Julegavetips for triatleter 2014

Desember er godt i gang, og det nærmer seg jul med stormskritt. Det er en gledens tid, men noen føler nok på den paniske følelsen av de vanskelige julegavene som må kjøpes inn, som f.eks. til triatleten som har «alt». Her er mine julegavetips til triatleter for 2014.

Trenger du flere tips så se gjerne:

Polar V800 – Lenge er det Garmin 910XT som har vært referansen for pulsklokker, men den tiden er forbi. Polar har kommet med sitt nye flaggskip for triatleter og andre multisportutøvere med sine V800. Selv har jeg alltid vært en ”garmin-mann”, men har nå valgt å gå for Polar siden den er overlegen med tanke på avansert/medisinsk bruk. Du får utrolig mye informasjon, men for at det skal være en fordel så må du ha kompetanse til å bruke den. At Polar valgte å gå over til Bluetooth var et stort fremskritt og gjøre det mulig å bruke Polar med andre produkter i tillegg til at overføring av treningsdata går sømløst og enkelt via Polar Flow app-en. Garmin oppgraderte sin 910XT til 920XT men for detaljert overvåking av hjertets tilstand og restitusjonsstatus så var det kun Polar som var godt nok.

v800_black_550x600_23

 

Wattmåler – Wattmåling er det aller beste verktøyet for å intensitetsstyre sykkeltreningene, og en utrolig stor fordel under konkurranse. Det er kostbart, men heldigvis har det kommet flere varianter som gjør det rimeligere. Stages får du fra rundt 6000 kr, og selv har jeg Quarq Red, som er krankbasert. På min ønskeliste står imidlertidig Polar wattpedaler. Siden kraften måles i pedalene så får du kartlagt hvor i tråkket du er sterk, og hvor svakhetene er, noe som kan brukes til optimalisering av teknikk og muskelbruk.

polar-look-keo-power-system-pedal-based-power-meter-in-depth-review

Bose SoundSport – Musikk er en viktig motivasjonsfaktor for mange når de trener. Det kan gjøre deg mer gira, hjelpe å holde fokus i tillegg til å hjelpe deg med å holde riktig skrittfrekvens (velg en spilleliste med ca. 180 slag/min). Å finne øretelefoner med bra lydkvalitet som sitter godt er ikke alltid like enkelt. Selv har jeg forelsket med i mine Bose SiE2, som er den ”gamle” versjonen av Bose SoundSport.Bose

 

Specialized Air Tool Compak floor pump – Dette en en genial idé fra Specialized som løser et klassisk triatlonproblem, nemlig pumpe å ha med seg på reiser/konkurranser. Enten har de god pumpekapasitet og er tunge eller så er de lette, men har veldig lav pumpekapasitet. Tidligere har jeg anbefalt Lezyne sin reisepumpe men må innrømme at jeg er litt lei av at kapasiteten er så dårlig. Specialized Air Tool Compak pumpe er betydelig større og tyngre enn den fra Lezyne, men føles i mye større grad ut som en skikkelig gulvpumpe, foruten om vekten som er ca. 1/3 av stor gulvpumpe.

Specialized reisepumpe

Kindle/lesebrett – Mange triatleter er ofte på farta og vi pakker som regel ikke lett. Da kan det være praktisk å ha alle de interessante bøkene på et lesebrett slik at vi kan lese oss opp på treningslitteratur mens vi er på tur. Et vanlig nettbrett kan også brukes til lesing, men ingenting slår lesekomforten til Kindle. Dessuten var batteriet i ukesvis. Jeg har en Paperwhite og drar ingen steder uten 🙂

kindle-paperwhite-review-top

Osprey Talon/Tempest –Osprey har tatt en større lansering/oppgradering av modeller for det kommende året. ”Birkensekken”/Bestselgeren og allrounderen Talon har kommet i en damespesifikk versjon ved navnet Tempest. Løpssekkene Rev, som jeg brukte på Norseman ville også vært en ”hot” julegave, men den kommer ikke i butikkene før januar/februar neste år. Om du trenger en større sekk (som f.eks. til sykkelpendling) så kan jeg i aller høyeste grad anbefale Osprey Escapist. Jeg har lenge brukt 25 l, men prøver også nå den nye 32 l versjonen som er litt større og litt lurere.

