Triathlonforedrag i Oslo 8. desember

For noen uker siden fikk jeg en forespørsel fra Oslofjord triathlons leder Kaja om jeg kunne holde et lite foredrag om triathlon for Oslofjords medlemmer og andre interesserte. Hvilke emner jeg skulle prate om var i grunn opp til meg. Det var en veldig hyggelig forespørsel, men jeg ble umiddelbart litt skeptisk. Hvorfor skal noen gidde å høre på meg snakke om triathlon? Jeg er ingen Joe Friel, Matt Dixon (triathloncoach of the year 2010) eller Arlid Tveiten. Jeg har ingen utdannelse eller årelang erfaring innen trening. Etter litt betenkningstid så kom jeg på at du trenger ikke nødvendigvis å kunne så mye om triathlontrening, for å få solid fremgang. Hvilke metoder som er best for å bli bedre i triathlon raskest mulig er det veldig mange meninger om, likevel er det noen treningsprinsipper som de aller fleste er enige om. Det skal jeg gå nærmere inn på.

Oslofjord triathlon har arrangert triathlonforedrag før med Joe Friel og den profesjonelle triathleten Clas Björlig. Etter deres årsmøte kom det frem at det var interesse for å høre om hvordan en «vanlige» personer trener. Vanlig i den forstand at de har jobb, familie og ikke nødvendigvis kan legge ned 1000 treningstimer i året. Jeg skal derfor fortelle litt om hvordan jeg trener og prinsippene i min treninghverdag.

Emner som jeg vil gjennomgå er:

Sesongplanlegging
Periodisering
Testing av form
Trening og hvilke type trening og variasjon av trening (herunder vintertrening, formtopping osv.)
Tilpassing av trening i hverdagen
Kosthold i forbindelse med trening
Restitusjon etter trening
Skadeforebygging
Typiske treningsfeil

Opplegget er ikke 100 % spikret enda og skal jobbe en del med det i dag og dagene frem til foredraget så det er mulig at det kommer små justeringer. Fokuset mitt skal være på det jeg tror er kjernen til fremgang i triathlon, samspillet mellom trening, restitusjon og kosthold.

Dagen for foredraget er førstkommende torsdag og stedet er i Tyrilis lokaler på Tøyen (Jens Bjelkesgate 75) og tidspunktet er 19:00. Det er gratis for Oslofjords medlemmer og koster 50 kr for andre. Det blir lett servering underveis.

Påmelding kan gjøres ved å melde dere på i denne tråden. Det er allerede 15 påmeldte bare fra Oslofjord så det blir en kanontrivelig!

Håper å se deg der 😀

Publisert av

triallan

I am a 33 year old PRO triatlete. My goal is to swim, bike and run as fast as possible, and enjoy the journey. All my adventures and triathlon related stuff is well documented on this blog.

4 kommentarer til “Triathlonforedrag i Oslo 8. desember

    1. Førjulstida er relativt hektisk så det er ikke lett å få tid til alt. Ylvis 4 var jeg faktisk å så på forrige torsdag og showet anbefales. De er en utrolig kreativt og talentfull duo 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s