Verdensrekordforsøk på 24-timerssykling

21 – 22. juli skal jeg gjøre et nytt og seriøst forsøk på verdensrekord i distanse på 24-timers sykling. Den nåværende rekorden er på hele 915,39 satt av Ralph Diseviscourt i Luxenburg 11. juli i fjor.

Ralph Diseviscourt tråkket vanvittige 286 watt i snitt i 24 timer, noe jeg tror svært få i verden er i stand til. Han veier 82 kg, som er ca. 18 % mer enn meg som gjør at jeg trenger “bare” 245 watt i snitt. Det klarer jeg ikke, men jeg tror at aerodynamikken er såpass mye bedre at jeg under gode forhold skal klare samme hastighet på 200 watt eller mindre. Og litt mer watt bør jeg også klare. 

Min distanse ble 889 km frem og tilbake på et 10,5 km strekning langs Bispeveien. Selve distansen var over all forventing, men likevel synes jeg at potensialet for forbedring var såpass stort at jeg ville gjøre et nytt og mer seriøst forsøk. 

Jeg svært fornøyd med å ha syklet 889 km på 24 timer til tross for å ha gått ned i asfalten etter første time, syklet i regnvær i 21 av 24 timer og måte bremse ned og snu 180 grader i rundkjøringer totalt 82 ganger. Her er det utvilsomt mer inn.

Jeg håper på litt bedre forhold enn ved forrige forsøk

Differansen mellom min og Ralph D sin oppnådde distanse er 26 km. Det er ikke marginalt, og ved å putte det inn i watt-kalkulatoren så trenger jeg enten 14 watt mer trøkk eller 14 watt i redusert luftmotstand/friksjon fra dekk og drivverk. Akkurat den besparelsen har jeg ikke hatt noen problemer med å finne teoretisk sett.

Det aller viktigste jeg har gjort er å flytte arenaen fra en ordinær trafikkert vei til en lukket bane, nærmere bestemt Vålerbanen. Da slipper jeg å se oppover så mye noe som sparer nakken for enorm belastning samt bedrer aerodynamikken. I tillegg vil jeg ha tilgang til support hver 2,2 km i stedet for hver 21 km. Det er også færre høydemeter og muligens noe bedre asfalt selv om sistnevnte ikke er perfekt. 

Vålerbanen
Vålerbanen er utvilsomt flott, men jeg er litt usikker på den skarpeste svingen nederst i bildet ved våt veibane. Hvis det medfører at jeg må bremse så tror jeg ikke rekord er mulig. Heldigvis skal Vidar Mehl sykler den 416+ ganger før meg så da finner vi ut risikoen ved forholdene han får.

Enda mer spennende er det at den nykronede kongen av 200km tempo Vidar Mehl skal gjøre akkurat det samme, på akkurat samme bane nå til helgen. Jeg hadde ingen informasjon om det før i går, men synes det bare er gøy med skikkelig konkurranse. Om ikke det var nok får jeg enda mer konkurranse skal jeg få 16 – 18. juli da kongen av ultrasykling, Christopher Strasser også skal gjøre et forsøk på 24t sykling. Om ikke annet så er jeg rimelig sikker på at 915,39 km ikke er gjeldene rekord 22. juli. 

Vidar Mehl som akkurat satt norsk rekord på 200km med en snitthastighet på solide 45,87 km/t skal først ut i forsøket på å ta verdensrekord. Nå i helgen. Vi får ønske han lykke til 😀
Etter det skal Kongen av ultrasykling, Christopher Strasser gjøre det samme på en flyplass i Østerike

Har du lyst til å hjelpe til? Jeg trenger all hjelpen jeg kan få med alle mulige oppgaver som f.eks: 

  • Support av mat og drikk
  • Teknisk assistanse 
  • Dommer for verifisering av forsøket (opplæring vil bli gitt)
  • Bidra til Live-sendingen fra eventet levert av Foto.no 
  • Lage god stemning

Hvis det virker interessant så ikke nøl med å ta kontakt. Jeg lover unik innsikt i “marginal gains” og mulighet for å være med å sette verdensrekord.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s