Trusa til Johaug, smørebom og 4 x gull til Northug

Ski-VM i Falun er over, og selv om jeg nesten ikke har hatt tid til å se noe av det direkte så kunne jeg lett få med meg oppdateringen via våre kjære nettaviser (jeg har sluttet å bruke noe annet enn NRK.no).

På en pressekonferanse klarte en VG-journalist å lire ut av seg følgende spørsmål til Therese Johaug; Hvilke undertøy bruker du under skidressen? At fokuset på kvinnelige idrettsutøvere skal gå fra det sportslige til det estetiske er veldig uheldig med tanke på hva som er et ønskelig fokus og hvilke signaler det gir til våre fremtidige idrettsutøvere. Å vurdere personer etter utseende er uungåelig og jeg kan levende forestille meg mange er skikkelig ivrige på å se Johaug i bare trusa eller uten. At såkalte sportsjournalister går til det lavmålet med å spørre om det og trykke det i sine medier er derimot uhørt. Hvor mange ganger tror du f.eks. Eldar Rønning har fått spørsmål om undertøyet sitt i en pressekonferanse før eller etter skiløp? VG-journalisten beklaget for øvrig det hele og mener det ble tatt litt ut av sammenheng (noe han helt sikkert hadde godt av å få kjenne litt på).

resizeVant du gull på 30 km i VM??? Sikkert moro det altså men hvilke truse du har under skidressen?

Smørebom er et annet ord jeg ser har blitt brukt mye i løpet av uken. Smørebom er utrolig irriterende og noe jeg opplever hver gang jeg går på ski 😉 Norge er en superstormakt i skisportet både med tanke på rekruttering og ressurser som står til rådighet. Det betyr at våre norske utøvere jevnt over har de beste skiene og i all hovedsak står på startstreken med en fordel fremfor de andre. At det forekommer feilvurderinger en sjelden gang er ikke til å komme unna, men medienes håndtering av smørebom får oss til å fremstå som både sutrete og smålige. Charlotte Kalla kunne selvsagt ikke ta gull fordi hun var best, men fordi det norske smøreteamet viste sin udugelighet. At Jessica Diggins og Catilin Greg fra USA kom på hhv 2 og 3.plass var heller ikke interessant. I forbipasseringen kan vi også legge til Norge forøvrig er så overlegne på ski at det er kjedelig og potensielt katastrofalt for sporten, men bare nesten like katastrofe som om vi ikke vinner pga smørebom selvsagt. Og med en slik innstilling kan vi sikre at vi aldri blir fornøyde og kan kose oss med misnøyen.

smore680Knut Nystad har tydeligvis ikke kunnskap om innholdet i sin Swix-koffert og tok på seg hele skylda for de dårlige resultatene på kvinnenes 10 km. Til pass for han!

Petter Northug ble den store kongen av VM og hans prestasjoner igjennom VM har vært i særklasse. I forkant var det nok knyttet mye spenning til hans evne til å prestere og reise seg etter fyllekjøringen (noe jeg selv ikke hadde tro på), men kongen er tilbake og de som i mai aldri kunne tilgi Northug har nå snudd 180 grader og løftet han på gullstol. Så et godt tips om du skulle ha så «uflaks» å ende bak rattet i beruset tilstand er å vinne gullmedaljer for å bøte på skaden.

NorthugFyllekjørte i mai? Neeeei, det kan jeg ikke huske

Poenget mitt er å sette et lite søkelys på sportsjournalistikk og om den er god nok og om utviklingen er ønskelig eller ikke. I den sammenheng vil jeg anbefale radioprogrammet Kulturhuset sin sending 25.02.15 om emnet det blant annet triatlet Aslak Sira Myhre er med. I mellomtiden så får vi gjennomskue de tabloide overskriftene å la være å klikke på de.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Trusa til Johaug, smørebom og 4 x gull til Northug

    1. hehe. Nå kl 21 så var det 918 besøkende på sida mi, og der er ikke i nærheten av rekorden som er nesten 6000. Faktisk så er 918 bare noe høyere enn det som er vanlig på en dag uten innlegg så det tyder på at triatleter kjenner de tabloide overskriftene og ikke er spesielt opptatt av trusa til Johaug 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s