Mat for deg som trener – En kokebok for deg og meg

I blogginnlegget mitt om ukesmatplan så fikk jeg tips av CecilieCC, om kokeboken ”Mat for deg som trener”. Et kjapt googlesøk senere så fant jeg ut av Platekompaniet hadde boken på påskesalg til 129 kr (+ 30 kr i frakt). Det var et kupp så boka ble bestilt og lå i postkassen et par dager senere.

Triallan - Kosthold - Mat for deg som trener

Som bokas tittel beskriver så er målgruppen personer som trener, og burde være midt i blinken for meg og dere som leser min blogg. Nå var det under en uke siden boka ble bestilt og jeg har ikke laget en eneste matrett derfra men bokas oppskrift på kokosfrest torsk står på matplanen på torsdag.

Boka er mer enn en ren oppskriftsbok og et par kaptiler i starten av boka brukes til å beskrive forfatternes ernæring- og matlagningsfilosofi. Akkurat dette traff meg midt i hjerte og jeg fant raskt ut at vi har mer eller mindre samme filosofi. Kost- og vitamintilskudd er normalt unødvendig om kosten er sunn, variert og gjennomtenkt med tanke på å få i seg tilstrekkelig karbohydrater, fett, proteiner og vitaminer. I tillegg kommer de med gode matinnkjøpstips og generelle matlagingstips som var enkle å forstå selv for meg som aldri hadde heimkunnskap som mitt sterkeste fag. Spesielt deres oversikt over næringsinnhold og i forskjellige karbohydratkilder som ris, villris, pasta, potet, bulgur, quinoa etc. og hvor hurtig de tas opp i kroppen (GI) har fått meg til å tenke nytt.

Oppskriftene virker enkle å lage og alle står oppført med ernæringsmessig innhold. Akkurat den siste detaljen setter jeg stor pris på, for en nøyaktig beregning av næringsinnhold i maten er i praksis vanskelig å få til i hverdagen da det krever at du veier maten, har næringsinnholdet på dette og fyller det ut i et regneskjema. Da er det veldig mye mer praktisk at dette følger med alle rettene slik at du lettere kan sørge for at du får tilstrekkelig av de mest kritiske næringsstoffene for å optimalisere prestasjon og restitusjon.

Nå er det bare til å glede seg til å lage og spise nye, gode og spennende matretter som i tillegg gir meg alle næringsstoffene jeg trenger. Takk til CecilieCC for tipset!

Her ser du en ernæringsmessig oversikt som følger med alle rettene. Smart!

Kokosfrest torsk blir den første retten jeg prøver meg på. Ser det ikke godt ut? Forhåpentligvis har de fersk skrei i butikken slik at retten blir enda bedre 🙂

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Mat for deg som trener – En kokebok for deg og meg

    1. Jeg er spent på hva du syntes! Selv har jeg ikke lagd noen av rettene, men det virker både spennende og enkelt i tillegg til å gi god kontroll over næringsinnhold. Det er nok av spennende og sunne retter, men ofte er de på en vanskelighetsnivå (og krever 15 – 2o ingredienser som du må på 2-3 forskjellige grønnsakshandlerbutikker for å få tak i) som gjør at jeg aldri faktisk får laget de.

      Det er vanskelig å få laget god mat fra bunnen av i en hektisk hverdag, men med god planlegging (og med innslag av noen forenklende ferdigprodukter) så er det overraskende greit å spise gjennomgående generelt sunt 🙂

  1. Så gøy at det ble et blogginnlegg av tipset. Synes boken fortjener det, og ikke minst leserne. Ikke glem eksotisk risotto, den er knallgod!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s