Ny svømmeteknikk

Svømmingen min har vært mer eller mindre uforbedret de siste 5 årene men 2017 blir annerledes. Jeg skal bli god å svømme og jeg skal like å svømme. Første steg på veien har vært å engasjert Knut Ivan Rasmussen som svømmetrener. Video av gammel vs ny svømmeteknikk ser du i videoen under.

Det viktigste har vært å endre fra et hurtig, men anspent armsyklus til en mer rytmisk der jeg slapper av i musklene når de ikke skal brukes. Primært skal jeg da bare bruke musklene skikkelig når jeg tar selve armtaket. Armfrekvensen går ned, men effekten per armtak er bedre. Jeg føler at jeg får slappet av på en helt annen måte med den nye teknikken og dermed har en helt annen utholdenhet. Syntes du ikke at den nye svømmeteknikken så bedre ut? Visuelt sett så er det vanskelig å se, men med denne teknikken forbedrer jeg typisk mine 100 meter tider med et par sekunder og svømte også 4000 m sammenhengen på 59:51, og 10 x 1000 meter med ganske grei fart.

polar-svommeteknikk
Her er to 100m jeg svømte med hhv gammel teknikk (rød) og ny teknikk (grønn) der jeg hadde subjektivt samme følelse av hardhet. Det er en mer fornuftig måte å svømme på.

Lyst å forbedre svømmingen din også? En til en svømmetrening er definitivt det mest effektive. Knut Ivan har fortsatt noe ledig kapasitet og kjører julegavetilbud med 3 t for 990 kr. Perfekt julegave til en stakkars som sliter med dårlig svømmeteknikk 😜 send mail til Knut Ivan (psychologycoach@gmail.com) med teksten «svømmetilbud Triallan» for å få et kanonbra tilbud! Han har også gode priser på flere timer om det skulle være ønskelig. Se mer på www.crawlteknikk.com

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Ny svømmeteknikk

  1. Ingen ekspert, men syns det ser dritbra ut når du svømmer. Fortsett å jobbe på og inspirere som du gjør. Du er definitivt den triathleten som hjelper, inspirerer og påvirker mest med åpenheten og innsikten din. Sykt kult for oss som er nye og famler i blinde!

  2. Hei Allan! Får i forbindelse med svømming i klorbasseng svært tett neste, og får en generelt redusert almenntilstand i ca et døgn etterpå. Har du noe tips til dette problemet? Antar at du har noen timer i bassenget, og kanskje har du noen fine løsninger som passer meg. Takk for at du er så inspirerende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s