Specialized Fuel Cell ♥

Rett i forkant av IM Haugesund så fikk jeg en ny «gadget» til min Specialized Shiv triatlonsykkel som har fått navnet Fuel Cell. Noe av det som er spesielt med Shiv-en er at det er en ren triatlonsykkel, og ikke en temposykkel. Den er ikke UCI-lovelig og kan derfor kun brukes i triatlon. Det er jo litt kjedelig om du ønsker å delta både i tempo og triatlon, men gjør at sykkelen kanskje er den som er aller best tilpasset triatlon. Mulighet for drikkeblære i ramma er en slik løsning spesiallaget for triatlon og fuel cell er en annen.

I motsetning til syklister, som ofte kan ha følgebiler er vi triatleter avhengig av å klare oss selv under konkurranse. Dette medfører at vi må ha med oss et par ting ekstra, som f.eks. ekstra dekk/slang og energi. Normalt er det ikke laget plass til dette på sykkelen så derfor blir det festet på forskjellige måter med mer eller mindre hell. Dette gjør at syklet som har vært utallige timer i CDF simulator og vindtunnel for å være aerodynamisk optimaliserte gjerne blir nedlesset av energibarer, reservedekk, CO2-patroner, skum etc. som sender den totale aerodynamiske motstanden «i taket» sammenlignet med utgangspunktet. Specialized har fått et betydelig større fokus på triatleter og aerodynamikk den siste tiden og vi kommer til å se betydelig flere produkter på den fronten fremover.

Fuel cell er en oppbevaringsboks for reservedekk/ernæring som gjør sykkelen enda mer aerodynamisk enn utgangspunktet. Specialized selv påstår en besparelse på 5 watt (typisk 2 – 3 min på 180 km), og det er nok ikke urealistisk. Boksen er laget slik at det er plass til reserveslange nederst og energibarer i gummibeholderen øverst. Etter å ha ventet på fuel cell-en en god stund så ble jeg noe skuffet når jeg fant ut at det faktisk ikke var plass til et lite tubulardekk i beholderen. Etter en lettere modifisering (kuttet ut bunnen i gummibeholderen) så var det god plass både til reservedekk, CO2-patron, dekkspade og et par gels. Fordelen med denne løsningen sammenlignet med min forrige løsning for reservedekk (som var ganske god) er at det er lettere å ta ut innholdet i tillegg til å være mer aerodynamisk. Det sparer altså både tid om jeg punkterer og om jeg ikke punkterer, og blir en såkalt vinn-vinn-sitasjon. Jeg prøvde den første gang under IM Haugesund og var strålende fornøyd! Fuel cellen passer forresten kun til Specialized Shiv, dessverre, men om du er på jakt etter ny sykkel så bør denne fornuftige løsningen være med i vurderingen.

Fuel cell består av to deler, en i hard plast og et gummicover over. 

 Bunnen på gummibeholderen måtte kuttes ut for å få plass til reservedekket. En reserveslange får du derimot fint plass til.

Tufo Elite Jet 160g tubulardekk er det beste reservedekket pga lav vekt og lite plasskrevende. Det er god plas til CO2-patron etc over dekket.

 På sykkelen så ser det slik ut 😀 Matcher perfekt den matt sorte lakkeringen

I action så ser det slik ut 🙂

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Specialized Fuel Cell ♥

    1. Hei Aleks! Dessverre passer den ingen andre Specialized-modeller enn Shiv, men uten at jeg har noen som helst innsideinformasjon så er jeg rimelig sikker på at det kommer mye aeroutstyr som passer flere modeller, nå som Specialized har laget sin egen vindtunnel. Den ble ferdig på høsten i fjor så det tar noe tid for utvikling og ferdistilling av produkter, men det kommer garantert 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s