Samarbeidsavtale med Hoka One One

Det er en glede å kunne offentliggjøre at jeg inngår et samarbeid med Hoka One One og blir en av deres norske ambassadører.

Tidligere har jeg hatt anledning til å inngå gunstige avtaler med forskjellige skoprodusenter, men har valgt å ikke gjøre det. Jeg har ønsket å stå fritt til å velge det beste, uavhengig av merke og produsent.

Hoka prøvde jeg for første gang rett før Norseman i 2015, etter å fått en akutt slagskade på undersiden av foten etter en løpetur i terrenget som medførte store smerter i Plantar Fascia. Det var kun 3 uker til Norseman og jeg kunne ikke gå på foten(!) Derfor ble det hastekjøpt et par Hoka Clifton 2, som tilbyr veldig god demping uten at vekten er høy. Resultat ble en løpsetappe på Norseman som var raskere enn noen har løpt tidligere, og uten smerter (på undersiden av foten riktignok. Gnagsårene på yttersiden av lilletærne var konsekvensen av å løpe nesten 4 timer med helt nye sko). Siden har jeg nesten utelukkende løpt i de skoene. De har vært med på utrolig mange treninger og konkurranser og fungert utmerket i alt fra raske asfaltløp til skikkelige terrengløp, til tross for at det ikke er noen terrengløpesko.

Full trøkk ut fra Austbygda med Hoka Clifton 2 – Ingen har løpt løpsetappen på Norseman raskere 😀

I fjor lanserte Hoka konkurransemodellen Tracer. Lettere, lavere og uten den typiske «Hoka-looken», med en responsiv forsåle samtidig som en godt dempet baksåle. Det ble en umiddelbar hit for min del som trives best i lette sko med god løpsfølelse. Clifton 2 ble mitt førstevalg for de rolige turene, lange turene, turene i terrenget og om jeg følte meg øm på undersiden av foten. Tracer ble førstevalget for konkurranser og intervalløkter. Slik har det vært siden og det har derfor vært enkelt å inngå et samarbeid med Hoka.

Med Hoka Tracer løp jeg på 1:15:10 på IM 70.3 St.Pölten, som er det raskeste jeg har løpt på 21,1 km. Dette er nå mine foretrukne konkurransesko.
226 g i str. 45 1/3 (US11) er svært lett for en sko som tilbyr så mye. Mine letteste konkurransesko har vært K-Swiss K-Ruuz, som veide 196 g, men de har en relativt hard såle og en løs passform. Tracer sitter mye bedre og har en komfort ut av en annen verden sammenlignet med K-Ruuz. Uansett hvor mye jeg prøver å løpe fremoverlent og på forfoten så ender jeg alltid opp på hælen i siste del av løpet og da kommer dempingen godt med.

Født til å løpe – av Christopher McDougall, var en bok som fikk synet på løpsteknikk og ikke minst løpesko til å endre seg. Barfotløping ble en greie og det kom mange sko som knappt kunne kalles en sko, men heller en syltynn såle på undersiden av foten med litt stoff på oversiden for å holde den tynne sålen på plass. Minimalistsko og minimalistløping. Personlig så «kjøpte jeg» denne agrumentasjonen og skotrenden som fulgte. Lav vekt og lite dempet såle gir bedre respons og løpsfølelse, og er både raskere og morsommere å løpe med. Det mener jeg fortsatt, men etter å ha fått noen (få) skader som kan tilskrives hard løping på minimal demping, så har jeg måtte vurdere om vekt, respons og løpsfølelse er verdt risikoen for skader. For meg ble svaret nei under trening og tja under konkurranser. Hoka kom som en mottrend til barfotløpingen med sine gigantiske såler som ble en umiddelbar hit med de med løpsskader. Hoka tok de store og etablerte løpeskoprodusentene på senga og har fortsatt utviklingen i høyt tempo. Derfor trenger jeg ikke lenger å velge mellom vekt/repsons/løpsfølelse og økt risiko for skader, siden Tracer gir det beste fra to verdener.

