Samarbeidsavtale med Polar

Det gleder meg stort å kunne offentliggjøre at jeg for 2015 og 2016 sesongen inngår et samarbeid med Polar Norge 😀

Polar - V800 - V650 - Triallan - Allan Hovda-9Espen Lyngen i Polar og meg (og Shiv-en selvsagt)

Fra mitt perspektiv så var det mange grunner til å ønske meg Polar fremfor alternativene. Med ny trener og en treningsplan basert på en nøyere overvåkning av belastning og fysiologisk respons, så var det egentlig bare et verktøy som gav tilstrekkelig informasjon, og det var Polar V800. Derfor valgte jeg å kjøpe klokken først, og så begynne jobben med å få til et samarbeid Polar. Heldigvis for meg så var Polar positive 🙂

Polar er verdens første produsent av trådløse pulsmålere, og har en unik erfaring og kompetanse på dette. Derfor er også Polar best i verden akkurat når det gjelder pulsmåling og den informasjonsmengden den gir. Når de i tillegg har valgt å gå fra sin tidligere WindLink-signalkode til fremtidens standard Bluetooth så gir det uendelige muligheter med tanke på bruk sammen med annet utstyr som f.eks. oppkobling til mobil/PC eller andre puls/wattmålere som også bruker Bluetooth. Økt brukervennlighet er også et satsingsområdet og Polar har derfor nylig kommet med treningsdagboken Polar Flow som også finnes som app til mobilen. Dette gjør at overføring av treningsøkter fra klokka til software ikke kunne vært enklere.

De som har Polar V800 og brukt Polar Flow har også funnet at det er produkter i utvikling. Perfekte er de ikke og det er rom for utvikling og forbedring, noe jeg er av oppfatning av at Polar jobber hardt med. Utviklingsmulighetene ser jeg på som et stort pluss og gleder meg til å komme med mine tilbakemelding på hva jeg mener kan gjøres bedre. Om dere selv har noen forbedringsforslag så er det bare til å komme med det 🙂

Utstyret jeg kommer til å bruke fra Polar er:

 • Polar V800
 • Polar Look Wattpedaler
 • Polar V650 sykkelcomputer
 • Polar Stride sensor
 • Polar Cadens- og fartsmåler
 • Polar M400 (kjøpt til Jenny i Valentinsgave)

Polar - V800 - V650 - Triallan - Allan Hovda-5Oppdatering av nyeste software

Polar - V800 - V650 - Triallan - Allan Hovda-6Av Espen Lyngen i Polar så får jeg den beste hjelpen med å montere wattpedalene og synkonisere de opp mot Polar V800

IMG_1491-0Polar Look Wattpedaler gir nye muligheter med overvåking av watt og kan se wattfordeling på hhv høyre- og venstrebein i tillegg til hvor i tråkket kraften er størst.

Polar - V800 - V650 - Triallan - Allan Hovda

Sykkelcomputeren Polar V650 får jeg så raskt den kommer inn til Polar som bør være ganske snart

Polar - V800 - V650 - Triallan - Allan Hovda-4Stride sensor for løping og Speed og Cadence sensor for sykling

Polar - V800 - V650 - Triallan - Allan Hovda-7Superhappy med å ha inngått samarbeid med Polar

Polar - V800 - V650 - Triallan - Allan Hovda-2Som den store romatikeren jeg er så fikk Jenny en Polar M400 i Valentinsgave og den virker veldig lovende!

Triallan - Orthostatisk test Dette er den egentlige grunnene til at det måtte bli Polar. Nå sier deg deg sikkert ikke så mye, og det gjør det i grunn ikke for meg heller enda, men ved å overvåke hjertets tilstand over tid så kan treneren min og meg i betydelig mer presis grad finne den riktige balansen mellom belastning og restitusjon, og således kunne trene maksimalt uten å blir overtrent. Mer om orthostatisk testing og hvordan den brukes i praksis kommer det mer om senere.

Triallan - Polar Flow - Treningsdagbok Som treningsdagbok har jeg gått over til Polar Flow og ser på hvordan jeg skal klare å få delt treningen min til dere lesere.

Triallan - Polar Flow - Treningsdagbok - Wattmåler4 x 15 min @ 310 watt på sykkelen. Både tungt og vondt, men av og til så er det nødvendig. 

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

6 kommentarer til “Samarbeidsavtale med Polar

 1. Nå gir din konvertering fra Garmin mer mening. Det er klart at man ikke takker nei til sponsing og gratis utstyr 🙂 Dette betyr vel at dine omtaler om Polar sine produkter vil bli utelukkende positive?

  1. Hei Henrik,

   Jeg konverterte først og fremst fra Garmin til Polar pga Polar sin funsjonalitet på måling av RR og totalbelastning. Etter å ha kjøpt og betalt for Polar V800 så valgte jeg å hendvende meg til Polar for å se om det var muligheter for et samarbeid. Prosessen med å få Polar som samarbeidspartner var lang og krevende, men jeg er veldig fornøyd med den.

   Når det gjelder min omtale om produktene så er det klart at de aldri vil bli nøytrale (gjelder alle som er sponset eller har andre direkte eller indirekte interesser i produkter), men jeg lyver aldri, og vil aldri gi noe positiv omtale om jeg ikke mener det. Om jeg syntes noe er dårlig så vil jeg gi Polar tilbakemelding om dette slik at de har en anledning til å gjøre det bedre. Jeg ser på meg selv som lojal ovenfor sponsore men mener bestemt at min mening ikke er til salgs og ikke lar meg diktere. Skal jeg si noe positivt så må produktet være bra.

 2. Hei Allen
  Får du til å bruke V800 og V650 samtidig under triatlonkonkurranser?
  Jeg har hørt noen som har erfaringer hvor dette ikke fungerer da det er problemer med tilkobling av bluetooth enhetene.

  Mvh Petter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s