Triatlon er ikke dyrt! 2.0

Triatlon har fått et rykte på seg for å være en kostbar sport. Ironman og andre high-end arrangører har blitt kritisert for svindyre startkontingenter og det himles med øynene når de råeste syklene kommer med en prislapp på godt over 100 000 kr. 

Dette mener jeg er urettmessig kritikk og har tidligere utdypet det i dette blogginnlegget: https://triallan.com/2015/11/04/triatlon-er-ikke-dyrt/

På søndag går triatlonkonkurransen Halvkællen i Fredrikstad. I tillegg til et latterlig morsomt navn så har de også en latterlig lav startkontingent på kun 150 kr. Det er triatlonkonkurransen på supersalg så med bare 50 plasser, perfekte værmeldinger så skulle vi tro t dem ble fulltegnet på få timer, slik Ironman-konkurranser med 2500 plasser til 4000 kr blir. Det skjedde ikke og det er fortsatt 12 ledige plasser om det skulle friste. Det har det hvertfall gjort på min kant og jeg stiller med min Boardman TTE til 120 k for å sette kraftig press på utstyrsbehovet 😉 (bare spøk altså! Still med det utstyret du har, det er mer engler nok). For meg blir det likevel en perfekt gjennomføring før Swissman om 3 uker og jeg gleder meg skikkelig til å hive meg i en leiebil sammen resten av Team Hovda til Fredrikstad. Mer om konkurransen finner du her: https://www.facebook.com/events/615075795308538/?ti=icl


Mens jeg snakker om triatlon på salg så arrangerer jeg en Tricamp i Oslo om 2 uker, fullspekket med trening og faglig påfyll for kun 1000 kr inkludert lunsj og sponsorgoodies. Etter å ha jobbet hardt og lenge for å få på plass lokaler, sponsorer og et skikkelig bra program for å treffe så mange så mulig ble jeg belønnet med en håndfull påmeldte, etter en uke(!). Til sammenligning holdt jeg camp for 34 stk i Haugesund, kun fra Haugesund triatlonklubb. Var prisen feil? Programmet ikke attraktivt nok? Eller er det bare simpelthen ikke interesse for en rimelig, lavterskel men høykvalitets-Tricamp i Oslo? Nå har det heldigvis løsnet med påmeldingen og i skrivende stund er det over 30 deltakere og jeg regner med at det blir fulltegnet 😃 så om du har lyst å dra på campen men fortsatt ikke har meldt deg på så er det ingenting å nøle med lengre. https://triallan.com/tricamp/

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

8 kommentarer til “Triatlon er ikke dyrt! 2.0

 1. Tricampen er en kjempegodt tilbud! Hadde veldig lyst, men datoene passet ikke denne gangen. Håper det kommer flere muligheter.

  1. Det er selvsagt mange det ikke vil passe for, men det var denne datoen eller neste sommer. Håper (og tror) at vi vil kunne arrangere flere Tricamper i fremtiden 😃

 2. Først en «liten» presisering: Tunevannet, start for Halvkællen, ligger i Sarpsborg, og ikke Fredrikstad 😉
  Jeg hadde VELDIG lyst til å være med på tricampen din, men falt til slutt på at det var lurest å la være siden jeg ikke bør begi meg ut på så store treningsmengder rett før Swissman når jeg ikke er vant til det. Så vi sees i Ascona 🙂

 3. Datoen for tricamp krasjer dessverre også med Hvaler Tri, ellers hadde jeg lett vært med! ✌🏻️☺️

 4. Det høres kjempebra ut, jeg har kjempelyst.. Men det er samtidig som hvaler tri, litt dumt å kaste startkontingenten..
  Ønsker med tidligere info neste gang, da er jeg med!

 5. Jeg hadde også lyst, men Hvaler Tri ble bestemt for ett år siden…. Hadde ønsket meg en camp litt tidligere på sesongen – før de fleste konkurransene begynner her i Norge. Lykke til, blir sikkert veldig bra👍😃

 6. Hei!

  Jeg har veldig lyst til å melde meg på Tricampen, men jeg føler jeg er så nybegynner at jeg kvier meg til å melde meg på. Jeg skal delta på min første sprint til høsten og er så blank at jeg er redd for tricampen blir for krevende.

  1. Hei Maria. Du er akkurat i målgruppen for campen! Tricampen er tilpasset slik at den skal være passe krevende for alle. De beste vil få noe å bryne seg på mens de som er nybegynnere får økter som er lettere, men da gjerne like tunge relativt sett. Det skal være en positiv opplevelse uansett nivå 😃 morsomt og lærerikt kan jeg garantere at det blir!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s