Black Sand Beach – Skilpaddespoting på Hawaii

 

Hawaii er et av verdens mest spesielle steder med 10 av 15 klimasoner (noe slikt) noe som gir utrolig variasjon i vegitasjon. I tillegg har vulkanaktiviteten skapt et unikt landskap med eksotisk resultat. Black Sand Beack (Punalu´u Beach) er et av de stillige stedene jeg på det høyeste vil anbefale å ta turen innom om du er på Hawaii. Som navnet tilsier er sanden sort og pga utløp av ferskvann så er stedet også det sikreste stedet for å se kjempeskilpadder 🙂

Black Sand Beach er 108 km fra Kona og kjøreturen tar ca. 1 t og 30 – 40 min. For å få en dag på stranden til å passe inn i treningen min så valgte jeg å ta en lang sykkeltur bort og kjøre med Jenny tilbake igjen. Pga en kupert start brukte jeg 4 t bort (+ 30 min ekstra forbi for å få korrekt tid) og til tross for noe smale veiskuldre noen steder så vil jeg alt i alt si at det var en bra sykkeltur med lite trafikk og betydelig mer variert terreng enn å sykle fra Kona til Hawi langs Queen K (konkurranseløypa som alle sykler på).

2014-09-30_08-50-17Kjøreruta og nesten sykkelruta (holdt Ali´i Drive lengre før jeg syklet ut på hovedveien)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Noen steder på Hawaii er utrolig bratt, som stykket her før jeg syklet opp på hovedveien med navnet 11. Jeg brukte nesten 40 min på et 10 km segment og måtte virkelig jobbe for å komme opp. Ellers er det for det meste rimelig flatt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mye overskyet på syklingen – Med 32 grader og luftfuktighet som i en sous vide så er det utrolig digg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Energi må til – Walmart selger Clif Energibarer til under $ 1 per stk 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Utsikten når du kommer ned til sørkysten på Hawaii er fantastisk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERASuperfornøyd med sykkelturen 🙂

Black sand beach - Triallan - Ironman Hawaii - Allan Hovda-8 Black Sand Beach 😀

Black sand beach - Triallan - Ironman Hawaii - Allan Hovda-3 Black sand beach - Triallan - Ironman Hawaii - Allan Hovda-2 Black sand beach - Triallan - Ironman Hawaii - Allan Hovda Black sand beach - Triallan - Ironman Hawaii - Allan Hovda-9 Black sand beach - Triallan - Ironman Hawaii - Allan Hovda-12 Black sand beach - Triallan - Ironman Hawaii - Allan Hovda-13 Black sand beach - Triallan - Ironman Hawaii - Allan Hovda-5 Black sand beach - Triallan - Ironman Hawaii - Allan Hovda-4

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Black Sand Beach – Skilpaddespoting på Hawaii

    1. Vi har ikke vært lengre sør (og øst) enn Black Sand Beach. Ryktene sier at noen bønder har måtte flytte pga lavastrømmen, men veldig dramatisk har jeg ikke fått inntrykk av at det har vært.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s