HUUB Archimeds 3:5 – Verdens råeste våtdrakt?

Siden jeg ble med Rasmus Henning i Team TriNordic i fjor så har jeg svømt i våtdrakten HUUB Archimedes 3:5. Først fikk jeg en størrelsen SMT og den passet bra, men etter å ha prøvd den nye størrelsen ST så fant jeg ut at den var perfekt for mine 180 cm og 68 kg.

Tidligere har jeg hatt Blueseventy Synergy (modellen under Helix) og Aquaman ART. Spesielt sistnevnte var en veldig god drakt, men det var likevel en solid oppgradering å gå til en HUUB Archimedes 3:5. Den har mange lure egenskaper, men for meg er det primært tre av de som gjør drakten til det jeg mener er verdens beste triatlonvåtdrakt.

 • Passform – En god passform må være en ufravikelig forutsetning når du kjøper en våtdrakt og er den aller viktigste faktoren for at du skal svømme så raskt som mulig. HUUB tilbyr hele 10 forskjellige størrelser i herremodellen og 7 i damemodellene og det gir deg gode muligheter for å finne din rette størrelse
 • Fleksibilitet – Archimedes har en fantastisk fleksibilitet i overkroppen og det er spesielt rundt skuldrene og halsen dette merkes best. Jeg føler i svært liten grad restriksjon i min armbevegelse og får aldri følelsen av å bli «kvalt». Ikke har jeg fått et eneste gnagsår heller til tross for at jeg sjelden bruker Sportslube/Bodyglide.
 • Differensiert oppdrift mellom overkropp og bein – 3 mm neopren i overkropp og 5 mm neopren i beina betyr at du får mer oppdrift i beina som gir en såkalt bedre linje i vannet og mindre hydrodynamisk motstand. Dette stemmer hvertfall for 85 % (om ikke flere) av oss som ikke har svømmebakgrunn. For de som har en god linje i vanje finnes en 4:4 variant med lik oppdrift i overkropp og bein.

I videoen nedenfor kan du se Dean Jackson forklare mer om våtdrakten

Skandinavias største forhandler av HUUB er nå Oslo Sportslager 🙂 (våtdraktene ligger ikke til salgs på hjemmesiden deres enda men i butikken har de godt utvalg) og MX Sport Raglamyr selger draktene i Haugesund og Boa sykler i Bergen. I tillegg har du alltids mulighet til å bestille draktene på www.trinordic.no.

Nedenfor er en bildeserie av meg i min HUUB Archimedes 3:5 tatt på Fuerteventura. Takk til Jenny for fototakningen.

Triallan - HUUB Archimedes 3:5 - TriNordic - worlds best wetsuit - Triathlon Triallan - HUUB Archimedes 3:5 - TriNordic - worlds best wetsuit - Triathlon Triallan - HUUB Archimedes 3:5 - TriNordic - worlds best wetsuit - Triathlon Triallan - HUUB Archimedes 3:5 - TriNordic - worlds best wetsuit - Triathlon Triallan - HUUB Archimedes 3:5 - TriNordic - worlds best wetsuit - Triathlon

 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “HUUB Archimeds 3:5 – Verdens råeste våtdrakt?

 1. Hei Allan!
  Gøy å lese det du skriver i denne bloggen, mye nyttig som man kan ta med seg på trening og i konkurranser.
  Nå er jo denne artikkelen gml, men ser ut fra utstyrslisten din at spørsmålet mitt er relevant:)

  Jeg lurer på hvorfor har du gått tilbake til 3:5 tykkelse på våtdrakt?

  1. Spørsmålet er høyst relevant det. Grunnen til at jeg hadde en 4:4 var kun fordi det var det jeg fikk tak i, i min størrelse. Hadde 3:5 vært tilgjengelig så hadde jeg hatt det hele tiden. Det er veldig få av oss som presterer best i 4:4, og ryktene sier at selv Brownlee brødrene kjører 3:5 (med trykk 4:4 på).

   Når det er sagt så merker jeg mye til oppdriften i drakten nå som jeg akkurat har begynt å svømme ute og at jeg ligger litt høyt med beina og ikke får samme tak i vannet. Dette er i midlertidig i veldig kontrollerte forhold med stille vann. Med en gang forholdene blir mer krevende, men andre deltakere, bølger, vind etc. så blir teknikken dårligere og beina synker. Da er 3:5 godt å ha!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s