vekt på 540 g), mens nå er svaret nesten kun ja. Escapist 25 seiler nok opp som en favoritt av de tre sekkene og den sekken som blir brukt desidert mest. Jeg setter pris på de ekstra oppbevaringsmulighetene og viten om at jeg alltid har mulighet til å holde innholdet tørt om det skulle komme en solid regnskur.

Bruksområdet til en 20-30 liters sekk er stort, og noe som dekker de aller fleste av mine behov. Den er for stort til løping og sykkeltrening med høy intenistet og da vil en mindre sekk som Talon 11 være å foretrekke. Den er for lite til lange turer med stort oppakkingsbehov. Til alt i mellom fungerer det utmerket. Du får plass til joggesko, våtdrakt og håndkle eller en solid pose med matvarer (du ville blitt overrasket over hvor mye matvarer jeg klarer å frakte på sykkel ved å legge det tunge i sekken og de lettere i poser på styret). Det er sekken jeg har med som håndbaggasje på flyturer med plass til min lille Macbook, speilreflekskamera, et par kameralinser, et lesebrett, matpakke etc. Det er rett og slett en sekk som brukes dagelig og som jeg er blitt veldig veldig glad i 😀 Anbefales! Osprey Packs selges på mange sportsbutikker i Norge og det største utvalget finner du på www.sportsnett.no

For videobeskrivelse av sekken sjekk ut denne vidoen:

Triallan - Osprey Escapist 25Osprey Escapist 25 – Et kunststykke av en sekk med veldig mange lure løsninger i en sekk bare 910 gramTriallan - Osprey Escapist 25Åpning for det lille underrommet ned i sekken er rundt kanten. Underrommet kan slås sammen med hovedrommet. Rett under Escapist 25 ser du også hvor et eventuelt baklys kan festes
Triallan - Osprey Escapist 25Lidlock – For testing av hjelmTriallan - Osprey Escapist 25Hovedrommet er åpent og du ser den lille vanntette lommen i gult som åpnes med glidlåsen oppe til venstre i bilde. Oppe i midten kan du så vidt se det lille merket H2O som indikerer hvor du skal putte drikkeblære om du kjøper det i tillegg.Triallan - Osprey Escapist 25Rom i front med praktisk lommer for inndeling av f.eks. sykkelslanger, verktøy, kamera, mobil etc.Triallan - Osprey Escapist 25Praktisk brystlomme på venstre stropp med plass til nøkler, energibar, gels etc.Triallan - Osprey Escapist 25En romslig lomme på hver siden av det solide hoftebeltet
Triallan - Osprey Escapist 25Som alle Osprey sekker så er bærekomforten i toppklasse. Sitter som støpt til ryggen og med en patent som kalles Airscape så fjernes fuktigheten effektivt fra rykkenTriallan - Osprey Escapist 25Liten ekstralomme for medfølgende regntrekk. Denne er festet til sekken, men kan lett hukes av om du ikke ønsker den. Triallan - Osprey Escapist 25Slik ser regntrekket ut på sekken med synlig farge og refleks. Regntrekket har også festeanordning for baklys.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

15 kommentarer til “Osprey Escapist 25 – Langtidstest av sykkelryggsekk

  1. Hei Trond og gratulerer så mye med plass på Swissman igjen! Du kan fint bruke en Talon 22 til Swissman. Selv ville jeg valgt en mindre sekk siden du ikke trenger å ha så mye med deg og Talon 11 er perfekt etter den oppgaven etter min mening. Den brukte jeg både på Swissman og Norseman og kunne ikke hatt noen bedre sekk for den oppgaven. Den er så lett og sitter så godt på ryggen at jeg flere ganger har fått 2-sekunders panikk for at jeg har glemt sekken for så å finne ut at jeg har den på ryggen. Jeg anbefaler deg å ta en tur i din lokale sportsbutikk som selger Osprey og sjekk de ut.

   Lykke til med forbredelsen til Swissman!

   1. Takk for det Allan.
    Blir spennende å følge deg i 2014 sesongen.
    Har du noen steder der sekken kan kjøpes? Evt kan jeg kjøpe den igjennom deg?

   2. Jeg har ingenting med salg å gjøre men best utvalg av Osprey Packs finner du på http://www.sportsnett.no. Talon 11/22 er de mest vanlige typene og noe de selger i en lokal sportsbutikk i Larvik (var det ikke der du bodde?).

    Lykke til med 2014 sesongen selv! Gøy med Swissman igjen 😀

   3. Supert, da skal jeg finne fram. Stemmer det, bor i Larvik.
    Ja helt klart moro med swissman. Var litt uheldig med sykkelen i år. Så håper å hente litt tid på det + 1 år til med trening:).

   4. Ja, så mye tekniske problemer du hadde med sykkelen så har du definitivt mye å hente der. I tillegg så har du erfaring og mye tid til å trene på! Er det noen bakker i Larviksområdet da?

   5. Ja det var litt tekninske ting, men formen må forbedres betraktelig. Så det blir enn del trening ja:).
    Ikke så veldig mye lange bakker, men noe er det. Også blir det en uke i provance i Frankrike med Tom Remman og David eckroll. Og der er det fokus på bakkesykkling. Så det blir bra:)

 1. Hei Allan!
  Jeg sitter og titter på en Osprey Talon 11 som løpe sekk (primært til/fra svømming, potensielt til/fra jobb – når formen kommer) og muligens som pendlesekk til/fra jobb på sykkel. Vil du anbefale den sekken til det? Er viktig at den ikke blir for stor til løping, men at den har stor nok plass til ett skift. (har ett mikro-håndkle, som tar like mye plass som ett par med sokker, så det går greit)
  Takk for svar!

  1. Hei Tommy.

   Personlig så mener jeg at sekken må være veldig liten for at den skal kunne løpes med. Jeg løp med en full Osprey Escapist 25 l (fordi jeg trengte plassen) og det ble større og tyngre enn det jeg likte å løpe med. Osprey Talon 11 er betydelig bedre til det og du får plass til et skifte med grei margin. Det var sekken jeg brukte på løpingen på Swissman og Norseman og da må du ha med deg litt ekstra bekledning og mat. Det er en veldig veldig god sekk i mine øyne.

 2. Hei!
  Jeg skal til Alpene på sykkeltur (landevei) en langhelg om noen uker, og trenger en passende sekk. Har sett meg ut Escapist 25, og får et bra inntrykk når jeg ser din review. Synes du sekken passer til dette formålet, eller er den for stor?

  Hilsen Jon Andreas Landsnes

  1. Hei Jon. Hva skal du ha oppi sekken må jeg nesten da spørre deg? Escapist 25 er min allround favorittsekk (har nå en Escapist 32 som jeg bruker hver eneste dag), og den føles ikke stor eller tung ut. En Talon 11 er hakket mer behagelig å sykle med pga størrelsen, men får du plass til det du skal ha oppi den?

   Allan

   1. Jeg skal være borte i 3 netter, og det eneste jeg har med meg er sekken. Må ha plass til et par joggesko, og klær for et par dager og nødvendig toalettsaker. I tillegg til litt mat og verktøy. Men jeg er forbredt på å pakke enkelt 🙂 har en raptor 10 og får ihvertfall ikke plass i den.

   2. En Escapist 25 tror jeg vil være stor nok. Har også Raptor 10 og det er to forskjellige verdener i sammenligning. Gå for Escapist du og kom gjerne med en tilbakemelding hvordan du syntes det var. Den er stor nok og har praktiske lommer til mobil/mat når du sykler i tillegg til regntrekk integrert, som er ganske praktisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s