Specialized Diverge – Sykkelen for alle forhold

Om det er en sykkel som kan kalles sykkelens versjon av Leatherman så er det Specialized Diverge. Foruten om sti- og terrengsykling så fungerer den til alt! Landevei, grusvei, isvei, pendling, bysykling, you name it. Ofte er det slik med produkter som fungerer til alt, at de gjør alt kun med halvveis suksess, men slik er det ikke med Diverge. Like raske som min Specialized Shiv på landevei er den ikke akkurat, men den er morsom å sykle på og takler de aller fleste forhold med glans. Om jeg kun skulle hatt to sykler så hadde det blir en Shiv og en Diverge. Derfor valgte jeg å kjøpe en Diverge fordi den ikke var dekket av sponsoravtalen min med Specialized. Siden jeg trenger en allroundsykkel som kan brukes spesielt på vår-, vinter og høst, samtidig som at den måtte være rimelig nok til at jeg kunne f.eks. sykle til Sognsvann og ta en svømmetur og faktisk slippe å ta t-banen hjem igjen pga frastjålet sykkel. Derfor gikk jeg for den rimeligste varianten Elite A1 og har vært storfornøyd! Selve sykkeltypen betegnes som en grusracer. Den har lik geometri som en komfortracer Specialized Roubaix (som jeg også har) men har skivebrems og klaring for større hjul. Helt opp til 35 mm går, noe som betyr at du kan sette på piggdekkene Schwalbe Marathon Winter 35, som er mitt foretrukne piggdekk. Først tur med Divergen ble testet i Vrådal i mars og sykkelen var perfekt for forholdene 🙂 Nå er det ikke akkurat sesong for denne typen sykkel, men den har vært veldig populær og utsolgt så om du bestiller en nå, så får du den forhåpentligvis til høsten. Veil pris på Elite A1 er rett under 10 000 kr, men den kommer også i dyrere versjoner med karbonramme, bedre hjul, girsystem og øvrige komponenter. Kan kjøpes hos din lokale Specialized forhandler og aller best hjelp får du hos min sponsorbutikk Foss Sport 😉

specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-7 specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-2 specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-3 Jeg er 180 cm og har str. 56

specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-4 God klaring til tross for 30 mm dekk. Gir gode muligheter for å feste på skjermer, som tross alt er veldig praktisk. 

specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-6 specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-8 Skivebrems på landeveissykkel?? Ja, det er bedre!

specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-9 Kan lett montere på mine Polar Look wattmålerpedaler og få wattmåling underveis.

specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-11 specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-12 specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-13 specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-14 Tiagra girkomponenter. Og gjett hva, de fungerer utmerket 😉

specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-15 30 mm dekk er standard og det er utrolig deilig å sykle på på grov asfalt, grusete asfalt og grusveier.

specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-16 specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-19 specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-18 specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-20Superhappy etter min første tur på Specialized Diverge 🙂

specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-17Litt grus på veien, ingen problem.

specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-17Is gikk også greit 🙂

specialized diverge elite a1 - triallan - vinter høst - vår - sykkel - skivebrems-17Fremskjermer hadde jeg ikke fått enda, men det står på ønskelisten. Sykkelen er kompatibel med Specialized sine egne Plug and Play skjermer

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Én kommentar til “Specialized Diverge – Sykkelen for alle forhold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s