Specialized Roubaix Sl4 – Komfortracer med snert!

 

Begrepet komfortracer brukes om landeveissykler som er laget for å gi en mer komfortabel sykkelopplevelse. Lengre hjulavstand gir en mer stabil kjørefølelse og høyere front gir en mer oppreist sittestilling. Ramma er laget for å absorbere støt bedre og i tillegg er den type sykler laget med vibrasjonsdempende elementer i setestag, setepinne og fremgaffel. Det er også ofte plass til større dekk (typisk 28 mm) for bedre komfort, grep og rullemotstand på dårlig vei. I følge bladet Landevei så er komfortracer den mest undervurderte typen racersykler på det norske markedet. Nordmenn skal ha det letteste, råeste, dyreste og mest kompromissløse, selv om det for mange verken gir den beste sykkelopplevelsen eller gjør deg raskest fra A til B.

Komfort er viktig, veldig viktig. Det betyr ingenting hvor aerodynamisk sittestillingen din er så lenge du må reise deg halvveis pga smerter i ryggen eller nakken. På samme måte så er det vanskelig å trø maksimalt hvis sykkelen spretter opp og ned og hver eneste dump i veien slår opp i ryggen. Derfor lager mange sykkelprodusenter egne landeveissykler for å takle tøffere veiforhold bedre, som de brukes til blant annet brosteinsklassikerne som Paris-Roubaix.

Specialized har lånt meg deres ultimate komfortracer med det passende navnet Roubaix, som er sykkelen som jeg bruker til «alt» når jeg er i Stavanger. Pendling, langturer og på rulla. Foruten om de dagene det er is på veiene så må jeg si at den passer perfekt til «alt» også 🙂 Jeg elsker min Specialized Shiv og syntes det er min drømmetriatlonsykkel. Min supre aeroposisjon er veldig komfortabel også, men ujevnheten kjennes godt for å si det slik. Det var derfor en stor overgang å gå over til Roubaix-en, men med tanke på norske veier så var det utelukkende positivt. Å sykle over kumlokk, brostein og på dårlig asfalt er nesten moro og det er digg å kjenne hvordan det absorberese i sykkelens ramme og setepinne slik at jeg bare kan trå videre.

Triallan - Specialized Roubaix - Allan Hovda Dette er min Specialized Roubaix SL4 Elite 🙂 Den er «rimelig» spekket med Shimano 105 gir og Fulcum S5 hjulsett, men det gjør jobben og betyr ingenting for sykkelfølelsen. Bakskjerm ser ikke bra ut, men vann oppetter rumpa og ryggen har jeg aldri forstått sjarmen med, så i Stavanger er det et must. 

Triallan - Specialized Roubaix - Allan Hovda-2 Triallan - Specialized Roubaix - Allan Hovda-3 Den «pussige» formen på setepinnen er for å absorbere støt

Triallan - Specialized Roubaix - Allan Hovda-4 Det samme gjør denne designen på setestagene og de tilsvarende på fremgaffelen

Triallan - Specialized Roubaix - Allan Hovda-5 Sykkelen er levert av Specialized-spesialisten Foss Sport. Sykkelramma vant også Paris-Roubaix i 2008, 2009, 2010, 2012 og 2014, og det er Specialized såpass fornøyd med at de klistrer det på  hver eneste Roubaix-ramme.

Triallan - Specialized Roubaix - Allan Hovda-6 Triallan - Specialized Roubaix - Allan Hovda-7 Triallan - Specialized Roubaix - Allan Hovda-8 Høy front er litt «ukult», men akk så praktisk. 

Triallan - Specialized Roubaix - Allan Hovda-9Kombipedaler er noe annet som også er litt ukult, men utrolig praktisk for en sykkel som skal brukes til alt. Jeg monterer det på alle min «allround»-sykler. 

Her ser du en video av høydepunktene fra Paris-Roubaix 2014 så kan du se hva syklene egentlig tåler.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Specialized Roubaix Sl4 – Komfortracer med snert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s