Ole Einar Bjørndalen – for en mann!

Olympiaden i Sotsji startet over all forventing sett med norske øyne. 4 medaljer allerede på første dag er fantastisk. Alle medaljene kan vi selvsagt være veldig stolte over, men spesielt en kom som en stor overraskelse og imponerte meg ekstra.

Det var Ole Einar Bjørndalen som med sitt syvende OL gull seiler opp på siden av Bjørn Dæhlie i antall OL-medaljer i karrieren. Han har hatt en fantastisk karriere og tatt det meste av rekorder i antall seiere, men for de fleste (hvertfall meg) så ble det regnet som historie. Mannen har rukket å bli 40 år, og den tidligere overlegne Bjørndalen har ikke hatt individuelle seiere på flere år. Karrieren var langt over toppen, og nye og sterkere krefter har for lenge siden tatt over staffetpinnen. Han har vunnet alt det går ann å vinne, men nå var det på tide å kaste inn håndle, noe han kanskje burde gjort et par år før. Det tenkte hvertfall jeg, men i dag slo han tilbake og knuste all motstand selv med en bom. Fra siste halvdel av siste runde så var det ingen som var i nærheten, i det som ble en thriller av en skiskyttersprint. Jeg var heldig og fikk se det mens jeg syklet på rulla og maken til motivasjonsunderholding med gåsehudfaktor skal du lete lenge etter!

Ole Einar er Norges, og muligens verdens beste eksempel på en 24-timersutøver. Foruten om en time fri hver julaften så er absolutt alt han gjør forankret i å bli bedre i dag enn det han var i går. Ingenting er tilfeldig med tanke på trening, kosthold og restitusjon, og optimalisering av alle faktorer er alltid i fokus.

Jeg hadde ikke byttet mitt liv Ole Einars om jeg kunne, fordi å være en 24-timers utøver i 20 år hadde kostet langt mer enn det jeg hadde ønsket å betale. Likevel så er det mye å lære av han, både for idrettsutøvere/mosjonister på alle nivåer og på et ikke-sportslig plan. Det er totaltbildet som er viktig. Samhandlingen mellom trening, restitusjon og kosthold. Et godt og stabilt søvnmønster, en forutsetning for optimal restitusjon, lar seg ikke kombinere med lange og fuktig kvelder på byn. Dette faktum vet Ole Einar godt, men ikke av egen erfaring, fordi han aldri har drukket alkohol i sitt liv.

Om du velger livsstilen til Ole Einar Bjørndalen eller 70-tallets Formel 1 stjerne James Hunt, eller noe midt i mellom, er helt opp til deg. Å se at det er mulig å prestere på høyeste nivå i en så fysisk hard idrett som skiskyting i en alder av 40 år er hvertfall utrolig inspirerende, spesielt for oss som ikke kan kalle oss unge og lovende, men kun lovende 😉 Gratulerer med gullet Ole Einar!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Ole Einar Bjørndalen – for en mann!

  1. I heard him win! The commentators were so excited, it is just awesome to listen when an athlete from Norway is winning.
    This is the first winter olympics I am following and its great to see Norway leading 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s