Oppsummering av treningen uke 10

Denne uken har ikke vært den beste treningsuken hittil i år. Kanskje den dårligste faktisk. Mye jobbing og lite søvn fører sjelden med seg de beste treningsperiodene. Noe positivt å ta med seg er at jeg lot fornuften seire og reduserte den planlagte treningsmengden den ene dagen fordi jeg var sliten. Dagen etter kom jeg mye sterkere tilbake 🙂 Treneren min hadde egentlig satt av 4 forskjellige tester der jeg skulle gjøre maks watt i henholdsvis 1, 6, 12 og 30 min. Jeg gjorde bare testen på 1 og 6 min, men jeg kunne like greit ha sløyfet det også, for jeg vil ikke klare å sette en representativ standard når kroppen ikke er 100 %. Det ble 8 t og 35 min trening fordelt på ca. 6 t sykkel, 1 t 45 min løp og 1 t styrke. Jeg må innrømme at jeg begynner å bli litt lei av rullesyklingen og ser frem til å begynne utendørstreningen. Fuerteventura, here I come!

 

Bildet av «The Great Dane», Henning Rasmus. Som tok med seg familien og flyttet til Playitas på Fuerteventura. Der skal de bo fra november til mai. Det hadde vært moro å truffet på han…

Mandag: 1 t rolig restitusjonssykling i sone 1.

Tirsdag: Intervalløkt på sykkel med 2 x 8 min intervaller med økning i gir annen hvert min (fra høy til lav kadens). Først 8 min gikk i høy sone 2 mens siste 8 min var i mid sone 3. Etterpå hadde jeg styrketråkk med intervallene 5/4/3/2/1 med to min pause mellom. Jeg gjorde i tillegg noen ettbensøvelser og akselerasjonsdrag som en del av oppvarmingen. Økten ble avsluttet med 20 min rolig løping.

Onsdag: 1 t rolig sykkeløkt med innlagt 6 min makswatt test. Jeg endte på en snittwatt på 279 som jeg ikke fortstår helt siden wattindikatoren på tacx fortius viste over 300 w hele tiden. Møkkatacx! Jeg gleder meg til å komme hjem og gjøre testen med Powertapen. 

Torsdag: 40 min fartslek på rulla. Normalt er dette en økt jeg gjør løpende men i dag ble det på sykkel. Rammene er at intervallene skal være mellom 1 og 6 min og intensiteten mellom sone 1 og mid 3. Så går resten på tilfeldighetsprinsippet og ”feelingen”. Oppvarming i forkant og nedkjøring i etterkant som normalt. Etterpå var det 1 t styretrening.

Fredag: Treningsfri

Lørdag: Det var planlagt en 2 t og 30 min rolig langtur med innlagt en 12 min makswatt test. Pga ekstra arbeid og lite søvn ble det 1 t rolig sykling i stedet. Å avvike fra treningsplanen er ikke moro, men det er viktig å høre på signalene fra kroppen. Jeg var fullstendig klar over at det var ingen poeng i å kjøre økten, men fikk likevel litt dårlig samvittigheten for å droppe den. Det er visstnok vanlig blant oss seriøse hoddytriathleter.

Søndag: 1 t og 25 min jogging i sone 2. Utenom 10 min oppvarming og 5 min nedkjøring var farten 13 km/t med 1 % stigning og snittpuls på 146. Grei fart i forhold til puls. Det hadde vært drømmefart på en IM som da ville ha tatt 3 t og 15 min. I motsetning til de 3 t og 44 min det tok de to siste gangene (med en snittpuls på 172!).

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s