ITU verdensmester kjører Ironman i dag

Hvilke triatleter er best? De som kjører Ironman eller de som kjører olympisk distanse? Det blir selvsagt litt som å sammenligne hvem som er best av 10000 m løpere med maratonløpere, som egentlig ikke er mulig siden de ikke konkurrerer i samme gren. Likevel er slike sammenligninger morsomme og gir ofte engasjerte men rent hypotetiske diskusjoner. Det er ingen, etter det jeg kjenner til, som konkurrer både i ITU World Cup og Ironman (fulldistanse) i samme sesong. Normalt så går ITU utøverne over til langdistanse når de blir eldre og mister de siste prosentene på løpshastigheten, som er så avgjørende i ITU.

Ironman 70.3, altså halv Ironmandistanse er det derimot noe mer vanlig å se meget gode ITU triatleter. I dag går IM 70.3 Panama, og da skal regjerende ITU verdensmester, og OL i London sølvmedaljevinner Javier Gomez være med.

Spesielt som det høres ut, så er Mr. Gomez storfavoritt på en distanse han aldri har konkurrert i tidligere. Til og med om han hadde stilt opp i VM i 70.3 så hadde han nok vært den aller største favoritten. Løpsfarten hans er det hvertfall ingen som, på papiret, kan hamle opp med, og det er ingen tvil om at svømmingen er blant de beste og at han sykler sterkt.

Javier Gomez er nå klar i Panama på sin Specialized Shiv 🙂

Heldigvis får han god matching slik at det forhåpentlig ikke blir noen «walk-in-the-park» for Javier. Tidligere ITU-stjerne Bevan Docherty (OL sølv i 2004, bronse i 2008 og 12. plass i 2012) er på startstreken sammen med Richie Cunningham, fjorårets vinner Oscar Galindez, Tim Don, Betrand Billard. I tillegg så skal definitivt Andrew «Überbiker» Starkyowicz prøve å finne løpet frem til T2, så da tipper jeg vi får et mål på det som er løpets X-faktor, hvor bra sykler Javier Gomez 90 km sammenlignet med de beste syklistene i triatlon?? Det vil tiden snart vise og vi får vente i spenning. Starten gå kl. 06:30 i Panama som bør være 12:30 norsk tid. Liveresultater kan du finne her Ironman Live.

Hva tror du? Vinner Javier Gomez i dag??

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “ITU verdensmester kjører Ironman i dag

  1. Nå vant vel Javier europamesterskapet i mellomdistanse i 2013. Så helt uprøvd på distansen kan man vel ikke si at han er.

    1. Jeg fikk ikke med meg at han vant Challenge Barcelona. Hjemmesiden hans var nede, og det var ikke nevnt på wiki. Jeg gleder meg til han skal satse på fulldistanse 🙂 Skjer det etter Rio 2016 tror du?

    1. Spesielt løpingen er helt fantastisk! Selv om jeg tviler på det så håper jeg at han går over til fulldistanse snart 🙂 Hadde vært moro å se hva han kunne gjort på en maraton.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s