Oppsummering av treningen uke 10 – Playitas spesial

Uke 10 – 2014 Totalt 37 t trening

Jeg har tidligere lagt ut en bilderapport fra Playitas men ikke skrevet hvordan jeg trente når jeg var der. Treningsleir i varme strøk er utrolig moro, men det er stor risiko for å bli skadet eller overbelastet pga en kraftig økning i treningsmengden. Det er lett å la seg rive meg i godt selskap og godt vær.

Om du kun drar på treningsleir en uke så trenger du ikke nødvendigvis føle deg pigg og fresh hele uken, dvs at du kan fint ”overtrene” den uken du er der for så å hente deg inn igjen når du kommer hjem igjen. Likevel mener jeg at du selvsagt skal bli i bedre form av treningsleiren i tillegg til å unngå skader. Dette krever disiplin og oppmerksomhet.

Når jeg er på treningsleir så deler jeg opp dagene der annenhver dag er hard og annenhver rolig. Med en hard dag så mener jeg hurtig sykling/løp i form av intervaller eller racepace-simulerte økter, og en rolig dag kan f.eks. være 4 t rolig sykling, 1 t rolig løping og 1 t rolig svømming. Du trenger altså ikke å trene lite på rolige dagene, men vær disiplinert på intensiteten. Ref innlegget mitt om å unngå lapskaustrening. Det er selvsagt mulig å gi jernet hver eneste dag, men da tror jeg ikke du får trent de virkelig harde øktene like hardt og ikke får like god treningseffekt av uken. Skaderisikoen øker også betraktelig uten rolig dager. Et annet poeng når jeg er på treningsleir er å trene litt variert, og kanskje være med på en time som jeg aldri har prøvd før. For meg var det privattimer med Red Cord og fellestimer med Stretch & Relax. Treningsuken min på Fuerteventura ser du nedenfor. Det ble lite svømming og det skyldes at jeg elsker å sykle, mens svømming i bestefall er helt ok. Jeg gjorde derfor mer av det jeg likte på bekostning av det jeg burde.

Hold de rolige turene rolige!

Det er greit å sykle til du er på felgen, men ikke hver dag.

Svømming i havet er moro! Spesielt hvis du er flere 🙂

Å trene variert når du er på treningsleir tror jeg reduserer skaderisikoen. F.eks. en time med yoga 🙂

Playitas tilbyr også PT for Red Cord til superrimelige €5 for en time med opp til 5 personer 🙂

Tirsdag: Ankomstdag – 3 t rolig sykling

Onsdag: 30 min morgenyoga og jogg. 5 t sykling i ”steady pace” med bånn gass i de 5 lange motbakkene. 50 min med Red Cord. 40 min svømming.

Torsdag: 30 min morgenyoga og jogg. 4 t rolig sykling + 30 min rolig løping med hurtig avslutning. 50 min svømming. 50 min Stretch & Relax.

Fredag: Løpsintervall. 3 x 2000 meter + 5 x 1000 meter. 3 t sykling inkludert 7 x 6,5 min bakkeintervall. 2 t rolig.

Lørdag: 30 min morgenyoga og jogg. 3 t og 8 min sykling S1. 30 min rolig løp med hardere avslutning. 1:05 svømming. 50 min Stretch & Relax.

Søndag: 5 t og 20 min sykkel. Avsluttet med 30 min @ 322 watt + 5 km all-out løping + 10 min nedjogging.

Mandag: 30 min morgenyoga og jogg. 4 t rolig langtur inkludert 20 min makswatt-test.

Tirsdag: Hjemreise – 30 min jogg

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Oppsummering av treningen uke 10 – Playitas spesial

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s