Oppsummering av treningen uke 10

Denne uken har ikke vært den beste treningsuken hittil i år. Kanskje den dårligste faktisk. Mye jobbing og lite søvn fører sjelden med seg de beste treningsperiodene. Noe positivt å ta med seg er at jeg lot fornuften seire og reduserte den planlagte treningsmengden den ene dagen fordi jeg var sliten. Dagen etter kom jeg mye sterkere tilbake 🙂 Treneren min hadde egentlig satt av 4 forskjellige tester der jeg skulle gjøre maks watt i henholdsvis 1, 6, 12 og 30 min. Jeg gjorde bare testen på 1 og 6 min, men jeg kunne like greit ha sløyfet det også, for jeg vil ikke klare å sette en representativ standard når kroppen ikke er 100 %. Det ble 8 t og 35 min trening fordelt på ca. 6 t sykkel, 1 t 45 min løp og 1 t styrke. Jeg må innrømme at jeg begynner å bli litt lei av rullesyklingen og ser frem til å begynne utendørstreningen. Fuerteventura, here I come!

 

Bildet av «The Great Dane», Henning Rasmus. Som tok med seg familien og flyttet til Playitas på Fuerteventura. Der skal de bo fra november til mai. Det hadde vært moro å truffet på han…

Mandag: 1 t rolig restitusjonssykling i sone 1.

Tirsdag: Intervalløkt på sykkel med 2 x 8 min intervaller med økning i gir annen hvert min (fra høy til lav kadens). Først 8 min gikk i høy sone 2 mens siste 8 min var i mid sone 3. Etterpå hadde jeg styrketråkk med intervallene 5/4/3/2/1 med to min pause mellom. Jeg gjorde i tillegg noen ettbensøvelser og akselerasjonsdrag som en del av oppvarmingen. Økten ble avsluttet med 20 min rolig løping.

Onsdag: 1 t rolig sykkeløkt med innlagt 6 min makswatt test. Jeg endte på en snittwatt på 279 som jeg ikke fortstår helt siden wattindikatoren på tacx fortius viste over 300 w hele tiden. Møkkatacx! Jeg gleder meg til å komme hjem og gjøre testen med Powertapen. 

Torsdag: 40 min fartslek på rulla. Normalt er dette en økt jeg gjør løpende men i dag ble det på sykkel. Rammene er at intervallene skal være mellom 1 og 6 min og intensiteten mellom sone 1 og mid 3. Så går resten på tilfeldighetsprinsippet og ”feelingen”. Oppvarming i forkant og nedkjøring i etterkant som normalt. Etterpå var det 1 t styretrening.

Fredag: Treningsfri

Lørdag: Det var planlagt en 2 t og 30 min rolig langtur med innlagt en 12 min makswatt test. Pga ekstra arbeid og lite søvn ble det 1 t rolig sykling i stedet. Å avvike fra treningsplanen er ikke moro, men det er viktig å høre på signalene fra kroppen. Jeg var fullstendig klar over at det var ingen poeng i å kjøre økten, men fikk likevel litt dårlig samvittigheten for å droppe den. Det er visstnok vanlig blant oss seriøse hoddytriathleter.

Søndag: 1 t og 25 min jogging i sone 2. Utenom 10 min oppvarming og 5 min nedkjøring var farten 13 km/t med 1 % stigning og snittpuls på 146. Grei fart i forhold til puls. Det hadde vært drømmefart på en IM som da ville ha tatt 3 t og 15 min. I motsetning til de 3 t og 44 min det tok de to siste gangene (med en snittpuls på 172!).

Publisert av

triallan

Jeg er en 31 år gammel triatlonentusiast som prøver å bli så rask som mulig til å svømme, sykle og løpe. Treningen, konkurransene og utstyrsmanien blir godt dokumentert på bloggen min.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s