Det viktigste er ikke å vinne

”Kommer du til å vinne i år?”, er det mange som spør meg om. Som tittelforsvarer av Norseman så vil det være i overkant passivt å ha noe annet enn seier som målsetning, med det er egentlig ikke å vinne det handler om for meg.

Tidligere har jeg skrevet om at det brennende ønske om å vinne er en svakere motivasjonsfaktor enn det tilsynelatende virker som. Dette er fordi det gjør at du da har lett for å gi opp underveis når det ikke virker som seier er innen rekkevidde. Jeg ser det gang på gang med såkalte ”vinnerskaller” at de kaster inn håndkle med en gang de møter skikkelig motstand der de klarer å overbevise seg selv at seieren glipper.

For meg handler det om min egen prestasjon sammen med laget mitt. Målsetningen i år er å svømme maksimalt 4 min saktere enn førstemann (nå med 1900 meter svømming), sykle med 250 watt i snitt og løp 2 minutter raskere enn i fjor. Det vil være en liten forbedring i alle disipliner og det beste jeg realistisk sett kan håpe på. Om jeg får det til og om det holder til seier finner vi ut lørdag, men jeg tror det går og tror det holder til seier. Klarer jeg målsetningen min og det ikke holder til seier så har jeg fortsatt prestert bedre enn noen gang og har all grunn til å være fornøyd med meg selv. Hvis noen slår meg da så tar jeg av meg hatten og bøyer jeg meg i støvet. Det vil være vel fortjent! 

Forårets Norseman var fantastisk, men ikke fordi jeg vant, men for det ”Team Hovda” presterte. Forutsetningene for å prestere i år er bedre enn noen gang. Den skade skuldra er for lengst god og jeg har fått svømt mye den siste tiden. Sykkelformen er på sitt sterkeste og løpingen minst like god som i fjor. Ikke kommer jeg direkte fra 2 uker på nattskift heller. Jeg har med andre ord ingen unnskyldninger og alt ligger til rette for min beste prestasjon noensinne 🙂 Team Hovda er klare og vi kan nesten ikke vente på å lyden av ferjehornet kl. 05:00 på lørdag 😀 Alle deltakerne har i år egen GPS-tracker så følg oss på nxtri.com/live og last ned appen zello (radiosending?)

IMG_3826 IMG_3780 IMG_3795Allan Hovda - Operaen-3Allan Hovda - Operaen-4

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

7 kommentarer til “Det viktigste er ikke å vinne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s