Dirty double – Siste hardøkt før Norseman

I dag hadde jeg min siste harde treningsøkt før Norseman kommende lørdag, og det ble en økt jeg kaller en «dirty double», en svært intensiv sykkeløkt etterfulgt av en enda mer intensiv løpeøkt. Ikke helt forstår jeg hvordan det er mulig, men selv etter å ha syklet så hardt at du har syra opp til øra og tror du skal falle av sykkelen så har du fortsatt mye å gi når du bytter til joggesko og begynner å løpe. En tilsvarende økt kjørte jeg på onsdagen før IM 70.3 Haugesund og følte virkelig at det å sykle/løpe langt over racepace gav meg et lite «boost» og gjorde konkurransefarten nærmest behagelig.

For å kunne kjøre en økt med så høy watt på syklingen og fart på løpingen, uten at det gjør deg sliten før konkurransen så må naturligvis lengden på økten være lav. Derfor kjører jeg 8 x 2 min på sykkel og 8 x 2 min på løp. Jeg tar 3 min pause mellom dragene sånn at jeg får hentet meg tilstrekkelig inn til å kunne gi nesten alt i de 2 minuttene. Før Haugesund så kjørte jeg 5/5/4/4/3/3 min med progressiv økning på syklingen, der de siste dragene ble avsluttet fullført meg 390 watt i snitt og jeg var helt på grensen til å kaste opp. Akkurat det følte jeg at kostet litt i Haugesund og at jeg kjente økta i beina da. Derfor valgte jeg denne gangen å redusere mengden til totalt 16 min i stedet for 24, og ligge meg på «behagelige» 360 – 370 watt på dragene sånn at ikke syklet meg pinnestiv.

8 x 2 min sykkel - Triallan - Norseman - FormtoppingHer ser du pulsdataene fra syklingen (wattdataene er på Ipaden som kontrollerer rulla) og i etterkant så ser det ut som jeg mistet tellingen og kjørte 9 drag i stedet for de planlagte 8. Godt gjort!

Wahoo Kickr - Triallan - Wahoo KickrHer er Wahoo Kickr, den nye rulla vi har fått på jobb etter at den ene Tacx Fortiusrulla tok kvelden. Førsteinntrykket er veldig bra og en mini-anmeldelse av rulla kommer snart 🙂

På løpingen derimot så sarte jeg ikke nå noen ting og kjørte progressiv fartsøkning de 3 første dragene før de siste 5 ble utført på 20 km/t med 1 % stigning. Jeg var sannlig ikke sikker på om jeg ville klare å fullføre og vurderte sterkt å kaste inn håndkle etter 6 drag, spesielt når jeg begynte å sette spørsmålstegn til meg selv om det var gunstig å presse meg så hardt så nærme Norseman. Det er da du finner ut hvor mye du klarer etter at du egentlig tror du er helt ferdig. Jeg fullførte som planlagt, og selv om det var vanvittig tungt og vondt underveis, så var varigheten så begrenset at jeg ikke tror det de negative konsekvensene (sliten musklatur) av økten vil merkes på lørdag. Derimot tror jeg det er en fin økt å restituere seg på og bygge overskudd frem mot da. Nå gjelder det bare å hvile formen inn før fyrverkeriet staret 2. august kl. 05:00.

8 x 2 min løp - Triallan - Norseman - FormtoppingHer ser du pulsdata fra løpingen. De 5 siste dragene ble utført på samme hastighet, mens starten var litt roligere for å få musklaturen skikkelig i gang og redusere risikoen for strekk/akutt overbelastning.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Dirty double – Siste hardøkt før Norseman

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s