Oppsummering av treningen uke 44

Da var en ny treningsuke over og den vil jeg beskrive som mindre vellykket, dessverre. Det ble 6 t og 47 min trening mot planlagte 10 t og 20 min. Uken begynte bra og jeg lå godt ann i forhold til plan. Når jeg skulle begynne intervalløkten på torsdag så kjente jeg at achillesen var veldig stiv og at det var litt smertefullt å jogge. Etter litt oppvarming så gikk smerten over og jeg fullførte treningen som normalt. Dagen etter så kjente jeg fortsatt en stikkende følelse i achillelsen og kansellerte derfor den planlagte joggingen i sone 1, men fullførte den 60 min lange sykkeløkten i sone 1. Den stikkende følselsen ble bare verre så jeg kansellerte derfor alle treningsøktene inntil videre.

Å ignorere kroppens signaler har jeg absolutt ingenting å tjene på selv om det er bittert og frustrerende å la vær å trene, spesielt i en så kritisk fase før konkurransen.  Det hjelper uansett ingenting å deppe så her er det bare å tenke positivt og løsningsorientert. Jeg har «googlet» litt om achilles tendonitis(betennelse) og selvdiagnostisert mine smerter som lettere irritasjon/betennelse i achillesen. Dette har jeg fått pga flere faktorer, men hovedfaktoren er at senene ikke har vært fleksible nok. Andre faktorer er lite søvn, mye jobbing, nattskift og løping i trapper i kald vær som gir stor belastning i en kald sene. Siden smertene er helt i nedre sjiktet av smerteskalaen tror jeg at treningen kan påbegynnes snart. I mellomtiden så har jeg tatt det helt med ro og unngått de store belastningene i så stor grad som mulig. I tillegg har jeg strukket leggen/schillesen lett ut etter lett oppvarming. Her er det viktig å ikke overdrive for da ødelegger jeg senen enda mer, men på den andre siden så er det også viktig å øke fleksibiliteten for å forhindre en ny skade når jeg begynner å trene igjen.

Proaktivitet er som vanlig det aller beste, og for å redusere sjansene for achilles betennelse så er det viktig å ta øvelsen eksentrisk tåhev. Hvis du ønsker høyere belastning kan denne øvelsen gjøres i en trapp eller tilsvarende og med eventuelle vekter. 

Glem for all del ikke å strekke ut tilstrekkelig. Det slurver hvertfall jeg mye med når tiden blir knapp og det straffer seg.

Treningsuken min ble hvertfall som følgende

Mandag: Sykling i 1 time i sone 2. Gjennomsnittspuls ble 150 BPM.

Tirsdag: Intevallsykling med tre intervaller på 15, 12 og 10 min med 4 min rolig mellom. Intensitenen økte på hver intervall fra høy sone 2 til lav sone 4. Gjennomsnittspuls første 15 min 144 BPM, neste 12 min 158 BPM og site 10 min 166 BPM. I forkant hadde jeg 15 min oppvarming med noen akselerasjoner til slutt. Umiddelbart etterpå var det 40 min løping i høy sone 2. Gjennomsnittspuls på 155 med en fart på 14 km/t som er godt fart til å være i sone 2.

Onsdag: 1 t 30 min rolig sykling i sone 1. Gjennomsnittpuls på 120 BPM.

Torsdag: Intervalløping med 3 x 15 min intervaller med 3 min rolig mellom. Farten ble satt til 16 km/t og snittpulsen ble da 166 BPM første intervall, 172 BPM på neste før jeg avsluttet siste intervallen med 173 BPM i snitt. Som nevnt så var jeg litt stiv i achillesen under oppvarmingen men det gikk (tilsynelatende) over.

Fredag: 1 time rolig sykling i sone 1. Snittpuls 122 BPM. Den planlagte løpeøkten ble kansellert pga de nevnte problemene med achillensen.

Lørdag: Treningsfri pga overnevnte grunn. Planlagte økt var intervalløkt på sykkelen med 5 x 10 min i lav sone 3. 5 min pause mellom intervallene.

Søndag: Nok en treningsfri dag, dessverre. Planlagt økt av 2 timer løp i sone 2.

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s