Hurtiglisser på budsjett

Etter å ha gått til anskaffelse av de essensielle tingene du trenger til triatlon, badebukse (eventuelt våtdrakt), sykkel, hjelm og joggesko, så er hurtiglisser det neste på min utstyrsanbefaling.

Det er selvsagt bare snakk om å spare sekunder men du kan fort bli overrasket hvor vanskelig det er å knytte skoene etter å ha svømt i kaldt vann og syklet i kald temperatur. Følsen i hendene kan rett og slett være høyst bortfallende som gjør tilsynelatende enkle operasjoner mye mer krevende. Hurtiglisser gjør det lettere i tillegg til å være praktisk i hverdagen. Det finnes forskjellige typer lisser, men typen Lock-Laces (produseres av flere) er den jeg bruker selv og ser mest av.

Nå vil jeg ikke kalle meg selv gjerrig, men likevel rimelig prisbevisst. Jeg har f.eks. autistiske tendenser når det gjelder priser på matvarer og misliker å betale for mye for ting. Hurtiglisser er noe som tross alt er relativt rimelig med en typisk pris på 100 kr, men likevel en helt sinnsyk pris på noe så simpelt, og på grensen til svindel. Med skapet fyllt av løpesko så blir det fort kostbart å montere hurtiglisser på alle. Heldigvis finnes det råd og det rådet heter Ebay. Der fikk jeg kjøpt 10 stk. hurtiglisser til den totale prisen på $20 ferdig levert i postkassen. Lissene er forøvrig identiske med øvrige Lock-Laces. Link til selgeren er her. De kommer i mange fancy farger men det var kun sort og hvit som var tilgjengelig, men det er også noen som solger i farger til en da noe høyere pris.

10 par til $20 var ikke så verst priset. Du kan kjøpe så og si identiske fra Nathans for 100 kr per stk. på Løplabbet

Triallan - Hurtiglisser - Lock-laces - budsjett - triatlonDet blir raskt «litt» billigere på Ebay 🙂 Trykk på bildet eller denne linken for å se på produktet. Merk at leveringstiden er et par uker. 

Et annet alternativ med hurtiglisser på budsjett var et tips jeg fikk av Rasmus Henning. Gå på en sybutikk og kjøp elastisk strikk på metervis. Det er egentlig kun den som trengs uansett. Da har du ikke muligheten til å endre «stramheten» underveis, men det bør ikke være nødvendig om du har funnet det som passer.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

3 kommentarer til “Hurtiglisser på budsjett

  1. Veldig bra tips!

    Eg er litt «stolt» over at eg har hatt same idé som Rasmus Henning 😉 og har brukt strikk frå sytilbehørsortimentet. Da kan du jo faktisk også velge om strikken skal vera forholdsvis tynn (og dermed fungere bra på lengre turar i varmen, når føtane svellar evt litt, da gir strikken meir etter), eller kraftig (den varianten har eg brukt på sko som eg har brukt i terrenget – men det anbefales ikkje i veldig krevande terreng); slike stopparar finst også i mange formar og fargar, så der er det rom for kreativ utfoldelse samtidig!
    Eg har også brukt strikk som eg har sydd saman slik at den ikkje gjekk an å stramme inn, eller faktisk slått ei vanleg knute og har hatt lengre ender slik at deg faktisk gjekk an å justere.
    Og samanlikne med dyre varianter fungerar slike alternative løysingar like bra:

    Moglegheitane er mange!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s