Moments of «glory» – Del 2

Tidligere har jeg skrevet et innlegg om triatleters «stolte» øyeblikk, som omhandlet barbering av leggene. Ref: Moments of «glory» – Del 1. Nå kommer andre del i serien om våre «stolte» øyeblikk, og også den omhandler hårfjerning, uten at det betyr at innleggsserien skal handle om kun det emnet. Siden ironi er litt vanskelig å formidle skriftlig så legger jeg til at grunnen til at ordet «stolt» er anført i hermetegn betyr at det er ironisk ment.

I slutten av siste innlegg så skrev jeg at jeg skulle prøve hårfjerningsmetode type voksing. Det gjorde jeg, og hele prosessen ble nøye vurdert, evaluert og fotografert. Voksen som ble brukt var den vanlige varianten som består av to papirstrimler med voks i midten (finnes det andre typer?) som du får kjøpt på apotek/dageligvarebutikker. Prosjektet ble påbegynte kl. halv ti på kvelden dagen før Challenge København. Jenny sine instruksjoner var ikke til å ta feil av.

  1. Skill de to papirstrimlene fra hverandre.
  2. Legg strimlen på leggen og varm opp voksen.
  3. Dra raskt av papirstrimlen mot hårene.
  4. Gjenta prosessen en gang før du kaster papirstrimlen og begynner med en ny strimmel.
  5. Gjenta pkt. 1- 4 til en tilstand av fullstendig hårløshet oppstår.

Dessverre så hadde jeg sett for meg at selve prosessen var enklere og mer effektiv. Det gikk treig uten at det syntes på resultatet. Det hang igjen mange hårstrå og noen hårstrå ble delt i to slik at roten og litt til sto igjen. Resultatet ble rett og slett ikke bra og når jeg hadde brukt en hel pakke og bare tatt en legg så fant jeg ut at det var en kostbar metode i tillegg. Som om ikke det var nok så var det sannlig småsmertefullt også. Det blir derfor tommel ned for hårfjerning ved hjelp av voksing.

Oj, som jeg gleder meg (!?)

Fortsatt med et smil, selv om det var noe påklistret 😉

Tommel opp for barberte trente triatlonlegger, men kan jeg si meg like positiv til voksing som en hårfjerningsmetode? Neeeei, ikke akkurat.

Siden jeg kun fikk tid til å fjerne hår på den ene leggen med voksemetoden så ble de resterende hårene fjernet med reserveløsningen hårfjerningskrem. Jeg står dermed fast på at det er den beste metoden for å fjerne hår fra overgrodde mannelegger. Etterpå kan du vedlikeholde hårløsheten enkelt med en høvel hvis du er i konkurransesesong eller generelt liker den smoothe følelsen 😀

Om til dere nybegynnere som lurer på om det er et krav å barbere leggene for å begynne med triatlon kan jeg si; nei, er ikke et krav. Det får deg likevel til å se hakket proffere ut så hvis du først går til anskaffelse av tempohjelm og høyprofilshjul så er hårløse legger på sin plass 😉

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Moments of «glory» – Del 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s