Sub 9 på Ironman Hawaii – En utopisk drøm?

Mine målsetninger på årets Ironman Hawaii har jeg muligens ikke nevnt tidligere. Som alltid er de å svømme, sykle og løpe så raskt som mulig, men konkret så er målsetningen topp 3 i min aldersklasse, og om forholdene er gode så skal jeg under 9 timer. I 2012 så brukte jeg 9 timer og 25 min og kom på 12. plass i min AG, men var «bare» 11 min opp til 3.plass og drøye 16 min til vinneren. Min målsetning som sådan er derfor langt fra utopi, selv om nivået nok har gått noe opp på de to årene. Nå er jeg tross alt betydelig sterkere både på sykkel og løp enn jeg var da.

Min målsetning om topp 3 i min klasse er også viktigere enn selve tiden, for som nevnt så vil den være veldig avhengig av forholdene. Blir det flotte forhold med relativt lite vind på syklingen, normale temperatur og litt overskyet så er det absolutt innen rekkevidde. Med mye vind, og høy temperatur spesielt så ser jeg nesten ikke hvordan det skal være mulig å komme under 9 timer. Uansett så er det målet, og jeg kommer ikke til å spare på noen ting for å nå det. Som på Norseman så har jeg ingen grunn til å kjøre «safe», og kommer heller ikke til å gjøre det. Tidsplanen blir som følger:

  • Svøm – 1:05
  • T1 – 3 min
  • Sykkel – 4:50
  • T2 – 2 min
  • Løp 3:05

Totalt er det 5 nordmenn som skal delta her nede. Solveig Gysland Saeby er vårt eneste håp på kvinnesiden men med 7 Kona-deltakelser tidligere så er hun klar for sin livs prestasjon på den åttende gangen. Rune Skinnerlien er med for 10-ende gang, mens Erik Blom-Dahl er med for første gang. Lars Christian Vold, som nok regnes som min største «konkurrent» i kampen om å bli raskeste nordmann virker i kjempeform, og ser ut til å trives overraskende godt i varmen sammelignet med meg.

Du kan følge oss på ironman.com/live der de kommer til å sende live fra hele løpet (dog med fokus litt lengre frem i løypa enn det vi kommer til å være). Jenny kommer også til å forsøke å oppdatere på min Instagram, Twitter og Facebook-konto. De proffe herrene starter 06:25 lokal tid (18:25 norsk tid) med de proffe kvinnene 5 min etter. De andre mennene starter 06:50 og damene 07:00. Om jeg når tidsmålet mitt så må jeg da krysse målstreken før 15:50 lokal tid. Ønsk oss alle sammen lykke til!

Siden jeg ikke har noe passende bilder så kommer det noen random bilder fra de siste dagene 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Coffee of Hawaii – Kaffibåten som ligger ca. 400 meter utenfor Pier-en og deler ut kaffi og diverse freebies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Forsøk på parbildet 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Blir det Lars Christian eller jeg som blir beste nordmann?? Eller tar rutinerte Rune eller nykommeren Erik seieren i det norske Hawaii-mesterskapet? Beste norske kvinne blir uansett Solveig Gyslan Saeby 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Queen K-Selfie

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUndervanns-selfie :p

Triallan - Ironman Hawaii - Div bilder-6I det såkalte «kaffi-beltet» så dyrkes kanskje verdens beste kaffe, som kalles Kona-kaffe. Her er et bilde fra norske Vegard og familiens kaffiplantasje på Kona 🙂

Triallan - Ironman Hawaii - Div bilder-7Solnedgang fra kaffiplantasjen med panoramautsikt over Kona 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

5 kommentarer til “Sub 9 på Ironman Hawaii – En utopisk drøm?

  1. Lykke til Allan. Du er allerede en vinner så her trenger du ikke safe! Stå på, sub 9 t hadde vært artig:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s