Hawaii fra lufta – min helikopterpilotdebut

 

Oppholdet på Hawaii har til nå vært noe av det aller kuleste jeg har vært med på. Kailua-Kona i seg selv er meget spesielt for en triatlonnerd som meg selv, i tillegg til at turene til Black Sand Beach og Waipio Valley har vært magiske. I dag så toppet turen (og livet for øvrig) meg en helikoptertur, i en bitteliten Robinson R44 uten dører, der jeg selv fikk være pilot! Det er faktisk noe av det sjukeste jeg har vært med på 😀

Turen gikk fra Kona Airport og oppover kysten langs Queen K (sykkelløypa under konkurransen) før vi tok av oppover mot fjellene før vi fløy inn i dalene, blant annet Waipio Valley som vi hadde gått tur noen dager før. Det er vanskelig å ordlegge den fantastiske opplevelsen og selv om Jenny nærmest hang ut helikopteret og fikk tatt mange gode bilder, så er de fortsatt ikke i nærheten av å vise det vanvittige landskapet og den villeste naturfølelsen ved å ha så god utsikt samtidig som du komme så nærme.

Helikopter er nå offesielt satt på min julegaveliste (hint hint Jenny) 😉 Ønsker du selv å ta en flytur av samme kaliber når du er på Hawaii så sjekk ut www.maunaloahelicopters.com eller ta kontakt med ben@maunaloahelicopters.com. Vi betalte $680 inkludert skatt for 1 times flytur og det var verdt hver dollar!

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Vår fantastisk 70-tallskule Robinson R44 😀

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Triallan - Hawaii - Helikoptertur Dette er langs vestkusten på Hawaii

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Triallan - Hawaii - HelikopterturTriallan - Hawaii - HelikopterturTriallan - Hawaii - Helikoptertur Her ser du vulkanen Manu Kea (eller Loa) i bakgrunnen med sykkelløypa Queen K nedenfor. Greit å få inspisert den fra lufta 😉

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Oppe i nord så var det straks mer vegitasjon og i stedet for noen cm regn per år som i de tørre stedene så regner det nesten dagelig oppe ved «Westernbyen» Waimea

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Ben var en meget rolig og behagelig helikopterpilotinstruktørTriallan - Hawaii - Helikoptertur Her er vi ved fossefallene og dalene helt nord på øya

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Triallan - Hawaii - Helikoptertur Triallan - Hawaii - Helikoptertur Triallan - Hawaii - HelikopterturEnkel design, og i sterk kontrast til helikoptertypen Sikorsky S92 (til 120 mill!) som jeg blir flydd til frem og tilbake på jobb i Nordsjøen, men du verden så mye kulere!

20141001_094447_resized Triallan - Hawaii - Helikoptertur

Publisert av

triallan

Jeg er en 31 år gammel triatlonentusiast som prøver å bli så rask som mulig til å svømme, sykle og løpe. Treningen, konkurransene og utstyrsmanien blir godt dokumentert på bloggen min.

2 thoughts on “Hawaii fra lufta – min helikopterpilotdebut

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s