Oppsummering av treningen uke 44

Da var en ny treningsuke over og den vil jeg beskrive som mindre vellykket, dessverre. Det ble 6 t og 47 min trening mot planlagte 10 t og 20 min. Uken begynte bra og jeg lå godt ann i forhold til plan. Når jeg skulle begynne intervalløkten på torsdag så kjente jeg at achillesen var veldig stiv og at det var litt smertefullt å jogge. Etter litt oppvarming så gikk smerten over og jeg fullførte treningen som normalt. Dagen etter så kjente jeg fortsatt en stikkende følelse i achillelsen og kansellerte derfor den planlagte joggingen i sone 1, men fullførte den 60 min lange sykkeløkten i sone 1. Den stikkende følselsen ble bare verre så jeg kansellerte derfor alle treningsøktene inntil videre.

Å ignorere kroppens signaler har jeg absolutt ingenting å tjene på selv om det er bittert og frustrerende å la vær å trene, spesielt i en så kritisk fase før konkurransen.  Det hjelper uansett ingenting å deppe så her er det bare å tenke positivt og løsningsorientert. Jeg har «googlet» litt om achilles tendonitis(betennelse) og selvdiagnostisert mine smerter som lettere irritasjon/betennelse i achillesen. Dette har jeg fått pga flere faktorer, men hovedfaktoren er at senene ikke har vært fleksible nok. Andre faktorer er lite søvn, mye jobbing, nattskift og løping i trapper i kald vær som gir stor belastning i en kald sene. Siden smertene er helt i nedre sjiktet av smerteskalaen tror jeg at treningen kan påbegynnes snart. I mellomtiden så har jeg tatt det helt med ro og unngått de store belastningene i så stor grad som mulig. I tillegg har jeg strukket leggen/schillesen lett ut etter lett oppvarming. Her er det viktig å ikke overdrive for da ødelegger jeg senen enda mer, men på den andre siden så er det også viktig å øke fleksibiliteten for å forhindre en ny skade når jeg begynner å trene igjen.

Proaktivitet er som vanlig det aller beste, og for å redusere sjansene for achilles betennelse så er det viktig å ta øvelsen eksentrisk tåhev. Hvis du ønsker høyere belastning kan denne øvelsen gjøres i en trapp eller tilsvarende og med eventuelle vekter. 

Glem for all del ikke å strekke ut tilstrekkelig. Det slurver hvertfall jeg mye med når tiden blir knapp og det straffer seg.

Treningsuken min ble hvertfall som følgende

Mandag: Sykling i 1 time i sone 2. Gjennomsnittspuls ble 150 BPM.

Tirsdag: Intevallsykling med tre intervaller på 15, 12 og 10 min med 4 min rolig mellom. Intensitenen økte på hver intervall fra høy sone 2 til lav sone 4. Gjennomsnittspuls første 15 min 144 BPM, neste 12 min 158 BPM og site 10 min 166 BPM. I forkant hadde jeg 15 min oppvarming med noen akselerasjoner til slutt. Umiddelbart etterpå var det 40 min løping i høy sone 2. Gjennomsnittspuls på 155 med en fart på 14 km/t som er godt fart til å være i sone 2.

Onsdag: 1 t 30 min rolig sykling i sone 1. Gjennomsnittpuls på 120 BPM.

Torsdag: Intervalløping med 3 x 15 min intervaller med 3 min rolig mellom. Farten ble satt til 16 km/t og snittpulsen ble da 166 BPM første intervall, 172 BPM på neste før jeg avsluttet siste intervallen med 173 BPM i snitt. Som nevnt så var jeg litt stiv i achillesen under oppvarmingen men det gikk (tilsynelatende) over.

Fredag: 1 time rolig sykling i sone 1. Snittpuls 122 BPM. Den planlagte løpeøkten ble kansellert pga de nevnte problemene med achillensen.

Lørdag: Treningsfri pga overnevnte grunn. Planlagte økt var intervalløkt på sykkelen med 5 x 10 min i lav sone 3. 5 min pause mellom intervallene.

Søndag: Nok en treningsfri dag, dessverre. Planlagt økt av 2 timer løp i sone 2.

Publisert av

triallan

Jeg er en 31 år gammel triatlonentusiast som prøver å bli så rask som mulig til å svømme, sykle og løpe. Treningen, konkurransene og utstyrsmanien blir godt dokumentert på bloggen min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s