Oppsummering av treningen uke 4 – 2014

Uke 4 – 2014 Totalt 20 t trening

Enda en ny god treningsuke er utført som føyer seg inn i den tredje uken på rad med ca. 20 timer trening. Det er veldig bra! Når jeg i tillegg var to dager på kurs i Kristiansand så er jeg svært fornøyd med å ha planlagt treningene slik at jeg fikk gjort alle øktene jeg skulle ha, og med nesten optimal kvalitet. Kursingen gjorde blant annet at jeg måtte flytte onsdagens sprint-økt i bassenget til tirsdagen som var dagen etter 6 x 500 meter rett under terskel og etter tirsdagens intervalløkt på sykkel. Dette merker jeg at ikke var optimalt med tanke på litt slitne armer og tung bein etter syklingen, men fikk likevel svømt økten med samme tider som sist gang, selv om jeg følte meg dårligere. Det ble også sykkel og løpsintervall uten «hviledag» i mellom, og selv om det kanskje ikke er optimalt så var det mitt beste forslag til å løse treningskabalen på, og det fungerte tilsynelatende bra 🙂 Med god planlegging, rutiner og disiplin så er det overraskende mye som går bra 🙂 Fokus for uka er forøvrig det samme som de andre ukene. Mye mengde på sykkel i sone 1 og ofte rolige løpeøkter i tillegg til en terskeløkt av hver av de to disiplinene. Svømmingen er det fokus på mange økter i bassenget med ekstra kvalitesfokus i de tre nøkkeløktene. Jeg prøver også noe progresjon på intervalløktene.

Triallan- trening - HumanSpeedBildet fra søndagens lange løpetur. Turen går fra Bjørvika, via Tjuvholmen til Bygdøy, tilbake til Operaen før jeg drar ut til containerterminalen og hjem igjen. Det ser kaldt ut men med god bekldening så går det helt fint 🙂Triallan- vintertreningDet ble også en kveldstur der jeg testet min nye Petzl Nao som jeg fikk av min bror til jul. Kvalitetslykt!Triallan- vintertreningJeg svikter selvsagt ikke rulla heller 🙂Triallan- trening - matRestefest – På lørdag så hadde vi ingen plan på middagen foruten om å se om vi klarte å tømme kjøleskapet for matvarer. Vi hadde søtpotet, squash, gulerøtter, champinjong og grønne bønner, som vi ovnsbakte. Veldig sunt, godt, billig og miljøvennlig 😀

Mandag:  1 time og 30 min svømming “langintervall» med 5 x 500 meter som hovedserie. 2 t skigåing med selveste landslagstrener Arild Tveiten 🙂 1 t og 30 min rolig sykling.

Tirsdag:  1 t og 10 min sykkelintervall med 10 x 4 min i sone 3 (300 watt) + 4 x 1 min på 380 watt. 1 t svømming med 20 x 50 meter sprint som hovedserie. 30 min rolig løping.

Onsdag(kursdag): 1 t og 24 min løpsintervall med 4 x 9 min i sone 3 med 1 min pause. 6 % stgning og 13,5 km/t + 4 x 3 min i sone 4. 30 min rolig sykling i etterkant.

Torsdag(kursdag): Kursdag 2. 1 t rolig sykling sone 1.

Fredag: 1 t og 15 min svømming på terskelfart. 10 x 100 meter som hovedserie med 1:21 – 1:27/100m. 3 t sykling i sone 1 direkte etterfulgt av 1 t løping i samme sone.

Lørdag: 1 t svømming med fokus på teknikk.

Søndag: 2 t og 18 min løping i sone 1 etterfulgt av 45 min rolig sykling for å trø ut potensiell syre.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s