Hawaii fra lufta – min helikopterpilotdebut

 

Oppholdet på Hawaii har til nå vært noe av det aller kuleste jeg har vært med på. Kailua-Kona i seg selv er meget spesielt for en triatlonnerd som meg selv, i tillegg til at turene til Black Sand Beach og Waipio Valley har vært magiske. I dag så toppet turen (og livet for øvrig) meg en helikoptertur, i en bitteliten Robinson R44 uten dører, der jeg selv fikk være pilot! Det er faktisk noe av det sjukeste jeg har vært med på 😀

Turen gikk fra Kona Airport og oppover kysten langs Queen K (sykkelløypa under konkurransen) før vi tok av oppover mot fjellene før vi fløy inn i dalene, blant annet Waipio Valley som vi hadde gått tur noen dager før. Det er vanskelig å ordlegge den fantastiske opplevelsen og selv om Jenny nærmest hang ut helikopteret og fikk tatt mange gode bilder, så er de fortsatt ikke i nærheten av å vise det vanvittige landskapet og den villeste naturfølelsen ved å ha så god utsikt samtidig som du komme så nærme.

Helikopter er nå offesielt satt på min julegaveliste (hint hint Jenny) 😉 Ønsker du selv å ta en flytur av samme kaliber når du er på Hawaii så sjekk ut www.maunaloahelicopters.com eller ta kontakt med ben@maunaloahelicopters.com. Vi betalte $680 inkludert skatt for 1 times flytur og det var verdt hver dollar!

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Vår fantastisk 70-tallskule Robinson R44 😀

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Triallan - Hawaii - Helikoptertur Dette er langs vestkusten på Hawaii

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Triallan - Hawaii - HelikopterturTriallan - Hawaii - HelikopterturTriallan - Hawaii - Helikoptertur Her ser du vulkanen Manu Kea (eller Loa) i bakgrunnen med sykkelløypa Queen K nedenfor. Greit å få inspisert den fra lufta 😉

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Oppe i nord så var det straks mer vegitasjon og i stedet for noen cm regn per år som i de tørre stedene så regner det nesten dagelig oppe ved «Westernbyen» Waimea

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Ben var en meget rolig og behagelig helikopterpilotinstruktørTriallan - Hawaii - Helikoptertur Her er vi ved fossefallene og dalene helt nord på øya

Triallan - Hawaii - Helikoptertur Triallan - Hawaii - Helikoptertur Triallan - Hawaii - Helikoptertur Triallan - Hawaii - HelikopterturEnkel design, og i sterk kontrast til helikoptertypen Sikorsky S92 (til 120 mill!) som jeg blir flydd til frem og tilbake på jobb i Nordsjøen, men du verden så mye kulere!

20141001_094447_resized Triallan - Hawaii - Helikoptertur

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Hawaii fra lufta – min helikopterpilotdebut

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s