Røft terreng under Caimari Epic Trail
På det 33 km lange terrengløpet Caimari Epic på Mallorca brukte jeg også Clifton 2 (som forsovidt var det eneste løpeskoene jeg hadde med meg på de 5 mnd vi var på Mallorca). Til terrenget finnes bedre alternativer, men de fungerte 🙂
På tide å bytte løpesko? Etter å ha løpt mye på alt mulig underlag i snart 2 år på samme sko så synes det på sålene, men de er fullt brukbare fortsatt. Mine Tracer som primært har blitt brukt til konkurranser og løping på tredemølle ser nesten nye ut enda.

Jeg er stolt av å være ambassadør for Hoka og ser frem til et flott samarbeid. Nye modeller skal prøves ut og erfaringene fra det deles selvsagt på bloggen slik at det kan hjelpe andre til å finne riktige sko til sitt bruksområde.

Som nevnt så har jeg brukt Clifton 2 i terrengløp også, men har finnes det bedre alternativ. Hoka Speed Instinct er en rendyrket konkurransesko beregnet for terrengløp med en oppgitt vekt på kun 225 i str. 42 2/3. Det blir nok skoen jeg kommer til å bruke på fjelletappen under Lofoten Triathlon og muligens opp til Stavsro under Norseman. Spennende blir det uansett å teste den!

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Samarbeidsavtale med Hoka One One

 1. Gratulerer, ser på noen hoka selv nå. Står mellom clifton 3 eller den nye bondi 5. Litt usikker men tror nok jeg faller på clifton 3. Noen erfaring med den enda ?

 2. Hei Nicolai. Det er farlig å gi deg anbefalinger når jeg ikke kjenner din treningsmengde, vekt, løpsstil, skadehistorik etc. Har du prøvd noen Hoka sko før? Jeg har ikke testet Bondi 5 eller Clifton 3, men bytter mine godt brukt Clifton 2 med Clifton 3 med en gang de kommer (blir vel en gang i neste uke). Etter det jeg har forstått så har de økt bredden i front på Clifton 3, som jeg mener var fornuftig siden de var hakket for smale for meg til å kunne løpe helt smertefritt under Norseman 2015 når skoene var helt nye. Jeg løp de raskt inn, men en økt bredde vil nok gjøre at Clifton 3 passer flere bedre. De har også gjort noen endringer i stoffet i overdelen for økt slitestyrke.

  Som nevnt så har jeg ett tynt grunnlag å gi råd på, men om du aldri har prøvd Hoka og er vant til «vanlige» løpesko (og ikke har noen spesielle skader der svært god demping er veldig viktig), så ville jeg gått for Clifton 3. De gir utrolig mye mer demping og komfort enn det jeg var vant med tidligere samtidig som vekten er lav nok til å kunne bruke de i konkurranse. Bondi 5 gir bedre demping, men er også høyere og tyngre. Hva er ditt behov?

  1. Hei, takk for svaret.
   Jeg er på den tyngere siden med 188cm 100kg. Jeg løper 10k ikke noe særlig lengere egenltig og skal prøve på Olympisk dist. første gang i år. Vil også prøve meg på ribbe maraton i vinter men det er fortsatt en stund til da. Har bare hatt noe senebetennelser i beina og har en tå som ikke er så god så den ekstra bredden vil komme godt med. Jeg har nok egentlig siktet meg inn på clifton 3 men siden bondi 5 kom ut var det noen som anbefalte den. Selv synes jeg det virker som er veldig langdistanse sko, noe jeg ikke vil trenger heller (vil jo også veie en del mer) Aldri brukt Hoka sko før men tror den ekstra dempingen skal være god. Jeg har noen adiddas tempo jeg bruker i konk nå så jeg er litt usikker på om det vil være en trening og konk eller bare trenings sko jeg kjøper. Regner med at hvis den er god nok bruker jeg den til begge deler egentlig.

   1. Da sier jeg gå for Clifton 3. Det er en sko du kan bruke til både trening og konkurransene du beskriver. Er diggere å løpe med lette sko 😀 Clifton 3 er uansett så godt dempet sammenlignet med Adidas tempo at de vil føles veldig behagelige ut uansett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s