Test av Santini Redux bib – sykkelbukse for lange turer

Spinn.no som er forhandler av Santini kom med forespørsel om jeg ikke ønsket å teste deres tridrakt Redux Trisuit, samt Santini Redux bib og Classe trøye. Innlegget skal derfor merkes med reklame.

Santini Redux bukse og Classe trøye

Hva er viktig med sykkelbekledning? For meg er det aller viktigste at du legger så lite merke til den som mulig. At det ikke strammer, gnisser, gnager eller flagrer i vinden. Jeg ønsker rett og slett ikke å tenke på bekledningen i det hele tatt.

Spinn påsto selv C3-paden som er i Redux biben er den mest behagelige i verden og ønsket at jeg skulle prøve den og slike store påstander kan jeg ikke la være å prøve selv. Jeg har brukt over 20 forskjellige sykkelshorters siden min sykkelshortsdebut for 10 år siden. Sykkelshortesene har vært fra alle prisklasser, men jeg har vært så heldig de siste årene å kunne velge fra øverste hylle. Og ja, på generelt grunnlag så gir høyere pris bedre bukser. Likevel så har det ikke vært alle sykkelbuksene, selv de med en pris på 2000 kr, som jeg har vært like fornøyd med. En pad som kjennes for stor ut, et stoff med for lav fleksibilitet til å være behagelig og såkalte lazer-cut kanter, som har resultert i et like fint lazer-cut sår på låret rundt hele kanten. Det er definitivt forskjell i den øvre prissjiktet også.

En sykkelbukses kjerne er utvilsomt paden. C3-paden til Santinibuksen er faktisk den aller beste padden jeg har prøvd. Den gav god sittekomfort mot sete samt uten å bli klam. Du merker opplagt at det er pad når du tar på buksa, men så går det raskt over til å bli umerkbart, og fokuset går på å nyte naturen fra sykkelsetet. Akkurat slik det skal være.

Med en høyde på 180 cm og 69 kg, var størrelsen S i grenseland. Pokker, jeg skulle spurt om M var det første jeg tenkte når jeg tok biben på. Den satt ganske tight. På samme måte som med paden så tok det ikke lang tid før jeg ikke la merke til dette lengre og passformen «vokste på meg». Strikkene er ganske fleksible, men jeg ville ikke valgt S om jeg var særlig mye høyere enn 180cm for da er strikkene tøyd langt.

Paden var bra, strikkene gode men det aller beste var avslutningen rundt lårene. Det var en veldig bred strikk med et tynt gummilag på innsiden som holdt sykkelbeina perfekt på plass uten å gi noe ubehag. Mens pad og strikk er noe de fleste high-end sykkelbukser får ganske bra til så var denne avslutningen virkelig noe for seg selv. Den løsningen håper jeg flere følger etter.

Oppsummert kan jeg konkludere at jeg aldri har brukt en mer behagelig bib enn Santini Redux. Om det er den beste i verden kan jeg ikke si med sikkerhet, men jeg er nesten helt sikker på at du kan sykle i timesvis med denne biben uten å merke ubehag på grunn av den. En helt klar anbefaling om du ønsker en virkelig god bib.

 

Paden er virkelig luftig og tynn samtidig som den gir tilstrekkelig komfort
Den gummierte innsiden var den beste måten jeg har opplevd å avslutte biben på. Da sitter den som den skal uten å stramme eller gi gnagsår.

 

Jeg passer i S, men det er i grenseland. M ville nok vært hakket mer behagelig.

 

Brede og gode strikker

I samme omgang testet jeg sykkeltrøyen som het Santini Classe, en sykkeltrøye for de varme dagene. Umiddelbart så kjentes trøya meget behagelig og ganske eksklusiv ut. Stoffet er fleksibelt og kjennes mykt mot huden samt at avslutningen mot armene var sømløs, bokstavelig talt. Jeg trivdes veldig godt med passformen og ikke minst utseende. Sykling er tross alt en av de arenaene med størst innslag av mannlig forvengelighet og jåleri. Stilen er viktig. Trøya er en lett og luftig sommertrøye så ikke forvent å kunne dra ut på sykkeltur når i kun den uten å fryse. Da trenges det gjerne en Santini Vega Extreme, som jeg har på test nå, men venter på skikkelig dårlig vær før jeg kan gi en god vurdering.

Hvis du syntes Santini Redux big og Classe trøyen virket interessant så får du 20 % rabatt på spinn.no ved å bruke rabattkoden: triallan

2018-10-01_12-46-52
Ved å føre inn rabattkoden triallan hos Spinn.no får du 20% rabatt på tøyet.
Santini Redux bib + Classe top - triallan - cyling gear-6
Army green er en kul farge på sykkeltøy 🙂

Santini Redux bib + Classe top - triallan - cyling gear-5

Santini Redux bib + Classe top - triallan - cyling gear-8
Det italienske flagget, hvor trøye både er designet og produsert er diskret festet i nakken.
Santini Redux bib + Classe top - triallan - cyling gear-7
Classe er en meget behagelig trøye som kjennes eksklusiv ut. Spesielt avslutningen ved armene som verken har en kant eller gummistrikk var virkelig noe jeg trivdes med.
Santini Redux bib + Classe top - triallan - cyling gear-3
Jonas ville også være med på bildene 😀
Santini Vega extreme - review - triallan - cyling gear-3
Dette er Vega Extreme-jakken, beregnet for en skikkelig norsk høst og vinter. Jeg har ikke testet den tilstrekkelig til å danne meg en mening, men hvis du tar sjansen så får du 20 % rabatt på den også, som gjør det til en rimelig jakke i sitt segment.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s