Hoka Tracer 2 – min konkurransesko i ny versjon

Merk at Hoka er en av mine samarbeidspartnere. Selv om jeg aldri vil anbefale et produkt jeg ikke liker, og mener at mine vurderinger er objektive, så kan de bli farget av et allerede positivt forhold.

Hoka Tracer, skoen som gjorde at jeg valgte å inngå samarbeid med Hoka. Det var rett og slett den skoen jeg anså som den beste konkurranseskoen for meg i langdistansetrialton. Vekt vil alltid være en viktig faktor for prestasjon i løpesko, og det finnes altenativer som er noe lettere enn Tracer. Likefullt så fant jeg ingen som var både svært lette samtidig som de hadde gode nok demping til å kunne løpe 42 km uten smerte. Jeg elsket Hoka Tracer, men de var ikke perfekte. I høst kom den oppdaterte versjonen, Hoka Tracer 2. Er de perfekte?

 

Hva er likt? – Heldigvis har de Hoka valgt å beholde det som gjorde den første versjonen av Tracer til min konkurransesko, nemlig sålen. Det er en todelt såle med en fastere frempart og en bedre dempet bakpart. Det gjør at den er responsiv i frasparket og når du løper på forfot, samtidig som den er godt dempet i hælen som beskytter foten når du løper på hælen. Personlig starter jeg med å løpe forfot, men ender alltid opp på hælen når jeg blir sliten.

Hva er nytt? – Foruten om hælen så er resten av skoen helt ny. Overdelen har en noe bredere passform, som har vært de med brede føtter sitte ankepunkt mot Tracer. Fordelingen av trykk er bedre og den har en jevnere innside som gjør skoen mer behagelig. Hælkappen er også noe stivere og sitter fastere. Luftingen er bedre og stoffet virker til å være mer vannavisende og robust. Alt i alt en markant forbedring på det som var Tracer sine svakheter.

Ovenfra så ser ikke så mye likt ut. Det er det heller ikke.
Sålen ser derimot nærmest identisk ut.

På meg så satt hælen litt løst på Tracer og med et veldig mykt, men lite robust stoff så slet jeg hull på hælen. Etter 2,5 år med relativt mye løping så var det absolutt ingen krise. Hælkappen på Tracer 2 har en mer solid konstruksjon og stoff som gir større friksjon og sitter bedre. Derfor er det grunn til å tro at holdbarheten blir lengre.
De har fått en løkke som er praktisk for å ta skoene på samt reflekterende materiale bakerst.
Den beste måten å teste sko på syntes jeg er under intervalløping på mølle der jeg bytter på sko i pausene på intervallene. Normalt er det enorm forskjell på forskjellige sko, men løpsfølselsen på Tracer og Tracer 2 var nærmest identisk. Tracer 2 er bredere og føltes løsere, samt luftigere, men ellers var det liten forskjell å kjenne.
Overdelen er helt ny, og det merkes. Den er bredere som gir større plass til hovne maratonbein og kjøler bedre. Den har også en større «tunge» som gir et jevnere trykk og bedre egnet for å bruke lock laces.

Hva kunne vært bedre? – Kortere skolisser, for de er for lange. Jeg bytter uansett de orginale lissene med lock laces. Derfor har det liten praktisk betydning for triatleter, men jeg har ingen forståelse for det valget (noen liker å bruke de øverste hullene og da er den lengden nødvendig). Den nye overdelen har også gitt en svak vektøkning på 20 g, som jeg naturligvis skulle vært foruten.

Konklusjon – Mine favorittsko har blitt bedre og jeg gleder meg til vi sammen skal finne de «gyldne beina» og sette nye rekorder i 2018 😉

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s