Ferdig!

Treningen min går i perioder der jeg kjører 3 uker med gradvis økning i belastning etterfulgt av en restitusjonsuke før mønsteret gjentar seg. Gårsdagen var den hardeste treningsdagen i den hardeste uken og jeg gikk i kjelleren for å fullføre. Etter en tung og hektisk uke med å stå opp tidlig (kl 05:50 regner jeg som tidlig) etterfulgt av 10 timers jobbing (må jobbe inn fredagen vettu) og en ny treningsøkt før jeg legger meg så var det tid for den aller hardeste dagen. 4 x 15 min i høy sone 3 (på terskel) på rulla etterfulgt av 6 x 8 min sone 3 på mølla etterpå. Jeg startet på 310 watt på sykkel, men måtte bite i det sure eple og gå ned til 300 watt de to siste dragene. Løpingen var planlagt utført på med start på 15,5 km/t med økning på 0,2 km/t hver drag og dermed avslutning på 16,5 men jeg måtte stoppe på 16 km/t og pga kramper så måtte jeg gå ned til 15 km/t på siste draget og da løpe jeg i en haltende stil pga krampe i venstre hamstring og høyre legg. Det er lenge siden jeg har vært så utkjørt og gir meg en god påminnelse om at jeg ikke er noen maskin. Nå skal det bli deilig med en resitusjonsuke med «bare» 16 timer hovedsakelig lavintensitetstrening.

IMG_1740Det er lenge siden jeg i så stor grad har hengt over gelenderet i pausene mellom intervallene

IMG_1746Normalt føler jeg med relativt komfortabel men å løpe 16 km/t men nå var nesten hvert minutt en kamp. Jeg var et hårbrede fra å kaste inn håndle på nest siste intervall men med å ta et minutt om gangen så holdt det helt inn. 

IMG_1750Når pulsen fortsatt er 119 BPM etter 6 min med meget rolig gange så sier det litt om hvor hardt kroppen er belastet

IMG_1759Jeg ligger normalt mellom 4000 – 5000 kalorier i forbruk hver dag. 1700 av de kommer «gratis», dvs metabolsk rate, mens de resterende forbrukes under trening og annen aktivitet.

IMG_1758

IMG_1757På Polar V800 så får du en oversikt over restitusjonsstatus og det er tydelig at belastningen har vært hard. Slik skal det også være før restitusjonsuker, men det er utrolig viktig å ikke fortsette hardkjøret men la kroppen hente seg inn igjen.

IMG_1760På Polar Flow appen så får jeg opp treningstid, kalorier og tid i de forskjellige sonene. Inkludert søndagen så blir det 23 t og 20 min trening denne uken, noe som for meg ikke er ekstremt (har trent 31,5 t/uke i snitt i en tre ukersperiode på det meste), men når over 6 timer er i sone 3 så blir det hardt. Nå er ikke sonene mine 100 % finstilte så derfor ser det ut som jeg har vært veldig mye i sone 2, mens det i realiteten har vært betydelig mer sone 1 og 3.  

IMG_1753På harde dager er det viktig å spise godt og riktig, før, under og etter trening. Yoghurt naturell, cottage cheese, melk, havregryn med blåbær, valnøtter og honning gikk ned på høykant. 

IMG_1765Etter treningene var jeg helt dau og orket såvidt å ta meg en dusj og hive meg på sofaen. Derfor passet det bra at Jenny lagde fiskesuppe med hjemmelagd kraft som innholdt skrei, laks, blåskjell og ble servert med Baker Hansen grovspelt. Utrolig godt, sunt og næringsrikt!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Ferdig!

 1. Hei Allan,
  Har du mulighet til å utdype litt hvordan du gjennomfører en treningsmnd (gradvis økning, og restitusjonsuken,med tanke på treningssoner og fordeling mellom svøm/sykkel/løp?
  Har vært inne på tanken om å kjøre et lignende opplegg,men ikke akkurat tenkt å kopiere dine treningsmengder da 😉
  PS: synd du ikke bruker strava aktivt,hadde vært lettere å følge hvordan du trener 😀

  1. Hei André! Neste innlegg i serien «Triatlontrening for nybegynnere» kommer til å handle nettopp om mesosykluser (typisk 4 eller 3 ukers sykluser), og jeg tror du må vente til da for å få et godt svar.

   Når det gjelder Strava så har jeg ikke brukt de aktivt pga overgang til Polar Flow og utfordring med overføring. Jeg skal se på hvilke muligheter jeg har til å dele alle treningene mine uten at jeg manuelt må flytte de over fra Polar Flow og over til Strava. Det er også noe jeg håper går i orden om kort tid 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s