Moments of «glory» – Del 1

I triathlon er det mange stolte øyeblikk. Som når du begynner å få dreisen på crawlingen, når du sykler din første sykkeltur på over 10 mil og når du får de gode resultatene etter treningen du har gjort. Kronen på verket er når du fullfører din aller første Ironman! Det er stort, faktisk utrolig stort. Du er vanvittig sliten, men likevel sjeldent fornøyd og überstolt over det du har oppnådd.

Medaljen har alltid en bakside, og triathlon er intet unntak. Triathlons mørke side om du vil. Bak all triathlons glitter og glamour er finnes det noen ting det ikke snakkes så høyt som. Som det å barbere leggene…

Bildene ovenfor er tatt på Mallorca dagen før Ironman Mallorca 70.3 der jeg for andre gang i mitt liv fjerner hårene på beina. På min første store fulldistanse (Ironman Sveits 2010) var jeg såpass ung og uerfaren at jeg konkurrerte med hår på leggene. Det var vel bare jeg av de 2500 deltakerne som hadde det og jeg fikk mange lettere sjokkerte blikk der jeg spradet rundt med mine uraffinerte villmannsbein. Klok av skade måtte jeg gjøre noen tiltak. I forkant av Ironman Mexico, der svømmingen var uten våtdrakt, måtte hårene definitivt fjernes. Hårfjernings metoden jeg valgte var av typen barbering og redskapen barberhøvel. Etter å ha halvannen time, 3 sett barberblader og kink i både rygg og nakke var jobben gjort.  En omstendelig prosess men helt nødvendig, eller?

I en diskusjonstråd på et forum minnes jeg at hårfjerningskrem ble anbefalt for førstegangsbarbering. Da leggene igjen måtte shines opp før IM Mallorca 70.3 ble en stk. Veet hårfjerningkrem innkjøpt og testet ut. For å beholde mitt mandige image valgte jeg selvsagt Veet for menn 😉 Det var bare å smøre kremen tykt på og doble den anbefalte maksimale virketiden før du kunne dra av de avsvidde hårene med en bestemt hånd. Genialt! Etter du har tatt vekk det verste så skal vistnok høvel være greit å bruke. Det påstår hvertfall Øyvind Lillehagen og med hans fortid som proffsyklist og flere tiår med hårfjerningserfaring så stoler jeg 100 % på han.

Før Challene København om halvannen måned blir det testing av hårfjerningsmetode nr. 3, nemlig voksing! Aiaiaiai

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

5 kommentarer til “Moments of «glory» – Del 1

    1. Nå må jeg innrømme at dette med barbering har faktisk blitt diskutert på forum så noen har tydeligvis turt å spørre om det. Ref. http://www.skiftesonen.no/viewtopic.php?f=2&t=246
      Det var riktignok ingen som la ut bilde av seg selv «in action» av en eller annen grunn 😉

      Men for å være litt seriøs her så er ikke barbering noe must på norske triathloner, men når du kommer på de store internasjonale ironmanstevnene er det jaggu ikke mye hårete bein å se. Da er det solbrune, nyshavede og glinsende legger så langt øye kan se. Triathleter er ganske forfengelige i grunn, men bare på en veldig spesiell måte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s