Osprey tempest 9

”Uteliggerhansker” – Fingerløse hansker har blitt en favoritt ved utendørstreningen på denne årstiden. Det var også det jeg brukte på løpingen på Norseman fordi det gav god varme uten at det gikk ut over evnen til å finne og åpne gels o.l. lignende operasjoner som kan være vanskelig med en ordinær hanske. Et alternativ er tynne ullhansker som alltid er praktisk å ha tilgjengelig.uteliggerhansker

Treningsreise – Treningsferie er min morsommeste måte å feriere på, og om du og din kjæreste (eventuelt resten av familien) er sporty så er det en flott måte å bruke tid sammen på. Playtias på Fuerteventura er en «klassiker», men Thanyapura i Thailand er et eksotisk alternativ.

Wahoo KICKR – Dette er den nye kongen av sykkelruller og jeg har selv valgt å kjøpe en. Les min vurdering av rulla her: Wahoo KICKR – Den råeste sykkelrulla. Ulempen er prisen på 8499 kr, men det finnes mange rimligere alternativer.

 

Skotørker – Våte sko er uungåelig om du trener en del, spesielt på denne årstiden. Etter en særdeles fuktig tur til Galdepiggen for noen år siden brukte jeg 3 døgn på å tørke de solide fjellskoene mine, og da bestemte jeg meg for å ta grep. Jeg gikk til innkjøp av en Therm-IC skotørker og har brukt den nesten dagelig siden. Ved nesten all trening blir skoene våte, og om de ikke tørkes raskt så begynner de å lukte. En god skotørker vil derfor være en god investering for at skoene holder lengre. Min Therm-IC varmer opp skoene til maksimalt X-antall grader over utetemperaturen for å unngå sprekk i skin. Den kommer i to varianter, der den ene har timer og den andre ikke har det. Timer anbefales!Termic refresher skotørker

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Julegavetips for triatleter 2014

 1. Hei Allan!

  Morro å se at du er gått «pro», har du en langsiktig drøm om å kutte ned på jobbing for å forsøke å kunne drive på heltid? Hadde iallefall vært morro å se om dette er mulig?

  Ser at du har konvertert til polar? Er det nå mulig å synce like sømløst med TP for polar som ved Garmin? Og samtidig få overført data fra quarq-krank til v800? Det er jo i hovedsak dette som har vært drawbacket med polar.

  Lykke til med den videre satsningen, håper vi får følge treningen din fremover på tross av tidsklemma!

  1. Hei Mads,

   Det er klart at det hadde vært moro å se hvor god jeg kunne blitt om jeg hadde satset på triatlon fulltid. Dessverre så er det økonomisk utopi, og selv nå med alle sponsorene jeg har så må jeg fortsatt betale en betydelig andel penger av egen lomme for å kunne holde på med triatlon. Når det gjelder sponsingen så er det først og fremst utstyr jeg får og det betaler strengt tatt ikke flybilletter, hotell etc. og langt i fra husleie. Om det skjer mirakler på sponsorfronten så hadde det kanskje vært mulig å jobbe 50 % og det er «as good as it gets», med tanke på realistisk gjennomføring.

   Jepp, har konvertert til Polar på klokkefronten. Quarq snakker ikke med Polar (Ant+ på Quarq og Bluetooth på Polar) så det går nok mot at jeg kommer til å gå til anskaffelse av Polar sine wattpedaler. Jeg konverterte til Polar fordi informasjonen jeg får (blant annet måling av RR interval) er bedre med tanke på beregning av belastning/restitusjon.

   Syncingen av Polar mot TP går ikke sømløst nei, men vi får håpe det blir mulig i fremtiden. Syncing av data fra Polar V800 til Polar Flow (software til Polar) går hvertfall sømløst.

   Takk for lykkeønskene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s