En ny tid

Fjorårets julekort til familien bestod av følgende bilde: Skobilde - Low Rez-2 De fleste forsto budskapet ganske raskt, og om du er litt god til å løse nøtter så har du sikkert også forstått det. Ja, vi venter barn 😀 Termin er satt til slutten av juni og vi gleder oss utrolig mye til å gå fra en mikrofamilie bestående av Jenny, meg og hunden Fia til en minifamilie. Det vil utvilsomt bli en ny tid. Nå som vi får barn så vil vi få status som småbarnsforeldre med de fordelene og begrensningen det gir. Karrieren som PRO-triatlet må selvsagt legges på hylla og Jenny må jekke ned sin fremadstormende karriere som forretningsadvokat i det private næringslivet. Neida, det siste var bare tull og tøys. Det blir en ny tid, en ny hverdag med nye prioriteringer, men både Jenny og jeg er innstilt på å fortsette å prestere på våre arenaer. Et overveldende antall mennesker bruker sin status som småbarnsforeldre som en legitim unnskyldning på alt som er ”umulig”. Det skal ikke bli oss. Vår livstil er uansett ikke milevis fra livsstilen som spedbarn kanskje krever. Et impulsivt liv med mye festing og alkohol har vi lagt bak oss for en stund siden og lykken ligger i en aktiv dag og tidlig kveld slik at vi står opp friske og uthvilte. Nå hører jeg rykter om at en god natts søvn blir en saga blott med spedbarn men det er lov å håpe at han arver det gode sovehjertet som både Jenny og jeg har. Uansett så er det uaktuelt å bruke min kommende sønn som en unnskyldning for noe som helst, med tanke på hva som ikke lar seg gjøre. Det er klart at det å få barn gjør noe med deg, fokuset og prioriteringene. Hvilke barnevogn er best som en ren sykkel- og løpsvogn? (Holder forresten en knapp på Thule Chariot CX1) Hvor gammel må han være før han kan sitte i et sete på fremsiden av sykkelen? Hvilke sykkelrute til barnehagen er den beste? Hvilke åpningstider har barnepasset hos Elixia Bjørvika? Hvor arrangeres det babysvømming? Med andre orde de store spørsmålene som jeg ikke har spurt meg selv tidligere 😉 I stedet for å se på begrensningene en baby gir så er det bedre å fokusere på mulighetene. Norges supre permisjonsregler gir 49 uker fri med 100 % lønn, noe vi har tenkt å bruke til å gjennomføre en liten drøm, nemlig å tilbringe en del tid på Mallorca kommende høst og vinter. Vi kommer til å bytte ut vårt hektiske liv i et vinterdeprimerende Oslo med et mildere klima, fantastisk natur og en avslappet livsstil der begrepet manjana manjana, brukes hyppig. Ta foten av gasspedalen en periode (må ikke forveksles med foten av sykkelpedalen), og bare nyte det å være en familie tror jeg gir et godt grunnlag å bygge videre på. Litt overflødig å si kanskje, men vi gleder oss utrolig mye!

Jenny Hovda - Allan Hovda - KnysnaBildet fra vår nest siste reise uten barn på en stund 😀

IMG_0008Bøker om barneoppdragelse har til og med vært vurdert, men vi har tross alt hatt omsorg for det som tilsvarer en viljesterk, sta og oppmerksomhetssyk 2-åring de siste åtte årene og lært mye om hvordan ukonsekvent og manglende grensesetting skaper et monster 😉 Men for et søtt lite monster da!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

10 kommentarer til “En ny tid

 1. Grattis. Småbarnspappaen her har forkastet sykkelvogn og har heller ungene bakpå. Da får du mye mer kontakt, og poden tåler lengre tid uten å bli lei..

 2. Gratulerer så mye 🙂 dere har en spennende tid i møte.

  Bare vær innstilt på at du aldri helt kan forberede deg på hvordan det blir og at du aldri helt kan få fullstendig kontroll over alt igjen, så får det nok helt fint. Måtte svelge ufattelig mange kameler når jeg fikk førstemann og fikk ikke sovet noe særlig første året tiltross for at jeg bestilte en sovebaby;) når det er sagt så har jeg etter to barn doblet treningsmengden og sikkert litt til. Ved en god dose struktur og planlegging får jeg skvist inn trening både her og der og har aldri vært så godt trent og hatt så mye pågangsmot som nå. Men det tok noen år å komme seg der jeg er nå:-) (men så er det nok litt verre for damenes del siden vi går igjennom selve svangerskapet og alt etterpå)

 3. Gratulerer så mye til dere begge 🙂

  Det blir nok en fin tid på mange måter, spesielt siden dere har tenkt å ta et opphold i varmere strøk. Det samme har familien vår gjort, og vi har bodd på Gran Canaria, Arguineguin i et par år. Her er verdens beste klima, med jevn temperatur hele året. Kan anbefales på det sterkeste 🙂

  Lykke til videre, sporty!

  Vennlig hilsen Alice Haugland

 4. Gratulerer! Så fantastisk!
  Jeg har lest bloggen din en stund, men ikke skrevet noe før.
  Jeg driver selv med løping som mosjonist, og har to barn. Det fungerer fint! Alt handler om å prioritere!

 5. Gratulerer..Jeg har aldri sovet bedre etter jeg ble far.Så søvn kan det hende du får nok av:)lykke til med året som kommer;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s