Ironman Hawaii neste

Jeg skal ikke være med på Ironman Hawaii som går av stabelen kl. 19:00 på lørdag norsk tid. Likevel så gleder jeg meg mye og har gjort det noen uker. For de som ikke er spesielt interessert i triathlon virker det muligens rart å glede seg til et triathlon jeg selv ikke skal være med på. For å sette det i perspektiv så er Ironman Hawaii min Champions League finale, Superbowl og Wimbledon. Ironman Hawaii er verdensmesterskap i triathlon og årets begivenhet. Heldigvis går jeg nattskift får fulgt litt med hvordan det går 😀 Liveoppdateringen finnes her (med ny link som faktisk fungerer).

Jeg er spent på de fabelaktige nordmennene der nede som har prestert utrolig bra for å få delta på vulkanøya. De fem nordmennene er Vibeke Nørstebø, Rune Skinnerlien, Joacim Reitan, Per Morten Ellingsen og Knut Ole Thoreplass. Hvem beste norske dame blir finnes det ingen tvil om, mens herreklassen er mer åpen. Rune S er den rutinerte som med 7 deltakelser på Hawaii fortsatt jakter den norske Hawaiirekorden på 9:29 satt av Arild Tveiten i 2005. Debutantene Joacim, Per Morten og Knut Ole kommer garantert ikke la Rune «vinne» uten kamp. Alle tre har hatt solide sesonger og kommer til å kjøre hardt. Se forøvrig bloggen til Knut Ole her som han har oppdatert hyppig.

Knut Ole Thoreplass har ankommet Hawaii med familien for sin IM Hawaii debut. Takk for «lånet» av bildet Knut Ole 😉

Det jeg er mest spent på er i likevel hvem av de proffe gutta som blir verdensmester. På damesiden er det ikke like spennende da «Wonder woman» Chrissie Wellington er storfavoritt og vinner med minst 10 min til nr. 2 (tipper jeg). På guttas side er det derimot helt åpent med spesielt tre stk. som har levert oppsiktsvekkende resultater i år.

Craig «Crowie» Alexander er den jeg tror og håper vinner på lørdag. Han vant der i 08 og 09 og kom på fjerde i fjor etter noe svak sykling med «alle» de andre mot seg. I år har syklingen hans rett og slett blitt mye bedre, noe han viste i VM 70.3 i Las Vegas der han gruste konkurrentene med 3 min ned til nesteman i mål. Hans sykkelbytte rett før VM, fra en Orbea til en umerket Cervelo P4 brakte stor oppsikt i det store triathlonnerdeforumet på www.slowtwitch.com. Spesielt siden han fortsatt var sponset av Orbea på det tidspunktet. Det gikk mange rykter om hva som hadde skjedd og hvilke sykkel Crowie skulle bruke på Hawaii. For noen dager siden kom nyheten at sponsoravtalen med Orbea var brutt og Specialized ble det nye valget med den nye Specialized Shiv som ble presentert for noen dager siden. Flere bilder av sykkelen, med drikkeblære inne i ramma, kan sees her.

Får vi se en seirende Crowie igjen?

Dette er sykkelen Crowie (den svarte) og danske Henning Rasmus skal sykle på. Nye Specialized Shiv.

Andreas Raelert er mitt tips til 2.plass. Hans verdensrekord på 7:41 i Roth i år beviser at han er i umenneskelig god form. Han var fjorårets runner up og ingenting tyder på at han gjør det dårligere i år. Seieren kan raskt bli hans. Andreas vant også IM Mallorca 70.3 og holdt rundt 18 km/t når han løp forbi meg på han siste (og min første) runde.

Kommer Andreas Raelert gjenta prestasjonen i Roth og komme først i mål?

Marino Vanhoenacker er belgieren som slo den 14 år gamle verdensrekorden med tiden 7:45, for så å miste den til Andreas Raelert uken etter. I fjor kom han på 3. plass og har i år seieren innen rekkevidde. Likevel tipper jeg at han kommer på 4 plass, etter å ha kommet inn i T2 som nr. 2 etter Chris Lieto.

Er Marino Vanhoenacker i stand til å forbedre 3. plassen fra i fjor?

3. plass tror jeg går til en av de andre «outsiderne». Dirk Bockel, Tim O’Donnell, Timo Bracht, Eneko Llanos og Pete Jacobs har alle i grunn en reel mulighet til å nå helt til topps. Feltet er sterkere og jevnere enn noen gang og vi kommer til å få ett rotterace uten like. Helt til i fjor så trodde alle at det var moderat og kontrollert sykling etterfulgt av en veldig rask marathon som var vinneroppskriften. Alternativt kunne knallhard sykling etterfulgt av grei løping også føre til seier. Det har fungert tidligere, men i fjor var det klart at det må sykles hardt og løpes dødsraskt. Det må svømmes på 51 min, sykles på 4 t og 30 min og løpes på 2 t og 42.  Brutalt tider, men det er det som må til, tror jeg.

På kvinnesiden blir det høyst sannsynlig lite spennende da Chrissie stiller i år (etter sykdom i fjor). Hun vant i 07, 08 og 09 med god margin. Grunnen til at hun er best er fordi hun sykler som en mann og etterfulgt av solid løping. Hun vinner gjerne med 20 min ned til nr. 2. I år har nivået høynet seg betraktelig blant damene og jeg tror fjorårsvinner Miranda Carfrae kommer «bare» 11-12 min bak. 3. plass er veldig åpen, men jeg tipper Julie Dibens kaprer denne plassen i år også.

Slik kommer vi sikkert til å se Chrissie Wellington i år også.

En annen ting som jeg syntes gjør Hawaii ekstra spennende er sykkelnyhetene. Mye nytt fikk vi se på Eurobike, men mange venter også med å lansere de nye syklene sine på Hawaii. Rasmus Henning skal sammen med Crowie sykle på den splitter nye Specialized Shiv som er en triathlonspesifikk (ikke ICU lovlig) sykkel som jeg nevnte tidligere. Drikkeblæren inne i rammen virker smart og blir garantert kopiert av andre etter dette. Michel Weiss skal sykle på den nye Cannondale Slice RC som først ble observert under prologen på årets Giro D’Italia. Det kommer en ny Cervelo PX som blir satt sammen bit for bit hver dag.

Michael Weiss sin Cannondale Slice RC som har wattoverføring med SRM (svart boks bak setepinnen) slik at vi kan følge hans og andres wattmåling på http://srmlive.de/Nye Cervelo PX og kanskje den raskeste sykkelen i 2012?

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s