SealSkinz outdoor sport mittens – test av kombihansker for varierende forhold

Bekledning er i svært stor grad av individuelle behov og preferanser. Selv fryser jeg lett, spesielt på hender og føtter, men kan gjerne sykle med bare legger i null grader.

Som nevnt så har hender og føtter vært det mest krevende, men et par Lake MXZ 303 mtb vintersko og Gaerne Goretex vintersko for landevei har hjulpet godt på føttene. Når det gjelder hender så har jeg enda ikke knekt koden for de forholdene som er vanskeligst å kle seg til, nemlig 0 – 7 grader og regn/sludd/snø. Dette til tross for at jeg har nærmere 15 par hansker/votter. Derfor gikk jeg til anskaffelse av et par SealSkinz Outdoor sport mittens.

Det er en vanntett og relativt varmeisolerende hanske med nedbrettbar finger- og tommellomme. Med det designet så får du økt allsidighet og kan vippe ned lommene når det er varmt eller du skal ta ut noe fra baklommene, og vippes raskt tilbake ved behov. Når de nedbrettbare lommene ikke er i bruk så legger de seg der de skal være ved hjelp av magneter. På håndflatsiden er det et robust material som gir godt grep, men de er ikke sykkelspesifikke og har ikke padding på samme måte som en sykkelhanske. Ved behov for slik støtte så er det fullt mulig å ha et par sykkelhansker under.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Fungere det i praksis? Visst pokker fungerer det! Hanskene var enda varmere enn jeg forventet så jeg kunne bruke de også ned mot et par minusgrader når jeg tok at par tynne ullhansker innenfor. De er ikke stramme så det er plass til enda tykkere ullhankser/sykkelhansker/fingerløse hansker som gjør at de kan fungere i enda kaldere vær. De er varme i 10-15 plussgrader, men jeg oppfatter set ikke som et problem. I et ustabilt vårvær der det kan være kjølig om morgenen for så å kanskje bli mye varmere om ettermiddagen med innslag av strålende sol og/eller høljende regn så er de perfekte.

Under fjorårets forhold under Norseman med et par varmegrader og regn over Hardangervidda så hadde dette vært hanskene jeg skulle ønske at jeg hadde. Specialized vinterhanskene som fungerte utmerket i de enda kjøligere, men tørre forholdene i 2015 ble våte, kalde og gjorde det veldig krevende å ta frem energibarer fra baklommene. I år stiller jeg derimot bedre forberedt på utstyrsfronten 😃👍🏼☀️🌧💦🌦🌨💨

Hanskene koster veil 699 kr og jeg kjøpte min på en kampanje på fjellsport.no.

NB! Hanskene er i utgangspunktet tiltenkt friluftsliv og jakt. De fungerer utmerket til det, og jeg har brukt de i hele vinter når jeg har vært ute på fotojakt og ute med Jonas da behovet for både varme og presisjon har vær tilstede.

Smiler og ser fornøyd ut men over Hardangervidda begynte jeg å få det ganske utrivelig. 3-5 grader, regn og sterk medvind gjorde forholdene ganske kalde. Jeg ble generelt nedkjølt men føtter og hender gikk det verst ut over. Vinterhanskene fra Specialized er gode i kalde og tørre forhold men kom til kort når det begynte å striregne.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “SealSkinz outdoor sport mittens – test av kombihansker for varierende forhold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s