Eurobike 2011 – Sykkelnyhetene

Eurobike er sykkel- og sykkelutstyrleverandør aller viktigste messe der de viser det nye som kommer i 2012. Messen er gigantisk og inneholder alt som har med sykkel å gjøre. Terrengsykkel, racersykler, elektriske sykler og ikke minst triathlonsykler.

Jeg skulle gjerne vært en tur innom Friedrichshafen i Tyskland på Eurobikemessen selv men klarer meg fint med bildene og videoene jeg får fra de store triathlonnettsidene som www.slowtwitch.com, triathlon.competitor.com o.l.

Personlig var jeg aller mest spent på to ting; den nye elektronisk girgruppen til Shimano, Ultegra Di2, og hvilke nye triathlonsykler som ble lansert. Eget innlegg om Shimano Di2 kommer i morgen, nå er det de nye triathlonsyklene som gjelder. Pedalbasert wattmåler fra h.h.v Garmin og Polar er også meget spennende, men før de første modellene kommer ut for testing er det ikke noe å bruke energi på (jeg har ventet på det i noen år).

Trenden i triathlonsykkelmarkedet er klar. Nå er det integrerte styrestemløsning og frembrems som er i vinden og det er ytterst viktig at det visuelle inntrykket sier fart. Dette får de til med å integrere frem- og bakbakbrem, styrestem og skjule kabler og alt annet som ser rotete og uaerodynamisk ut. I tillegg er den matte svarte «stealthlooken», som vi vanligvis forbinder med bombefly, fortsatt den hotteste fargen. Om de nye syklene faktisk er betydelig mer aerodynamiske enn de forrige modellene tviler jeg på, men de ser hvertfall raskere ut. Vi triathleter ønsker oss den sykkelen vi tror er raskest og da har vi ofte ikke så mye annet å støtte oss til enn leverandørenes påstander om sykkelens uovertruffene aerodynamiske egenskaper som de underbygger i sykkelen utseende.

Først ut på nyhetsfronten er BMC Timemachine TM01, som ble lansert under Tour de France med Cadel Evans i spissen. Når Andreas Realerts en knapp uke senere satt verdensrekord i Roth på samme sykkel var det klart at BMC hadde truffet perfekt med deres Timemachine TM01 og valg av athleter.

Jeg var innom på BMCs hjemmeside og leste om sykkelen med en gang den ble lansert. En mail til den norske importøren probike ble også sendt der jeg lurte på pris og diverse. Det står mye god info på hjemmesiden og det jeg likte spesielt godt med denne sykkelen var tri angle konseptet for justering av styrehøyde. I tillegg var «alt» annet også på plass med integrerte bremser og Di2 batteri. Kanskje 2012 aller hotteste triathlonsykkel?? Når BMC bruker Andreas Raelert minst like sentralt som Cadel Evans i markedsføringen er det heller ingen tvil hvem BMC frir til med Timemachine TM01. 

En av de andre syklene som virket lovende var Canyon Concept Speedmax (lurer på om de har fått navninspirasjon fra Trek Speed Concept??). Det står ingenting om sykkelen på deres hjemmeside så det er svært lite info å hente uten om det som står påslowtwitch.com. Sykkelen ser uansett svært ren og aerodynamisk ut. Tyske Canyon er også kjent for relativt gode priser på sine sykler så jeg er spent på hva Concept Speedmax kommer til å koste når den blir tilgjengelig på Canyons hjemmeside.

Det canadiske merket Argon 18 kommer også med ny triathlonsykkel, Argon 18 E-118. Den har også «alt» intigrert og kommer i matt svart.

En sykkel som bryter med årets klare mattsvart trend er Wilier Twinfoil. Det er også en kul sykkel som har alt integrert. Sykkelen kommer også i flere freshe farger og vil garantert gi mye oppmerksomhet på veien (av meget spesielt interesserte kjennere som undertegnede ;))

En annen sykkel som gir samme type oppmerksomhet er Ceepo Climax. I likhet med de fleste Ceepo syklene har den et «noe» særegent utseende. Merket er grunnlagt i 2003 av Nobuyuki «Joe» Tanaka som er en anerkjent japansk age group triathlete som har vært på IM Hawaii mange ganger. Hvor aerodynamisk den spesielle formen er, vet jeg ikke, men Ceepo skal ha cred for at de tør å være annerledes. Øyvind J selger Ceepo igjennom triathlonbutikken.no og bør ordne med noen demosykler syntes jeg 😀

Det var helt sikkert mange andre spennende nyheter på Eurobike 2011, men dette var det mest nyskapende jeg kom over selv om det virker som de fleste prøve å kopiere Trek Speed Concepts detaljer som var revolusjonerende da sykkelen ble lansert i 2009. Kult er det uansett da jeg plutselig fikk mye mer å velge i når jeg skal kjøpe meg ny sykkel til 2012 sesongen 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

2 kommentarer til “Eurobike 2011 – Sykkelnyhetene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s