Kvinnelig Tour de France?

Kvinner i proffsykling har kommet «litt» i skyggen for herrene, for å si det mildt. Lite mediadekning har gitt få konkurranser og sponsorinntekter, og derfor lite grunnlag for å kunne leve av sykling. Slik er det i mange andre sporter også men med triatlon er heldigvis en sterkt motvekt med samme konkurraner og pengepremier for menn og damer. Dette gir faktisk over rundt dobbelt så høy pengepremie til per kvinnelig profesjonell sammenlignet med menn 🙂

I høst så kom jeg over siden Le Tour Entier, som kjempet for likestilling også i sykling ved å arrangere en kvinnelig versjon av sykkelverdens kongeritt, Tour de France. Etter å ha samlet inn 97 000 signaturer i change.org så fikk de nok gjennomslagskraft til å få være en del av årets Tour de France. Riktignok så skal det kun arrangeres en en-dagskonkurranse, men det på Tour de France sin siste dag som avsluttes på episk vis ved Champs-Élysées. Jeg hadde håpet på enda mer men forstår at et sted må hjulene begynne å trille, og Champs-Élysées er et godt sted å begynne. Jeg stemmer JA til mer kvinner på sykkel, både på profesjonelt og ikke-profesjonelt nivå 😀

Chrissie Wellington var en av de store profilene som frontet kampanjen, og jeg vet at økt andel av kvinner/jenter i sport er en av hennes hjertesaker. Bildet er fra Hawaii 2012 🙂

Emma Pooley var sammen med Marianne Vos og Kathryn Bertine de andre store profilene som grunnla kampanjen. Emma Pooley hadde også stor suksess i fjorårets Swissman der hun vant dameklassen og var kun 30-40 meter bak meg i mål. Jeg hadde håpet at hun skulle ta i mot premien (plass på Norseman 2014) og prøvde så godt jeg kunne å overbevise henne om å være med. Dessverre for oss triatlonintresserte så virker det som hun satser på sykling i 2014 etter et «rolig» 2013 der hun fullførte sin PhD i geotechincal engineering.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Kvinnelig Tour de France?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s